Már az 5-11 éves korosztálynak teszteli a vakcináit a Pfizer

A vírus olyan gyulladási szindrómát okozhat a gyerekeknél, amely több szervet is egyszerre támad meg, így például a szívet is.

Már szeptember elejére elkészülhet a Pfizer és a Moderna a gyerekeknek beadható oltóanyagának tesztelésével - írja a The New York Times nyomán a novekedes.hu. Az 5-11 éves korosztály esetében zajlik a tesztelés, az eredmények szeptemberre várhatóak.

A gyerekek esetében sokkal kisebb a koronavírus miatti komoly megbetegedés esélye a felnőttekhez képest, ennek ellenére az orvosok szerint a vírus olyan gyulladási szindrómát okozhat a gyerekeknél, amely több szervet is egyszerre támad meg, így például a szívet is. A Pfizer vakcinából két dózist lehet majd beadni az 5-11 éves korú gyerekeknek, a dózis 10 mikrogramm, vagyis harmada a felnőtteknek szánt vakcinának. A hat hónapos kortól beadható mennyiség az eddigi tesztek szerint még ennél is kisebb, kétszer három mikrogrammnyi lehet. A lap emlékeztet arra, hogy a Kínában már elvileg engedélyezték a Sinovac oltóanyag használatát a gyerekeknél 3 éves kortól, de ezt még hivatalosan nem jelentették be.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: Weborvos