531 új fertőzött és hat halott idehaza

A koronavirus.gov.hu 2021.09.24-ei (pénteki) adatai szerint 438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 873 523, közülük 5 615 273 a második oltását is megkapta, 691 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

531 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 820 078 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 151 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 781 794 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8133 főre emelkedett.

438 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor miniszterelnök a ma reggeli rádióinterjúban felhívta a figyelmet, hogy a vírus ellen csak az oltás segít, és az oltatlanok egy súlyos betegség kockázatának vannak kitéve, ezért fontos, hogy ők is éljenek az oltás lehetőségével. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu. Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.  Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát  ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ajánlott cikkek