Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

PRIXOTER 500 mg filmtabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Hatóanyag:

levofloxacin

Egyenértékűség:
levofloxacin 500 mg filmtabletta
Kiegészítő információ
hirdetés

PRIXOTER 500 mg filmtabletta 1x

Kiszerelés:

1x

Rendelhetőség:

V

Tájékoztató ár:

Szabadáras (NT)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-21395/05

Státusz

PRIXOTER 500 mg filmtabletta 7x

Kiszerelés:

7x

Rendelhetőség:

V

Fogyasztói ár:

1 926 Ft

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-21395/07

Státusz
TB támogatás

Alkalmazási előírás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

1. Milyen típusú gyógyszer a Prixoter filmtabletta és milyen típusú betegségek esetén alkalmazható?
Milyen típusú gyógyszer a Prixoter filmtabletta
Az Ön gyógyszerének a neve Prixoter filmtabletta. A Prixoter filmtabletta a levofloxacin nevű hatóanyagot tartalmazza, mely az antibiotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy "kinolon" típusú antibiotikum, mely a szervezetében fertőzéseket okozó baktériumokat pusztítja el.
Milyen fertőző betegségek kezelésére alkalmazható a Prixoter filmtabletta
- melléküregek fertőzése
- tüdőgyulladás, vagy tüdőfertőzés olyan embereknél, akiknek régóta vannak légzési nehézségei
- húgyúti fertőzések, így a vesét vagy a húgyhólyagot érintő fertőzések
- dülmirigy (prosztata) fertőzése, amennyiben az régóta fennáll
- bőr- és a bőr alatti szövetek, így az izmok fertőzései. Ezt néha "lágyrész-fertőzésnek" is nevezik.
Speciális esetekben a Prixoter filmtabletta alkalmazható egy légzőszervi megbetegedés, az antrax esetében a fertőzés esélyének a csökkentésére, illetve a már meglévő betegség esetén a betegség rosszabbodásának elkerülésére, ha Ön az antraxot okozó baktériummal fertőzött.
2. Tudnivalók a Prixoter filmtabletta alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Prixoter filmtablettát:
- ha Ön allergiás a levofloxacinra, valamely más ún. kinolon típusú antibiotikumra pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. A túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek: bőrkiütés, nyelési vagy légzési nehézség, az ajkak-, az arc-, a torok- és a nyelv duzzanata.
- ha epilepsziában szenved vagy korábban epilepsziában szenvedett
- ha Önnek bármikor is ínbántalma, mint például íngyulladása volt a "kinolonok" osztályába tartozó antibiotikummal történt kezelés kapcsán. Az inak az izmainkat rögzítik a csontokhoz;
- ha gyermek vagy növésben lévő serdülőkorú;
- ha Ön terhes, teherbe eshet, vagy úgy véli, hogy terhes;
- ha Ön szoptat;
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél. Ha bizonytalan, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt alkalmazni kezdené a Prixoter filmtablettát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Beszéljen kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével, mielőtt alkalmazni kezdené a Prixoter filmtablettát, ha:
- Ön 60 éves, vagy 60 évnél idősebb
- kortikoszteroidokat szed, amelyeket esetenként szteroidoknak is neveznek (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Prixoter filmtabletta" részt)
- ha Önnek korábban bármikor görcsrohama volt
- ha korábban agyi károsodást szenvedett szélütés vagy súlyos agysérülés miatt
- ha veseproblémái vannak
- ha Ön bizonyos "glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiány"-ban szenved. A gyógyszer alkalmazásával ebben az esetben nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki Önnél súlyos vérproblémák.
- ha Ön korábban pszichiátriai betegségben szenvedett
- ha Önnél a nagy vérerek megnagyobbodását vagy "kidudorodását" diagnosztizálták (aorta aneurizma vagy nagy erek perifériás aneurizmája);
- ha Önnél korábban előfordult aorta disszekció epizód (szakadás az aorta falában);
- ha a családjában előfordult aorta aneurizma vagy aortadisszekció, vagy Önnél fennállnak egyéb kockázati tényezők vagy hajlamosító betegségek (pl.: kötőszöveti betegségek, mint például Marfan-szindróma, vagy vaszkuláris Ehlers-Danlos-szindróma, illetve érbetegségek, mint például Takayasu-arteritisz, óriássejtes arteritisz, Behcet-kór, magas vérnyomás vagy ismert ateroszklerózis);
