Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Koronavírus - Ukrajnában több mint kétezer új beteget regisztráltak

Továbbra sem lassul a koronavírus terjedése Ukrajnában, hétfőre is csaknem 2200 új beteget regisztráltak, velük együtt az azonosított fertőzötteké pedig meghaladta a 138 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

hirdetés

Az adatok szerint vasárnap 2174 új esettel 138 068-ra nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 31 újabb halálos áldozattal 2877-re emelkedett, miközben eddig 62 606-en gyógyultak meg, közülük előző nap csupán 379-en. Jelenleg 72 585 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1764-gyel nőtt egy nap alatt. A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 2836-ot, pénteken jegyezték fel, a legtöbb elhunytat, 54-et pedig szerdán.

Ukrajnában általában hétvégén valamivel kevesebb új beteget regisztrálnak, ennek az az oka, hogy kevesebb tesztet végeznek, mint hétköznapokon.
Területi megosztásban a legtöbb új beteget, 244-et ismét az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 186-ot pedig a legfertőzöttebb régióból, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből. Utóbbiban az igazolt fertőzöttek száma 15 881-re, az elhunytaké öt újabb esettel 447-re nőtt. Kijevben eddig összesen 15 276 beteget azonosítottak, a halálos áldozatok száma pedig két újabbal elérte a 242-őt. Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az igazolt fertőzöttek száma 8091, haláleset előző nap nem történt, így az elhunytaké továbbra is 271, miközben eddig 3568-an győzték le a kórt.
Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter elmondta, hogy előző nap 269 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban. A egészségügyi alkalmazottak közül újabb 77 kapta el a vírust, közülük már több mint 12 ezren fertőződtek meg a járvány kezdete óta.
Előző nap 19 006 tesztet végeztek el Ukrajnában, ebből 15 224 PCR-tesztet és 3782 antitestszűrést.

Kapcsolódó tartalmak

Közben a kormány múlt heti döntésével a legsúlyosabb helyzetű, azaz vörös zónába sorolt nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyeszékhelyű város polgármestere hétfőn közölte, hogy szeptember 14-től újraindul az oktatás az iskolákban, és kinyitnak az óvodák is, bármilyen besorolást kapjon a város a központi vezetéstől. A helyi vezetés még augusztus végén egy héttel meghosszabbította a nyári szünidőt a gyerekeknek, de a városvezető kijelentette, hogy egy hét múlva mindenképpen el kell kezdődnie a tanításnak, mert a megyeszékhelyen élő gyermekeknek is éppúgy joguk van a teljes értékű oktatáshoz, mint másoknak az országban. Reményét fejezte ki mindazonáltal, hogy addigra városát kiveszi a kormány a vörös besorolású települések közül.

Ukrajnában jelenleg adaptív rendszerű korlátozások vannak érvényben. Ez azt jelenti, hogy a kormány a településeket és a régiókat négy színes - vörös, narancs, sárga és zöld - zónába sorolja a helyi járványhelyzet, a kórházak leterheltsége és az elvégzett tesztek száma alapján. A vörös zónába sorolt helyeken a legszigorúbb korlátozások lépnek életbe, beleértve a tanítás szüneteltetését és a közösségi közlekedés leállítását. A helyi vezetés önhatalmúlag csak szigorúbb korlátozásokat alkalmazhat - enyhébbeket nem -a központilag meghatározottaknál.

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek

hirdetés