Tovább nőtt az új koronavírusos fertőzöttek száma Szlovéniában

Tovább emelkedett az új koronavírusos fertőzöttek száma Szlovéniában, egy nap alatt 57-ről 96-ra - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

    Szlovénia szerdától megtiltotta a beutazást Olaszországból. A rendelet nem vonatkozik a szlovén állampolgárokra, továbbá csak azok léphetik át az országhatárt, akik orvosi igazolással rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy nem fertőzöttek. Ez az igazolás nem lehet régebbi három napnál, valamint szlovén, olasz vagy angol nyelven kell íródnia. Csütörtöktől egy új határozat szerint az onnét érkező áruforgalmat is korlátozzák.

    Marjan Serec szlovén ügyvezető kormányfő a sajtónak úgy nyilatkozott:" leállítjuk az Olaszországból Szlovéniában érkező teherforgalmat és visszafordítjuk a sofőröket, hogy Szlovénia nem válhasson a zsákutcájukká, mert az egészségügyi és más problémákat okozna".
    A fertőzés terjedésének megállítása érdekében a szlovén kabinet hétfőtől az egész ország területén felfüggeszti az oktatást az általános- és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben, továbbá bezárják az óvodákat is.
    Horvátországban jelenleg 24 új koronavírussal fertőzöttet tartanak nyilván Zágrábban, Fiuméban (Rijeka), Varasdon (Varazdin) és Pulán. Kiengedték ugyanakkor az egyik zágrábi fertőzöttet a karanténból. Ő annak a fiatal férfinek a testvére, akinél február 25-én először regisztrálták a vírust, és aki feltehetően Milánóban fertőződött meg.

 

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek