További cikkek a Diabetológia rovatból

Egészségügyi innováció a cukorbetegekért

Az új, digitális kórház forradalmi lépés a cukorbetegség kezelésében és a szövődmények megelőzésében, jelentősen csökkentheti a végtag-amputációk számát.

hirdetés

A MEROVA végtagmentő alkalmazás, amely a cukorbetegség és vénás keringési betegségek szövődményeiben veszélyeztetett végtagok megmentését szolgálja, most kiterjesztette szolgáltatásait a szakellátók és lábápolók számára. A 30 évnyi klinikai tapasztalat alapján kifejlesztett alkalmazás, amely már sikeresen mentette meg több ezer beteg végtagját, most egy speciális felülettel bővült, amely segíti az ellátókat az optimális gondozásban.

Lévén, hogy november a cukorbetegség hónapja, a MEROVA kiemeli, hogy ez  a betegség, amely világszerte több mint 500 millió embert érint, súlyos szövődményekkel járhat, beleértve a szívrohamot, vesebetegséget, sztrókot, vakságot és az alsó végtag elvesztését. Dr. Rozsos István - sebész, érsebész és diabéteszes láb specialista - hangsúlyozza, hogy a cukorbetegség nemcsak elkerülhető, hanem hatékony diagnosztikával, életmódváltással és szakellátással akár vissza is fordítható.

Az MEROVA módszer eredményeire építve létrehoztak egy cukorbetegekre specializálódott digitális kórházat, amely a betegek számára minden szükséges segítséget és információt megad. Az új betegellátó felület lehetővé teszi a diabéteszes láb szindrómás és visszérproblémás betegek állapotfelmérésének digitális kezelését, ezáltal elősegítve az optimális döntéshozatalt az ellátók számára. A korai beavatkozás a szakellátók és lábápolók részvételével jelentősen növelheti a gyógyítás hatékonyságát és csökkentheti az orvosi leterheltséget - mutatott rá Menyhárt Lia, a MEROVA Health Zrt. ügyvezetője.

A digitális fejlesztés elnyerte a "Az év betegbarát szolgáltatója" díjat, Dr. Rozsos István pedig alapítóként átvehette idén a Richter Érdemérmet.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

weborvos.hu

Ajánlott cikkek