A Pfizer mRNS-alapú influenza-oltást tesztel

A gyógyszergyártó az influenzaoltások jelenlegi nemzedékén akar javítani, amely jelenleg 40-60 százalékos hatékonysággal véd.

Megkezdte az mRNS-alapú influenzaoltás klinikai próbáit az Egyesült Államokban a Pfizer - jelentette be az amerikai vállalat hétfőn. A vizsgálatok korai szakaszába több mint 600, 65-85 év közötti amerikait vonnak be.

A vakcina ugyanarra a technológiára épül, mint a BioNTech vállalattal közösen készített Covid-19 elleni oltás - írja az infostart.hu. A Covid-19 világjárvány lehetővé tette számunkra, hogy az mRNS-technológiában rejlő hatalmas tudományos lehetőséget kihasználjuk. Az influenza egy olyan terület, ahol szerintünk szükség van ilyen oltásokra" - idézte Kathrin Jansent, az oltóanyag-kutatás és -fejlesztés vezetőjét a cég közleménye.

A kutatással az influenzaoltások jelenlegi nemzedékén akarnak javítani, amely 40-60 százalékos hatékonysággal véd a betegségtől. Évente mintegy 650 ezer influenzamegbetegedést jegyeznek. A Pfizer különösen azt akarja összehasonlítani, hogy milyen szintű és mennyire biztonságos az immunválasz egy, kettő vagy négykomponensű mRNS-oltóanyag esetén különböző adagokban szemben a hagyományos négykomponensű oltóanyagokkal.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos