Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

LEVOFLOXACIN SANDOZ 500 mg filmtabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Hatóanyag:

levofloxacin

Egyenértékűség:
levofloxacin 500 mg filmtabletta
Kiegészítő információ
hirdetés

LEVOFLOXACIN SANDOZ 500 mg filmtabletta 5x

Kiszerelés:

5x

Rendelhetőség:

V

Fogyasztói ár:

1 355 Ft

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-21021/08

Státusz
TB támogatás

LEVOFLOXACIN SANDOZ 500 mg filmtabletta 7x

Kiszerelés:

7x

Rendelhetőség:

V

Fogyasztói ár:

1 888 Ft

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-21021/09

Státusz
TB támogatás

Alkalmazási előírás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

1. Milyen típusú gyógyszer a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta, és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Ön gyógyszerének a neve Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta. A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta a levofloxacin nevű hatóanyagot tartalmazza, mely az antibiotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy "kinolon-típusú" antibiotikum, mely a szervezetében fertőzéseket okozó baktériumokat pusztítja el.
A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta az alábbi szervek fertőzéseinek kezelésére alkalmazható:
- Melléküregek.
- A tüdők, olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak, vagy tüdőgyulladásuk van.
- Húgyutak, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve.
- Prosztata, hosszan tartó fertőzés esetén.
- A bőr és az alatta elhelyezkedő szövetek, többek között az izmok. Ezeket esetenként "lágyrészfertőzéseknek" nevezik.
Speciális esetekben a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta alkalmazható egy légzőszervi megbetegedés, az antrax esetében a fertőzés esélyének a csökkentésére, illetve a már meglévő betegség esetén a betegség rosszabbodásának elkerülésére, ha Ön az antraxot okozó baktériummal fertőzött.
2. Tudnivalók a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta szedése előtt
Ne szedje ezt a gyógyszert és beszéljen kezelőorvosával:
- Ha allergiás a levofloxacinra, valamely más ún. "kinolon-típusú" antibiotikumra pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Az allergiás reakció tünetei lehetnek: kiütés, nyelési vagy légzési nehézség, az ajkak-, az arc-, a torok- és a nyelv duzzanata.
- Ha Ön epilepsziában szenved, vagy korábban epilepsziában szenvedett.
- Ha Önnek bármikor is ínbántalma, mint például íngyulladása volt a "kinolonok" osztályába tartozó antibiotikummal történt kezelés kapcsán. Az inak az izmainkat rögzítik a csontokhoz.
- Ha gyermek vagy növésben lévő serdülőkorú.
- Ha Ön terhes, teherbe eshet, vagy úgy véli, hogy terhes.
- Ha Ön szoptat.
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél. Ha bizonytalan, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt alkalmazni kezdené a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- Ha Ön 60 éves vagy 60 évnél idősebb.
- Ha kortikoszteroidokat szed, melyeket esetenként szteroidoknak is neveznek (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta" című részt).
- Ha Önnek korábban bármikor görcsrohama volt.
- Ha korábban agyi károsodást szenvedett szélütés (sztrók) vagy súlyos agysérülés miatt.
- Ha veseproblémái vannak.
- Ha Ön bizonyos "glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz-hiány"-ban szenved. A gyógyszer alkalmazásával ebben az esetben nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki Önnél súlyos vérproblémák.
- Ha Ön korábban pszichiátriai betegségben szenvedett.
- Ha Önnek korábban bármikor szívproblémái voltak, fokozott óvatossággal alkalmazható az ilyen típusú gyógyszer, amennyiben:
• Ön vagy bárki a családjában hosszú QT-szakasszal született (EKG vizsgálattal, mely a szívműködés elektromos felvétele, látható);
• sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (különösen alacsony kálium- vagy magnézium vérszint esetén);
• ha erősen lelassult a szívverése (más néven bradikardia);
• ha gyenge a szíve (szívelégtelenség);
• ha korábban Önnél szívroham (miokardiális infarktus) fordult elő;
• ha Ön nő vagy időskorú;
• vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, amelyek bizonyos kóros EKG elváltozásokat okoznak (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta" című részt);
- Ha Ön cukorbeteg.
- Ha Önnek korábban bármikor májbetegsége volt.
- Ha Ön miaszténia gráviszban szenved.
- Ha Önnél a nagy vérerek megnagyobbodását vagy "kidudorodását" diagnosztizálták (aorta aneurizma vagy nagy erek perifériás aneurizmája).
- Ha Önnél korábban előfordult aorta disszekció epizód (szakadás az aorta falában).
- Ha a családjában előfordult aorta aneurizma vagy aortadisszekció, vagy Önnél fennállnak egyéb kockázati tényezők vagy hajlamosító betegségek (pl.: kötőszöveti betegségek, mint például Marfan-szindróma, vagy vaszkuláris Ehlers-Danlos-szindróma, illetve érbetegségek, mint például Takayasu-arteritisz, óriássejtes arteritisz, Behcet-kór, magas vérnyomás vagy ismert ateroszklerózis).
Ha hirtelen, éles fájdalmat érez a hasában, a mellkasában vagy a hátában, haladéktalanul menjen a sürgősségi betegellátó osztályra.
Ha Ön nem biztos abban, hogy a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt szedni kezdené a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát.
Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Erre azért van szükség, mert a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta befolyásolhatja más készítmények hatását, illetve más készítmények is befolyásolhatják a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta hatását.
Mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek közül szedi valamelyiket, mert ebben az esetben a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta alkalmazása mellett fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata:
- Kortikoszteroidok más néven szteroidok - gyulladások kezelésére szolgálnak. Önnél gyakrabban jelentkezhet íngyulladás és/vagy ínszakadás.
- Warfarin - a vér hígítására szolgáló szer. Nagyobb valószínűséggel okozhatja a vérzések növekedését. Ilyen esetben orvosa rendszeres laboratóriumi vizsgálatot rendelhet el, hogy ellenőrizze a véralvadás mértékét.
- Teofillin - légzési problémák kezelésére. Nagyobb a görcsroham kialakulásának kockázata a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta együttes alkalmazása esetén.
- Nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok) - fájdalom és gyulladás elleni gyógyszerek, mint pl. az acetilszalicilsav, ibuprofén, fenbufén, ketoprofén és indometacin. A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta együttes alkalmazása esetén nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata.
- Ciklosporin - szervátültetés esetén alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a ciklosporinra jellemző mellékhatások kialakulása.
- Szívritmust befolyásoló gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a szabálytalan szívverés gyógyszerei (antiaritmikumok mint pl. a kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, szotalol, dofetilid, ibutilid és amiodaron), depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek (triciklikus antidepresszánsok, mint pl. az amitriptilin és az imipramin), pszichiátriai betegségekben alkalmazott gyógyszerek (antipszichotikumok), és a bakteriális fertőzésekre alkalmazott gyógyszerek (ún. "makrolid" antibiotikumok, mint pl. az eritromicin, azitromicin és a klaritromicin).
- Probenecid - köszvény elleni gyógyszer, és a cimetidin - fekély és gyomorégés kezelésére. Fokozott elővigyázatosság szükséges, amennyiben e gyógyszerek közül valamelyiket a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettával szedik. Amennyiben veseproblémái vannak, az Ön kezelőorvosa kisebb dózisokat alkalmazhat.
A következő gyógyszerekkel együtt ne alkalmazza a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát, mert befolyásolhatják a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta hatását
Vas-tartalmú tabletták (vérszegénység ellen), cink-tartalmú szerek, magnézium- és alumínium-tartalmú savkötők (gyomorsav, gyomorégés ellen), didanozin vagy szukralfát (gyomorfekély esetén). Lásd a 3. pont "Amennyiben már szed vas-tartalmú tablettát, cink-tartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot" részét.
Vizeletteszt opiátokra
A vizeletteszt "álpozitív" eredményt adhat erős fájdalomcsillapítók, ún. opiátok és Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta egyidejű alkalmazása esetén. Amennyiben kezelőorvosa vizeletvizsgálatra küldi, tájékoztassa arról, hogy Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát szed.
Tuberkulózis teszt
Ez a gyógyszer "álnegatív" eredményt adhat a tuberkulózist okozó baktérium kimutatását célzó tesztek alkalmazásakor a laboratóriumi vizsgálatok során.
Terhesség és szoptatás
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha Ön:
- terhes, fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy úgy véli, hogy terhes;
- szoptat, vagy szoptatni szeretne.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Egyes mellékhatások jelentkezhetnek Önnél a gyógyszer bevétele után, mint a szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés vagy látászavarok, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a koncentráló és reagáló képességét. Ne vezessen gépjárművet, ne végezzen fokozott figyelmet igénylő tevékenységet, ha ezek a mellékhatások jelentkeznek Önnél.
A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta laktózt tartalmaz.
A gyógyszer laktózt tartalmaz.
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta nátriumot tartalmaz.
A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz tablettánként, azaz gyakorlatilag "nátriummentes".
3. Hogyan kell szedni a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta alkalmazása
- A filmtablettát szájon keresztül,
- szétrágás nélkül, egy pohár vízzel kell bevenni és lenyelni,
- a bevétel történhet étkezés közben vagy bármikor az étkezések között.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Védje bőrét a napfénytől
A készítmény alkalmazása alatt, valamint a filmtabletta szedésének befejezését követően 2 napig óvja bőrét a közvetlen napfénytől. Erre azért van szükség, mert a kezelés miatt bőre sokkal érzékenyebbé válik és leéghet, viszkethet, vagy súlyosan felhólyagosodhat, ha nem tartja be a következő utasításokat:
- Használjon magas faktorszámú napkrémet.
- Minden esetben viseljen kalapot és olyan öltözéket, ami elfedi a végtagjait.
- Kerülje a szoláriumot.
Amennyiben már szed vas-tartalmú tablettát, cink-tartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot
Ezeket a tablettákat ne vegye be a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettával egyidejűleg. Legalább 2 órával a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta bevételét megelőzően vagy 2 órával azt követően alkalmazza őket.
Mennyit kell bevenni a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettából?
- Kezelőorvosa határozza meg, hány Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát kell bevennie.
- Az alkalmazott adag az Ön fertőzésének típusától és attól függ, hogy a fertőzés hol helyezkedik el a szervezetében.
- Az Ön kezelésének időtartama a fertőzésének súlyosságától függ.
- Ha úgy érzi, a készítmény kevéssé hat, vagy éppen túlzottan hatékony, ne változtasson az adagoláson, hanem forduljon kezelőorvosához.
Felnőttek és idősek


