Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Új reményt adhat a gyulladásos betegségben szenvedőknek egy kutatás

A queenslandi egyetem kutatói felfedeztek egy új molekuláris triggert, ami a gyulladásos folyamatok gátlásán keresztül a rheumatoid arthritisz, gyulladásos bélbetegség és neurodegeneratív betegségek új kezelési lehetőségeinek kidolgozása előtt nyithat utat.

hirdetés

A kutatás vezetője szerint ennek a SCIMP elnevezésű proteinnek a gátlásával a gyulladás mérsékelhető vagy akár teljesen ki is kapcsolható.

„A gyulladásos reakció a szervezet egyik eszköze a fertőzésekkel szembeni védekezésben, de a kontrollálatlan gyulladás betegségeket vált ki és rontja a betegek életminőségét” – mondta Stow professzor.

„Ez a felfedezés új kezelési módok kifejlesztését teheti lehetővé, ami reményt nyújthat azoknak a betegeknek, akik a jelenleg elérhető terápiákra nem reagálnak.”

Kapcsolódó tartalmak

„A SCIMP az első olyan protein, amely közvetlenül az immunsejteken található és a gyulladásos válasz kiváltásáért felelős patogén receptorokhoz kötődik. Ennek következtében ez a fehérje egy fontos gyógyszer célpont, amelyen keresztül a gyulladásos reakció gátolható vagy teljesen leblokkolható lehet.”

A SCIMP-gátló gyógyszereknek várhatóan kevesebb mellékhatása lenne, és akár a betegek több mint felénél hatékony kezelési opciót biztosíthatna.

A kutatás eredményeit összefoglaló közlemény a Nature Communications folyóiratban jelent meg.

Forrás: Drug Discovery & Development

Ajánlott cikkek

hirdetés