- ha Önnek korábban bármikor szívproblémái voltak: óvatosság szükséges ennek a gyógyszernek az alkalmazásakor, ha Önnél születése óta fennáll, vagy a családi kórtörténetben szerepel a meghosszabbodott QT-intervallum tünetcsoport (EKG-n, a szív elektromos ingerületeit rögzítő műszeren látható eltérés), ha a sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (a vérben különösen alacsony a kálium- és magnéziumszint), nagyon lassú a szívverése (úgynevezett "bradikardia"), gyenge a szíve (szívelégtelenség), szívrohama volt (miokardiális infarktus), ha Ön nő, vagy időskorú, vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, melyek kóros EKG elváltozásokat okoznak (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Prixoter filmtabletta" részt).
- ha Ön cukorbeteg
- ha Önnek korábban bármikor májbetegsége volt
- ha miaszténia gráviszban szenved
- ha Önnél fennáll vagy gyanítható, hogy meticillin-rezisztens S. aureus (MRSA) fertőzésben szenved.
Ha Ön nem biztos abban, hogy a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt alkalmazni kezdené a Prixoter filmtablettát.
Ha hirtelen, éles fájdalmat érez a hasában, a mellkasában vagy a hátában, haladéktalanul menjen a sürgősségi betegellátó osztályra.
Egyéb gyógyszerek és a Prixoter filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Erre azért van szükség, mert a Prixoter filmtabletta befolyásolhatja más készítmények hatását, illetve más készítmények is befolyásolhatják a Prixoter filmtabletta hatását.
Mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek közül szedi valamelyiket, mert ebben az esetben a Prixoter filmtabletta alkalmazása mellett fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata.
- Kortikoszteroidok, esetenként szteroidoknak is nevezett gyógyszerek - gyulladások kezelésére szolgálnak. Az egyidejű kezelés nagyobb valószínűséggel okozhat íngyulladást, és/vagy ínszakadást.
- Warfarin a vér hígítására szolgáló szer. Az egyidejű kezelés nagyobb valószínűséggel okozhat Önnél vérzést. Ilyen esetben a kezelőorvosa rendszeres laboratóriumi vizsgálatot rendelhet el, hogy ellenőrizze a véralvadás mértékét.
- Teofillin - légzési nehézségek elleni gyógyszer. Nagyobb a görcsroham kialakulásának kockázata a Prixoter filmtablettával történő együttes alkalmazása esetén.
- Nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok) - fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszerek, mint pl. az acetilszalicilsav, ibuprofén, fenbufén, ketoprofén, indometacin. A Prixoter filmtablettával történő együttes alkalmazása esetén nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata.
- Ciklosporin - szervátültetés esetén alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a ciklosporinra jellemző mellékhatások kialakulása.
- Szívritmust befolyásoló gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a szabálytalan szívverés gyógyszerei (antiarritmikumok mint pl. a kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, szotalol, dofetilid, ibutilid és amiodaron), a depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek (triciklusos antidepresszánsok, mint pl. az amitriptilin és az imipramin), pszichiátriai betegségekben alkalmazott gyógyszerek (antipszichotikumok), és a bakteriális fertőzésekre alkalmazott gyógyszerek (úgynevezett "makrolid" antibiotikumok, mint pl. az eritromicin, azitromicin és a klaritromicin).
- A probenecid - köszvény elleni gyógyszer. Amennyiben veseproblémái vannak, a kezelőorvosa kisebb dózisokat alkalmazhat Önnél.
A következő gyógyszerekkel együtt ne alkalmazza a Prixoter filmtablettát, mert befolyásolhatják a Prixoter filmtabletta hatását:
- Vastabletták (vérszegénység ellen), cinktartalmú szerek, magnézium- és alumíniumtartalmú savkötők (gyomorsav-, gyomorégés ellen), didanozin vagy szukralfát (gyomorfekély esetén). Lásd a 3. pont "Amennyiben vastablettát, cinktartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot szed" részét.
Vizeletteszt opiátokra
A vizelet teszt "ál-pozitív" eredményt adhat erős fájdalomcsillapítók, úgynevezett. opiátok és Prixoter filmtabletta egyidejű alkalmazása esetén. Amennyiben kezelőorvosa vizeletvizsgálatra küldi, tájékoztassa arról, hogy Prixoter filmtablettát szed.
Tuberkulózis teszt
