Címke: agydaganat

Kutatók agydaganatot gyógyító vakcinán dolgoznak

Nem csak a Pfizer vagy a Moderna szakemberei dolgoznak olyan oltáson, amely hatásos lehet a daganatok elleni küzdelemben: a Harvard kutatói is egy rák ellen hatékony oltás fejlesztésén dolgoznak.

Megjelenés: 2023. 01. 23. | Frissítve: 2023. 01. 25.
Tovább

Ígéretesek az új kutatási eredmények a glioblasztóma terápiájában

Az ún. ketogén étrend és egy daganatellenes gyógyszer együttes alkalmazásából álló újfajta rákellenes kezelési módszer ígéretes kísérleti eredményeket hozott egy nemrég publikált tanulmány szerint, amelyben a Semmelweis Egyetem is részt vett egy nemzetközi kutatócsoport tagjaként.

Megjelenés: 2019. 10. 24.
Tovább

Agydaganat elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket

A felnőttek leggyakoribb, legagresszívebb agydaganata elleni védőoltással értek el ígéretes eredményeket nemzetközi klinikai tesztek során - adta hírül a BBC News.

Megjelenés: 2018. 05. 30.
Tovább

Kutatók elkészítették az agyi vérerek részletes térképét

Svéd kutatók elkészítették az agyi vérereket és az úgynevezett vér-agy gátat alkotó sejtek részletes molekuláris atlaszát, amely új információkkal segíti az agy különböző betegségeinek kutatását.

Megjelenés: 2018. 05. 08.
Tovább

A daganatos betegek túlélésének javulása mellett egyre több az új megbetegedés is

Szakértők szerint a daganatellenes terápiák hatékonyságának és a túlélési mutatók javulásával párhuzamosan sajnos növekszik a tumoros megbetegedéssel diagnosztizáltak száma is.

Megjelenés: 2018. 02. 07. | Frissítve: 2018. 02. 08.
Tovább

Új kezelési lehetőség lehet az agyi tumorőssejteket elpusztító Zika-vírus

Annak ellenére, hogy a Zika-vírus katasztrofális károsodást okoz a fejlődő magzatok agyában, a jövőben hatékony terápia lehet a glioblasztoma ellen. A Washington University School of Medicine által végzett új kutatás szerint a vírus elpusztítja az agyi tumorőssejteket, amelyekre jellemző a nagyfokú terápiarezisztencia.

Megjelenés: 2017. 09. 06.
Tovább

A gyermekkori agydaganatok genetikai hátterét kutatják a Semmelweis Egyetemen

A gyermekkori agydaganatok genetikai hátterét térképezi fel a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján indult új kutatás. A mintegy száz beteg bevonásával készülő vizsgálat arra is kiterjed, hogy a felnőtteknél alkalmazott gyógyszerek közül melyek lehetnek hatékonyak a gyermekek esetében - közölte az intézmény az MTI-vel.

Megjelenés: 2017. 03. 10.
Tovább