A Roche klinikai vizsgálatot indít a súlyos COVID-19 vírusfertőzés okozta tüdőgyulladás miatt kórházban fekvő betegek gyógyítása érdekében

A Roche bejelentette, hogy az FDA-vel (Amerikai Gyógyszerhatóság) együttműködve egy klinikai vizsgálatot indít a súlyos, COVID-19 vírusfertőzés okozta tüdőgyulladás kezelése céljából.

hirdetés

Ez a globális vizsgálat remélhetőleg már április elején elkezdődhet a tervezett 330 beteg bevonásával világszerte, beleértve az USA-t is. A kezelés eredményességét a betegek állapotának javulása, a halálozás csökkenése, a mesterséges lélegeztetés és az intenzív ellátás mértéke mutatják. A beválogatott betegeket 60 napon át követik majd, és ezután ún. időközi elemzés történik, hogy a potenciális hatásosságot minél hamarabb ki lehessen mutatni.

Dr. Levi Garraway, a Roche globális orvostudományi igazgatója és termékfejlesztési vezetője a következőket nyilatkozta: “Vizsgálatot indítunk, hogy megismerjük a gyógyszerünk potenciális szerepét a kórházi kezelést igénylő, COVID-19 vírus okozta súlyos tüdőgyulladás elleni harcban.” Hozzátette: „Ezekben a vészterhes időkben a mai bejelentés fontos példája annak, hogy a gyógyszeripar és a hatóságok szoros együttműködésben, gyorsan reagálva fel tudják venni a harcot a COVID-19 pandémiával. Az eredményeket a lehető leghamarabb igyekszünk közölni.”

A Roche vizsgálata azért nagyon fontos, mert kevés a megfelelően megtervezett kutatás a gyógyszerek hatásosságára és biztonságosságára vonatkozóan a COVID-19 fertőzésben szenvedő betegek kezelését illetően, és kevés publikált bizonyíték áll rendelkezésre.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Roche

Ajánlott cikkek