Felnőttek és idősek veseproblémával
Amennyiben veseproblémái vannak, kezelőorvosa kisebb dózisokat alkalmazhat.
Gyermekek és serdülők
A Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta gyermekeknek és serdülőknek nem adható.
Ha az előírtnál több Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát vett be
Ha az előírtnál véletlenül több filmtablettát vett be, haladéktalanul keressen fel egy orvost vagy kérjen orvosi tanácsot. Vigye magával a gyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak. A túladagolás olyan tüneteket eredményezhet, mint: görcsrohamok, zavartság, szédülés, tudatzavar, remegés, szívproblémák, amelyek egyenetlen szívverést okozhatnak, továbbá hányinger vagy gyomorégés.
Ha elfelejtette bevenni a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát
Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be amint eszébe jut, kivéve, ha már túl közel van a következő adag bevételének időpontja. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta szedését
Ne hagyja abba a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Fontos, hogy az orvosa által előírt ideig szedje a gyógyszert. Ha túl hamar abbahagyja a tabletták szedését, a fertőzés kiújulhat, az állapota rosszabbodhat, vagy a fertőzést okozó baktériumok ellenállóvá válhatnak a gyógyszerre.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A mellékhatások általában enyhe vagy közepes fokúak, és gyakran rövid időn belül megszűnnek.
Hagyja abba a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, ha az alábbi tünetek valamelyikét észleli:
Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- Allergiás reakció, melynek jelei lehetnek: bőrkiütés, nyelési vagy légzési nehézség, az ajak-, arc-, a torok- vagy a nyelv duzzanata.
Hagyja abba a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta szedését és haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha a következő súlyos mellékhatások bármelyikét észleli - azonnali orvosi beavatkozásra lehet szüksége:
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Esetleg hasi görccsel és magas lázzal jelentkező vizes hasmenés, amely időnként véres lehet. Ezek súlyos bélproblémára utalhatnak.
- Az inak és ínszalagok fájdalma és gyulladása, melyek szakadáshoz vezethetnek. Leggyakrabban az Achilles ín érintett.
- Görcsrohamok.
Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Égő érzés, bizsergés, fájdalom vagy zsibbadás. Ezek az úgynevezett "neuropátia" tünetei lehetnek.
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg):
- Súlyos hólyagosodással és hámlással járó bőrkiütés az ajak, szem, száj, orr vagy nemi szervek körül.
- Étvágytalanság, a szem és a bőr sárga elszíneződése, sötét vizelet, viszketés vagy hasi érzékenység. Ezek a májműködés zavarára, illetve halálos kimenetelű májelégtelenségre utaló tünetek lehetnek.
Ha Önnél látászavar vagy egyéb szemészeti tünetek jelentkeznek a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettával történő kezelés alatt, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő mellékhatások bármelyike súlyossá válik vagy néhány napnál tovább tart:
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Alvászavarok.
- Fejfájás, szédülés.
- Hányinger, hányás, hasmenés.
- Májenzim szintjének emelkedése a vérben.
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Egyéb baktériumok vagy gombák elszaporodása, pl. gombák okozta fertőzés, ún. Candida fertőzés, ami kezelést tehet szükségessé.
- A fehérvérsejtek számának változása, amelyet vérvizsgálati eredményekben mutatnak ki (leukopénia, eozinofília).
- Feszültség (szorongás), zavartság, idegesség, álmosság, remegés, forgó jellegű szédülés érzése (vertigo).
- Légzési nehézség (diszpnoé).
- Ízérzés megváltozása, étvágytalanság, gyomorműködési, emésztési zavarok (diszpepszia), hasi fájdalom, puffadás (flatulencia) vagy székrekedés.
- Viszketés, bőrkiütés, csalánkiütés (urtikária), fokozott izzadás (hiperhidrózis).
- Ízületi fájdalom vagy izomfájdalom.
- Vérvizsgálat eredményekben szokatlan eredmények a májproblémák (emelkedett bilirubinszint) vagy veseproblémák (emelkedett kreatininszint) miatt.
- Általános gyengeség.