A Prixoter filmtabletta alkalmazása "ál-negatív" eredményt adhat a tuberkulózist okozó baktérium kimutatását célzó tesztek alkalmazásakor a laboratóriumi vizsgálatok során.
Terhesség és szoptatás
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha:
- terhes, fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy úgy véli, hogy terhes;
- szoptat, vagy tervezi a szoptatást
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Egyes mellékhatások jelentkezhetnek Önnél a gyógyszer bevétele után, mint pl. a szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés vagy látászavarok, amelyek hátrányosan befolyásolhatják a koncentráló- és reagálóképességét. Ne vezessen gépjárművet, ne végezzen fokozott figyelmet igénylő tevékenységet, ha ezek a mellékhatások jelentkeznek Önnél.
A Prixoter filmtabletta sunset yellow (E110) -t tartalmaz
Ez a gyógyszer sunset yellow (E110) színezőanyagot tartalmaz, ami túlérzékenységi reakciókat válthat ki.
3. Hogyan kell alkalmazni a Prixoter filmtablettát?
A gyógyszert kizárólag a kezelőorvosa által előírt adagban és ideig alkalmazza. Ha nem biztos az adagolást illetően, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A gyógyszer bevételének módja
- A gyógyszert szájon át vegye be.
- A filmtablettákat egészben, egy pohár vízzel nyelje le.
- A filmtablettákat az étkezések alatt, vagy az étkezések között bármikor be lehet venni.
- A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
Védje bőrét a napfénytől
A készítmény alkalmazása alatt, valamint azt követően 2 napig óvja bőrét a közvetlen napfénytől. Ennek oka, hogy bőre érzékenyebbé válik a napsütésre és leéghet, bizsereghet vagy súlyosan kihólyagosodhat, ha nem tartja be a következő óvintézkedéseket:
- Ügyeljen rá, hogy magas faktorú fényvédő krémeket használjon.
- Mindig viseljen kalapot és a karját és lábszárát eltakaró ruházatot.
- Ne napozzon.
Amennyiben már szed vastablettát, cinktartalmú készítményt, savlekötőt, didanozint vagy szukralfátot
- Ezeket a gyógyszereket ne vegye be a Prixoter filmtablettával egyidőben. Ezen gyógyszereket legalább 2 órával a Prixoter filmtabletta bevétele előtt vagy után vegye be
Mennyit kell bevenni a Prixoter filmtablettából?
- Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy mennyi Prixoter filmtablettát kell Önnek bevennie.
- Az adag a fertőzés típusától függ, és attól, hogy a fertőzés szervezetének melyik részét érinti.
- A kezelés hossza attól függ, hogy mennyire súlyos a fertőzése
- Ha a gyógyszer hatását túlságosan erősnek vagy gyengének érzi, ne Ön változtasson az adagon, hanem kérdezze meg kezelőorvosát.
Felnőttek és idős betegek.
Arcüregek fertőzései
- 2 db Prixoter 250 mg filmtabletta, naponta egyszer, vagy
- 1 db Prixoter 500 mg filmtabletta, naponta egyszer
A tüdők fertőzése, régóta légzési problémákban szenvedő betegek esetében
- 2 db Prixoter 250 mg filmtabletta naponta egyszer, vagy
- 1 db Prixoter 500 mg filmtabletta naponta egyszer
Tüdőgyulladás
- 2 db Prixoter 250 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- 1 db Prixoter 500 mg filmtabletta, naponta egyszer vagy kétszer
Húgyúti fertőzés, így vese- vagy hólyagfertőzés
- 1 vagy 2 db Prixoter 250 mg filmtabletta naponta egyszer, vagy
- 1/2 vagy 1 db 500 mg-os Prixoter filmtabletta naponta egyszer
Prosztatafertőzés
- 2 db Prixoter 250 mg filmtabletta naponta egyszer, vagy
- 1 db Prixoter 500 mg filmtabletta naponta egyszer
A bőr és a bőr alatti szövetek, így az izmok fertőzése
- 2 db Prixoter 250 mg filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer, vagy
- 1 db Prixoter 500 mg filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
Felnőttek és idősek vese problémával
Lehet, hogy az orvos alacsonyabb adagot kell adnia.
Gyermekek és serdülők
A gyógyszert tilos gyermekeknek vagy serdülőknek adni.
Ha az előírtnál több Prixoter filmtablettát vett be
Ha az előírtnál véletlenül több filmtablettát vett be, haladéktalanul keressen fel egy orvost vagy kérjen orvosi tanácsot. Vigye magával a gyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak. A túladagolás olyan tüneteket eredményezhet, mint: görcsrohamok, zavartság, szédülés, tudatzavar, remegés, szívproblémák, amelyek egyenetlen szívverést okozhatnak, továbbá hányinger, gyomorégés.
