Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Horvátországban 70 ezer embert terveznek beoltani a jövő héten a koronavírus ellen

Horvátországban 70 ezer embert terveznek beoltani a jövő héten a koronavírus ellen, többet, mint egész januárban - írta a Jutarnji List című horvát napilap vasárnap.

hirdetés

A négymilliós országban december óta valamivel több mint százezer embert oltottak be, a lakosság mindössze 2,3 százalékát. A jövő héten összesen 71 325 adag oltóanyag érkezik a Pfizer-BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcinájából.
Vili Beros egészségügyi miniszter a sajtónak úgy nyilatkozott: a jövő héttől már online is lehet regisztrálni az oltásra, eddig csak a háziorvosoknál lehetett jelentkezni.

Kapcsolódó tartalmak

Bár már meghirdették a 65 évnél idősebbek és krónikus betegek oltását, sok egészségügyi dolgozó és idősotthon lakója sem kapta még meg a vakcinát. Néhány nagyobb városban oltópontokat is kialakítanak, ha a háziorvosi rendelők nem bírnák a terhelést. Erre azonban valószínűleg csak február 22. után kerül sort - közölte a lap.
Horvátországban az utóbbi 24 órában 198 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 237 657-at. Egy nap alatt 19 újabb beteg halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halottak száma ezzel 5318-ra emelkedett. Kórházban 943 beteget ápolnak, közülük 89-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív esetek száma 2298.
A szomszédos Szlovéniában vasárnapra 329-cel 179 482-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában 12 beteg hunyt el, amivel a járvány halálos áldozatainak száma 3717-re emelkedett. A koronavírusos betegek közül 740-en vannak kórházban, 139-en intenzív osztályon. Az aktív fertőzöttek száma 13 ezer.
A mintegy kétmilliós Szlovéniában eddig a lakosság 3,4 százalékát oltották be a koronavírus ellen, a hónap végéig pedig az öt százalékot tervezik elérni. Az első dózist 70 752-en, ebből a másodikat 47 647-en kapták meg.

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek

hirdetés