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Vérlemezkék számának a csökkenése, ami véraláfutásokhoz és fokozott vérzéshajlamhoz vezethet (trombocitopénia).
- Alacsony fehérvérsejtszám (neutropénia).
- Túlzott immunválasz (túlérzékenység).
A vércukorszint csökkenése (hipoglikémia), amely a cukorbetegeknél lehet kiemelten jelentős.
- Nem létező dolgok látása, hallása (hallucinációk, paranoia), zavarodott gondolatok, megváltozott vélemény (pszichotikus reakciók) öngyilkossági gondolatok és késztetés kockázatával.
- Depresszió, mentális problémák, nyugtalanság (agitáció), zavaros álmok vagy rémálmok.
- Bizsergő érzés a kezeken és a lábakon (paresztézia).
- A hallás rendellenességei (fülzúgás), látászavarok (homályos látás).
- Szokatlanul szapora szívverés (tahikardia), kórosan alacsony vérnyomás (hipotenzió).
- Izomgyengeség, mely a miaszténia gráviszban (ritka idegrendszeri betegség) szenvedő betegeknél lehet kiemelten jelentős.
- Veseműködési zavar és alkalmanként allergiás vesereakció, ún. intersticiális nefritisz miatt kialakuló veseelégtelenség.
- Láz.
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg):
- A vörösvérsejtek számának csökkenése (anémia): a vörösvérsejtek károsodása miatt a bőrszín sápadt vagy sárgás lesz; minden vérsejttípus számának csökkenése (pancitopénia).
- Láz, torokfájás és nem szűnő, általános rossz közérzet. Ezek a tünetek a fehérvérsejtek számának csökkenése miatt alakulhatnak ki (agranulocitózis).
- A keringés összeomlása (anafilaxia-szerű sokk).
- Vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy a vércukorszint csökkenése, mely kómához vezet (hipoglikémiás kóma). Ennek cukorbetegeknél van jelentősége.
- A szaglás zavara, a szag- vagy ízérzés elvesztése (parozmia, anozmia, ageuzia).
- A mozgás, járás zavarai (diszkinézia, extrapiramidális zavarok).
- Átmeneti eszméletvesztés vagy ájulás (szinkope).
- Átmeneti látásvesztés.
- Halláskárosodás vagy hallásvesztés.
- Rendellenes gyors szívműködés, életveszélyes szabálytalan szívritmus, szívritmusváltozás (amelyet "QT-szakasz megnyúlás"-nak neveznek, és a szív elektromos tevékenységének vizsgálatakor az EKG-n látható).
- Nehezített légzés, zihálás (bronhospazmus).
- Allergiás tüdőreakciók.
- Hasnyálmirigy-gyulladás.
- Májgyulladás (hepatitisz).
- A bőr napfény és ultraibolya sugárzás iránti fokozott érzékenysége (fotoszenzitivitás).
- A véráramlást biztosító erek allergiás reakció által kiváltott gyulladása (vaszkulitisz).
- A száj nyálkahártyájának gyulladása (sztomatitisz).
- Izomszakadás és izomszövet kóros lebomlása (rabdomiolízis).
- Ízületek kivörösödése és duzzadása (ízületi gyulladás).
- Fájdalom, beleérve a hát-, mellkas- és végtagfájdalmat.
- Porfíriás betegekben porfíriás roham (nagyon ritka anyagcsere betegség).
- Homályos látással kísért vagy anélküli állandó fejfájás (jóindulatú intrakraniális hipertenzió).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatosan.
5. Hogyan kell a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtablettát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható/Felh.:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta?

- A készítmény hatóanyaga 500 mg levofloxacin (levofloxacin-hemihidrát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: laktóz-monohidrát, povidon K30, karboximetilkeményítő-nátrium (A-típus), talkum, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, kroszkarmellóz-nátrium, glicerin-dibehenát.
Filmbevonat: hipromellóz, hidroxipropilcellulóz, makrogol 6000, titán-dioxid (E 171), sárga vas-oxid (E 172), vörös vas-oxid (E 172), talkum.
Milyen a Levofloxacin Sandoz 500 mg filmtabletta külleme, és mit tartalmaz a csomagolás?
Halvány narancssárga-rózsaszín, nyolcszögletű, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán bemetszéssel ellátott filmtabletta.
1 db vagy 3 db vagy 4 db vagy 5 db vagy 7 db vagy 8 db vagy 10 db vagy 14 db vagy 20 db vagy 28 db vagy 30 db vagy 50 db vagy 60 db vagy 90 db vagy 100 db vagy 200 db vagy 500 db filmtabletta PVC/TE/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Helyettesíthetőség

Az helyettesítőség és a hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

hirdetés