Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Koronavírus - Oroszországban több mint egynegyedével nőtt az újonnan fertőzöttek száma az előző hetihez képest

Oroszországban a járványhelyzet továbbra is "rendkívül feszült", nem mindenki tartja be az egészségvédelmi előírásokat, ami hozzájárult ahhoz hogy az újonnan fertőzöttek száma 26 százalékkal emelkedett az előző hetihez képest - jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter szerdán a parlamenti alsóház szakbizottságának.

hirdetés

Elmondta, hogy a 100 ezer emberre eső új esetek száma egy hét alatt 41-ről csaknem 53-ra nőtt.
Murasko beszámolt arról, hogy Oroszországban jelenleg 176 ezer, Covid-19-betegek ellátására alkalmas kórházi ágy áll rendelkezésre. Emlékeztetett rá, hogy ilyenből legtöbbet, csaknem 185 ezret július 18-án vettek igénybe. Az egészségügyi tárca egy nappal korábbi tájékoztatása szerint országos szinten az ágyak csaknem 90 százaléka megtelt.

Kapcsolódó tartalmak

A miniszter tájékoztatása szerint a fertőzöttek csaknem 66 százaléka ambuláns ellátást kap. A kórházban kezelt betegek csaknem 20 százalékánál a betegség lefolyása könnyű, 68,3 százalékánál közepesen súlyos, 11 százalékánál nagyon súlyos, 1,5 százalékánál pedig rendkívül súlyos lefolyású. Oroszországban jelenleg 2356 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen.
"Kötelező a minimumra csökkentenünk a megbetegedettek számát. Időt kell nyernünk a vakcina tömegtermelésének elindításáig és a lakosság tömeges védőoltásáig - véleményem szerint ez az egyik kulcsfeladat a lakosság megóvása érdekében" - mondta.
Közölte, hogy országszerte 468 ezer egészségügyi dolgozó vesz részt a koronavírusos betegek ellátásában.
Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 14 231-gyel 1 340 409-re emelkedett a szerdán közzétett hivatalos adatok szerint. Ez új abszolút rekord a Covid-19-járvány kezdete óta, s a napi növekmény először haladta meg a 14 ezret. A terjedés üteme 1,1 százalékos, az új esetek 25,2 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok (7,8 millió), India (7,2 millió) és Brazília (5,1 millió) után.
Az aktív esetek száma 6072-vel 277 499-re nőtt. A halálos áldozatoké 239-cel 23 205-re, a betegségből felépülteké pedig 7920-szal 1 039 705-re emelkedett. Az országban a járvány kezdete óta több mint 51,5 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 436 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 276 164 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek

hirdetés