Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: COVID-19

A SARS-CoV-2 fertőzés átvitele háztartásokon belül – Tennessee és Wisconsin államokban, 2020 áprilisa és szeptembere között végzett kutatás

A járványügyi megelőző intézkedések hatékonyságát javíthatja a koronavírus megbetegedést okozó SARS-CoV-2 vírus háztartásokon belüli átvitelének jobb megértése, de ezt eddig kevés kutatás vizsgálta szisztematikusan. A korábban leírt átviteli adatok eltérőek, és a gyermekekre vonatkozó adatok korlátozottak.

Megjelenés: 2020.11.30

"Rolling review” eljárás alatt az EU-ban a BioNTech és a Pfizer együttműködéssel fejlesztett COVID-19 vakcinája

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága (CHMP) megkezdte az EU-ban a második COVID-19 vakcina úgynevezett „rolling review” eljárását. A vakcina a BNT162b2, amit a BioNTech és a Pfizer együttműködve fejlesztett ki. Az engedélyezés előtti szakaszban megkezdett, speciális eljárás során folyamatos értékelik a gyógyszerfejlesztési folyamatban keletkező, nem-klinikai vizsgálatokból származó adatokat.

Megjelenés: 2020.10.07

Lengyelországban előállították az első vérplazma alapú koronavírus gyógyszert

A kelet-lengyelországi Lublinban működő egyik biotechnológiai cég előállította a koronavírus-fertőzésből felgyógyultak vérplazmájából kivont immunoglobulinokat tartalmazó, a maga nemében világviszonylatban első ilyen vakcinát, melynek tesztelését októberben kezdik el - jelentették be a gyártók szerdai sajtóértekezletükön.

Megjelenés: 2020.09.23

A COVID-járvány és az influenzavírusok közelgő időszaka

A WHO és a világ vezető szakmai szervezeteinek ajánlása szerint is minden eddiginél fontosabb az influenza elleni oltás beadatása a jelenlegi helyzetben. Bár ez nem hatásos a koronavírus ellen, a kevesebb influenzás eset jelentősen csökkentheti az egészségügyi ellátás terhelését.

Megjelenés: 2020.09.23

Koronavírus - Engedélyezték a harmadik vakcina tesztelését Oroszországban

Engedélyezte az orosz egészségügyi minisztérium annak a koronavírus-fertőzés elleni vakcinának a klinikai tesztelését, amelyet a moszkvai Mihail Csumakov Immunbiológiai Készítmények Kutatásának és Kidolgozásának Szövetségi Tudományos Központja fejlesztett ki - jelentették szerdán orosz hírügynökségek.

Megjelenés: 2020.09.22

Több mint másfélszeres a túljelentkezés a vakcinatesztelésre Moszkvában

A szükséges 40 ezer helyett több mint 60 ezer önkéntes jelentkezett Moszkvában a Covid-19 megelőzésére szolgáló Szputnyik V vakcina klinikai tesztelésének harmadik szakaszára - jelentette be Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere vasárnap a Rosszija 1 televízióban, miközben az új koronavírus-fertőzések száma tovább növekedett Oroszországban.

Megjelenés: 2020.09.21

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: naponta hétezren kérnek tesztet

A koronavírus-járvány miatt naponta hétezren kérnek tesztet, ezért is kellett növelni a tesztek szállításához szükséges betegkocsik számát. A tesztek kiértékeléséhez a laboratóriumi kapacitás elegendő - mondta az országos tisztifőorvos egy online egészségügyi szakmai konferencián szerdán Budapesten.

Megjelenés: 2020.09.09

Koronavírus - Újabb vakcinagyártóval zárultak le az oltóanyag beszerzéséről folytatott uniós tárgyalások

A koronavírus elleni vakcina egy újabb, hatodik gyártójával is lezárultak az Európai Bizottság oltóanyag beszerzéséről folytatott tárgyalásai. A német BioNTech és a vele együttműködő amerikai Pfizer vállalatokkal zajlott megbeszélések befejezésével "összeállt az Európai Bizottság vakcina-portfóliója" - közölte az uniós bizottság szerdán.

Megjelenés: 2020.09.09

Koronavírus - Hatásosnak tartja vakcináit a kínai CNBG cég

Hatásosnak értékelte koronavírus-vakcináit a China National Biotec Group (CNBG) kínai gyártó az alapján, hogy Kínában már több száz ezer embernek adták be, és senki közülük nem fertőződött meg utána - adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap kedden.

Megjelenés: 2020.09.08

Koronavírus - Megint ezer fölötti új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában

Továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, egymást követő harmadik nap regisztráltak ezer fölötti új beteget, a kórházi ellátásra szorulók száma is rekordot döntött - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által pénteken közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter tájékoztatójából.

Megjelenés: 2020.07.31

DOAK (direkt ható orális antikoaguláns) szérum szintjének jelentős emelkedése antivirális gyógyszerrel kezelt COVID-19 fertőzött betegekben. A cremonai tapasztalat.

A WHO 2020. március 11-én nyilvánította az új koronavírus (COVID-19) okozta járványt globális pandémiának, mely többek közt Olaszországot és azon belül is az északi területeket, különösen Cremona és környékét érintette legsúlyosabban.
Számos DOAK hatóanyaggal kezelt beteg is megfertőződött, akik közül több esetben kórházi kezelést igénylő, súlyos fokú légzőszervi megbetegedés alakult ki. Így lehetővé vált, hogy egy olasz munkacsoport1 a korábban Cremona Thrombosis Center egészségügyi egységben gondozott antikoagulált betegek vírus fertőzése során nyert laboratóriumi paramétereit összehasonlítsák a járvány előtti értékekkel. Ugyanis korábbi vizsgálatok erős gyógyszerkölcsönhatást igazoltak a DOAK és antivirális hatóanyagok közt, melynek hátterében a közös citokrom P450 metabolikus útvonalak állnak. A kérdés gyakorlati jelentőségét hangsúlyozza, hogy a két gyógyszercsoport egyidejű alkalmazása esetenként jelentősen megemelheti a DOAK hatóanyagok szérum koncentrációját, szintén megemelve a vérzéses szövődmény kockázatát.

Megjelenés: 2020.07.15

hirdetés