Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hol épül a szuperkórház?

Néhány hónapon belül döntés születhet az új zöldmezős beruházás keretében megépülő budapesti centrumkórház helyszínéről.

hirdetés
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Világgazdaságnak kiemelte, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának múlt heti ülésén érdemben két helyszínt vizsgáltak: az eredeti XI. kerületi helyszínt a Dobogó városrészben, illetve az Etele tér környékén lévő állami és önkormányzati telkeket, melyek a közösségi közlekedés szempontjából sokkal jobb lehetőséget biztosítanának a szuperkórháznak.
 
"Mi azt gondoljuk, hogy az Etele út környéki helyszín jobb, és a Fővárosi Önkormányzat a saját tulajdonát is hajlandó hasznosítani" – szögezte le a főpolgármester. Úgy véli, hogy itt nemcsak a vonatok és a 4-es metró közelsége, hanem a távolsági buszok és villamosok is könnyebb megközelítést tesznek lehetővé, és akár a 4-es metró meghosszabbítása is érintheti a területet, hiszen egy közel egymillió embert kiszolgáló intézetet nem lenne helyes úgy megépíteni, hogy a közösségi közlekedés hiányzik.
 
A főpolgármester megerősítette: egyelőre vizsgálják a két helyszínt, a kormány pedig még abban kért partnerséget, hogy megvizsgálhassák, a közlekedés által okozott rezgések hogyan befolyásolják a lézeres műtéteket. Ez egy orvosszakmai kérdés, és ebben is készek segíteni.
 

Forrás: vg.hu

Ajánlott cikkek

hirdetés