Ha elfelejtette bevenni a Prixoter filmtablettát
Ha elfelejt bevenni egy adagot, amint eszébe jut, pótolja - kivéve, ha már majdnem itt van a következő esedékes adag időpontja. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Prixoter filmtabletta alkalmazását
Ne hagyja abba a Prixoter filmtabletta szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Fontos, hogy az orvosa által előírt ideig szedje a gyógyszert. Ha túl hamar abbahagyja a tabletták szedését, a fertőzés kiújulhat, az állapota rosszabbodhat, vagy a fertőzést okozó baktériumok ellenállóvá válhatnak a gyógyszerre.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások általában enyhe vagy közepes fokúak és gyakran rövid időn belül megszűnnek.
Hagyja abba a Prixoter filmtabletta szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, ha az alábbi tünetek valamelyikét észleli:
Ritka mellékhatások (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet)
- allergiás reakció, melynek jelei lehetnek: bőrkiütés, nyelési- vagy légzési problémák, az ajkak-, az arc-, a torok vagy a nyelv duzzanata.
- nemlétező dolgok látása, hallása (hallucinációk, paranoia), zavarodott gondolatok, megváltozott vélemény (pszichotikus reakciók) öngyilkossági gondolatok és késztetés kockázatával.
Hagyja abba a Prixoter filmtabletta szedését, és haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét észleli - azonnali orvosi beavatkozásra lehet szüksége:
Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet)
- ín- vagy ínszalag fájdalom és gyulladás, mely szakadáshoz vezethet. Az Achilles-ín érintett leginkább.
- görcsrohamok
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- esetleg gyomorgörccsel és magas lázzal jelentkező vizes hasmenés, amely időnként véres is lehet. Ez súlyos bélproblémára utalhat.
- égő érzés, viszketés, fájdalom vagy zsibbadás. Ezek az úgynevezett neuropátia tünetei lehetnek.
- súlyos bőrkiütések, beleértve az ajkak, szemek, száj, orr és nemi szervek környékén keletkező hólyagosodást és hámlást is.
- étvágycsökkenés, a bőr illetve szem sárgás elszíneződése, sötét vizelet, viszketés, hasi érzékenység, ezek a jelek a májjal kapcsolatos problémákra utalhatnak, beleértve a máj végzetes károsodását is.
Amennyiben a Prixoter filmtabletta szedése során romlana a látása, vagy bármilyen más probléma merülne fel a szemével kapcsolatban, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.
Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak közül valamelyik mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább tart:
Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet)
- alvászavarok
- fejfájás, szédülés
- hányinger, hányás és hasmenés
- egyes májenzimek szintjének megemelkedése a vérben
Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet)
- egyéb baktériumok vagy gombák elszaporodása, pl. gombák okozta fertőzés, úgynevezett Candida fertőzés, ami kezelést tehet szükségessé
- a fehérvérsejtek számának csökkenése, amelyet a vérvizsgálati eredményekben mutatnak ki (leukopénia, eozinofília)
- feszültség (szorongás), zavartság, idegesség, álmosság, remegés, forgó jellegű szédülés érzése (vertigo)
- légzési nehézség (diszpnoe)
- ízérzés megváltozása, étvágytalanság, a gyomorműködési, emésztési zavarok
(diszpepszia), hastájéki fájdalom, puffadás vagy székrekedés
- viszketés és bőrkiütés, súlyos viszketés vagy csalánkiütés (urtikária), fokozott izzadás (hiperhidrózis)
- izom- és ízületi fájdalom
- vérvizsgálati tesztek kóros eredményeket mutathatnak a májproblémák (emelkedett bilirubinszint) vagy vesebántalmak miatt (emelkedett kreatininszint)
- általános gyengeség
Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1-et érinthet)
- a vérlemezkék számának csökkenése miatt könnyebben alakulnak ki véraláfutások és (trombocitopénia)
- alacsony fehérvérsejtszám (neutropénia)
- csökkent vércukorszint (hipoglikémia), aminek a cukorbetegséggel kezelt betegeknél lehet különös jelentősége
- depresszió, mentális problémák, nyugtalanság érzése (izgatottság), zavaros álmok vagy rémálmok
- a kezeken és a lábakon tapasztalható zsibbadás érzése (paresztézia)
- a hallás rendellenességei (fülzúgás), látászavarok (homályos látás)
