Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Koronavírus - Továbbra is több mint 7 ezer új fertőzött Franciaországban

Egymást követő második napon újból meghaladta a 7 ezret az elmúlt 24 órában regisztrált új koronavírusos esetek száma Franciaországban - közölte csütörtök este az egészségügyi minisztérium.

hirdetés

Az előző napi 7017 után csütörtökön 7157 koronavírus-teszt bizonyult pozitívnak. Múlt pénteken emelkedett először a 7 ezer fölé a napi esetszám a kijárási korlátozások feloldása óta, majd a hétvégén és a hét elején 5 ezer körül volt.
A napi több mint 100 ezer elvégzett teszt közül a pozitívak aránya is napról napra nő, csütörtökön már 4,4 százalék volt, míg a karantén feloldását követően a szűrések 1,1 százaléka volt csak pozitív.
A kórházi ellátásra szoruló fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 11-gyel 4643-raemelkedett, lélegeztetőgépen 18-cal többen vannak, mint szerdán, számuk jelenleg 464.
A tárca közleménye ismételten hangsúlyozza, hogy jóllehet a kórházban kezeltek száma lassú emelkedésnek indult, nem közelíti meg a járvány első hullámának tetőzésekor regisztrált adatokat, amikor is több mint 30 ezer kórházi beteg közül több mint 7 ezren voltak lélegeztetőgépre kapcsolva.
A Covid-19 fertőzés szövődményeiben az elmúlt 24 órában elhunytak száma 21-gyel 30 706-ra emelkedett.
Az egészségügyi hatóságok szerint a száz francia megyéből 23-ban intenzívebb, míg 37-ben mérsékeltebb a vírus terjedése.

Kapcsolódó tartalmak

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek

hirdetés