- szokatlanul szapora szívverés (tahikardia), kórosan alacsony vérnyomás (hipotonia)
- izomgyengeség, aminek a miaszténia gráviszban (az idegrendszer ritka betegségében) szenvedő betegeknél lehet különös jelentősége
- veseműködési zavar és alkalmanként allergiás vesereakció, úgynevezett intersticiális nefritisz miatt kialakuló veseelégtelenség
- láz
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- a vörösvérsejtek számának csökkenése (anémia): ilyenkor a vörösvérsejtek károsodása miatt a bőrszín sápadt vagy sárgás lesz; minden vérsejttípus számának csökkenése (pancitopénia)
- láz, torokfájás és nem szűnő, általános rossz közérzet. Ezek a tünetek a fehérvérsejtek számának csökkenése miatt alakulhatnak ki (agranulocitózsis).
- a keringés összeomlása (anafilaxia-szerű sokk)
- vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy a vér cukorszintjének csökkenése, mely kómához vezethet (hipoglikémiás kóma). Ennek cukorbetegeknél van jelentősége.
- a szaglás zavara, a szag- vagy az ízérzés elvesztése (parozmia, anozmia, ageuszia)
- a mozgás, járás zavarai (diszkinézia, extrapiramidális zavarok)
- átmeneti eszméletvesztés vagy ájulás (szinkope)
- átmeneti látásvesztés
- halláskárosodás vagy hallásvesztés
- szokatlanul szapora szívverés, életveszélyesen rendszertelen szívverés, beleértve a szívmegállást is, a szívritmus változása (EKG-n, a szív elektromos ingerületeit rögzítő műszeren látható megnyúlt QT-intervallum)
- nehezített légzés, zihálás (bronhospazmus)
- allergiás tüdőreakciók
- hasnyálmirigy-gyulladás
- májgyulladás (hepatitisz)
- a bőr napfény és ultraibolya sugárzás iránti fokozott érzékenysége (fotoszenzitivitás)
- a véráramlást biztosító erek allergiás reakció által kiváltott gyulladása (vaszkulitisz)
- a száj nyálkahártyájának gyulladása (sztomatitisz)
- izomszakadás és izomsorvadás (rabdomiolízis)
- ízületek kivörösödése és duzzadása (artritisz)
- fájdalom, beleérve a hát-, mellkas- és végtagfájdalmat
- porfíriás betegeknél porfíriás roham (nagyon ritka anyagcsere betegség)
- homályos látással kísért vagy anélküli állandó fejfájás (jóindulatú intrakraniális hipertenzió)
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Prixoter filmtablettát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon, illetve a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felh.) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik
A fénytől való védelem érdekében az erdeti csomagolásban tárolandó.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg a szakszemélyzetet vagy gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Prixoter filmtabletta
- A készítmény hatóanyaga a levofloxacin.
A Prixoter filmtabletta két hatáserősségben: 250 mg-os és 500 mg filmtabletta formájában kapható.
Egy Prixoter 250 mg filmtabletta 250 mg levofloxacinnak megfelelő mennyiségű levofloxacint tartalmaz levofloxacin-hemihidrát formájában.
Egy Prixoter 500 mg filmtabletta 500 mg levofloxacinnak megfelelő mennyiségű levofloxacint tartalmaz levofloxacin-hemihidrát formájában.
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: mikrokristályos cellulóz, hidroxipropilcellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát.
Filmbevonat: hipromellóz, FD&C kék #2/ Indigókármin alumínium lakk (E132), FD&C sárga #6/sunset yellow alumínium lakk (E110), vörös vas-oxid (E172), makrogol 4000, titán-dioxid (E171). Ezen túl az 500 mg-os filmtabletta sárga vas-oxidot (E172) is tartalmaz.
Milyen a Prixoter filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Prixoter 250 mg filmtabletta rózsaszín, hosszúkás alakú, mindkét oldalán domború felületű, törővonallal ellátott filmtabletta
A Prixoter 500 mg filmtabletta narancsszínű, hosszúkás alakú, mindkét oldalán domború felületű, törővonallal ellátott filmtabletta.
A Prixoter 250 mg filmtabletta buborékcsomagolásba van csomagolva.
1, 5, 7 és 10 darab filmtablettát tartalmazó dobozban kapható.
A Prixoter 500 mg filmtabletta buborékcsomagolásba van csomagolva.
1, 5, 7 és 10 darab filmtablettát tartalmazó dobozban kapható.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Helyettesíthetőség

Az helyettesítőség és a hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

hirdetés