Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: ema

A forgalombahozatali engedély megadását javasolták az első COVID-19 elleni gyógyszernek

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerekkel foglalkozó bizottsága (CHMP) feltételes forgalombahozatali engedély megadását javasolta a remdesivir hatóanyagot tartalmazó Veklury nevű gyógyszernek, amely COVID-19-fertőzés kezelésére adható felnőtteknek és 12. életévüket már betöltött gyermekeknek, ha tüdőgyulladásuk kiegészítő oxigénterápiát igényel.

Megjelenés: 2020.07.03

Új antidiabetikumokat engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség három új antidiabetikum forgalomba hozatalát hagyta jóvá március elején. Mindhárom készítmény tartalmaz ertugliflozint, kettő pedig kombinációs készítmény, amelyben a második hatóanyag metformin, illetve szitagliptin.

Megjelenés: 2018.04.10

Ideiglenes központba költözik az EMA

Először ideiglenes központban helyezik majd el Amszterdamban a jelenleg Londonban működő, de az Egyesült Királyság tervezett uniós kilépése miatt költözni kényszerülő Európai Gyógyszerügynökséget (EMA), az új székhely ugyanis csak később fog elkészülni - közölte hétfőn Bruno Bruins holland egészségbiztosítási miniszter.

Megjelenés: 2018.01.30

Új kutatási eredmények az arthritis terápiájában

Számos új kutatási eredmény született az arthritis okainak, kialakulásának feltárásával és kezelési lehetőségeivel kapcsolatban, többek között a monoklonális antitestek és fúziós fehérjék alkalmazását és az immunmarkerek működésének vonatkozásában.

Megjelenés: 2018.01.09

Új gyógyszerek, amelyeket 2017-ben engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség az idei évben is számos új gyógyszerkészítmény forgalomba hozatalát engedélyezte, amelyek közül néhány már Magyarországon is kapható. Az új gyógyszerek javallatai között szerepel a rheumatoid arthritis, a COPD, a tüdőrák, a diabétesz, a psoriasis és a sclerosis multiplex.

Megjelenés: 2018.01.02

Új gyógyszerek forgalomba hozatalát javasolta az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség CHMP bizottsága tíz új gyógyszer forgalomba hozatalával kapcsolatban adott ki pozitív véleményt, amelyek között van szklerózis multiplex, eozinofil asztma és hemofília elleni készítmény is.

Megjelenés: 2017.11.13

Az EMA munkatársai Amszterdamot választanák új székhelynek

Amszterdamot választanák új székhelynek a jelenleg Londonban működő, de az Egyesült Királyság uniós kilépése miatt költözni kényszerülő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) munkatársai - írta szerdai cikkében a Politico.

Megjelenés: 2017.09.28 | Frissítve: 2017.09.29

Új pszoriázis elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

Jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a brodalumab hatóanyagú Kyntheum forgalomba hozatalát. A Kyntheum közepesen súlyos vagy súlyos plakkos psoriasis kezelésére javallott szisztémás kezelésre szoruló felnőtteknél.

Megjelenés: 2017.08.15

Új rheumatoid arthritis elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

A tofacitinib hatóanyagú XELJANZ metotrexáttal (MTX) kombinálva a közepesen súlyos vagy súlyos aktív rheumatoid arthritis (RA) kezelésére javallott olyan felnőtt betegeknél, akik nem megfelelően reagáltak, vagy akik intoleránsak egy vagy több betegségmódosító antireumatikus gyógyszerre.

Megjelenés: 2017.04.07

Új COPD elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

Jóváhagyta az EMA az umeklidinium hatóanyagú Rolufta inhalációs por forgalomba hozatalát az Európai Gyógyszerügynökség. A Rolufta fenntartó bronchodilatator kezelésre javallott krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő felnőtt betegek tüneteinek enyhítése céljából.

Megjelenés: 2017.03.27

Új rheumatoid artritisz elleni szert engedélyezett az EMA

Az Olumiant a közepesen súlyos, illetve súlyos, aktív rheumatoid arthritis kezelésére szolgál azoknál a felnőtt betegeknél, akik nem reagáltak megfelelően, vagy intoleránsak egy vagy több betegségmódosító rheumaellenes gyógyszerre. Az Olumiant alkalmazható monoterápiában vagy metotrexáttal kombinációban.

Megjelenés: 2017.03.20

Új myeloma multiplex elleni szert engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta az ixazomib hatóanyagú Ninlaro (Takeda) forgalomba hozatalát. A Ninlaro lenalidomiddal és dexametazonnal kombinációban olyan myeloma multiplexes felnőtt betegek kezelésére javasolt, akik legalább egy korábbi terápiában részesültek.

Megjelenés: 2016.12.12

Új diabétesz elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

Az empagliflozin és linagliptin fix dózisú kombinációját tartalmazó Glyxambi 18 éves és idősebb, 2-es típusú diabetes mellitusban szenvedő felnőttek számára javallott a glikémiás kontroll javítására, ha a metformin és/vagy a szulfanilurea (SU), illetve a Glyxambi külön, monokomponensű szerként alkalmazott egyik hatóanyaga sem biztosít megfelelő glikémiás kontrollt.

Megjelenés: 2016.11.28

Új IBD elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

A Truberzi felnőttek számára javallott hasmenéssel járó irritábilis bél szindróma (IBS-D – irritable bowel syndrome with diarrhoea) kezelésére, hatóanyaga az eluxadolin. A készítmény ajánlott adagja napi 200 mg (naponta kétszer egy 100 mg-os tabletta).

Megjelenés: 2016.10.04

Új asztmaellenes gyógyszert engedélyezett az EMA

Jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a reszlizumab hatóanyagú Cinqaero forgalomba hozatalát. A Cinqaero felnőttkori súlyos eosinophiliás asthma kiegészítő kezelésére javallott olyan betegeknél, akiknél nagy dózisú inhalációs kortikoszteroidok és egy másik, fenntartó kezelésként alkalmazott gyógyszer alkalmazása ellenére sem biztosított az asthma megfelelő tünetmentessége.

Megjelenés: 2016.09.06

Új hepatitisz elleni kombinációs szert engedélyezett az EMA

Sikeres fázis 3 klinikai vizsgálatokat követően az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Zepatier (MSD) forgalomba hozatalát. A gyógyszer, amelynek hatóanyagai az elbasvir és a grazoprevir, krónikus hepatitisz C fertőzés kezelésére javallott felnőtteknél 1-es és 4-es genotípusú infekció esetén.

Megjelenés: 2016.08.09

Engedélyezte az EMA a Zinbryta forgalomba hozatalát

Jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a Zinbryta forgalomba hozatalát. A Zinbryta a sclerosis multiplex relapszáló formáiban (RSM) szenvedő felnőtt betegek kezelésére javallott, 150 mg daklizumabot tartalmaz 1 ml oldatos injekcióban.

Megjelenés: 2016.07.27

Új Parkinson-ellenes gyógyszert engedélyezett az EMA

Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség az Ongentys forgalomba hozatalát. Az új készítmény hatóanyaga az opikapon, adjuváns kezelésre javallott a levodopa/DOPA dekarboxiláz (DDC) gátlókat tartalmazó készítmények mellett a Parkinson-kóros és az említett kombinációkra nem stabilizálódó dózis-végi (end-of-dose) motoros fluktuációkat mutató betegeknél.

Megjelenés: 2016.07.06

Új myeloma multiplex ellenes gyógyszert engedélyezett az EMA

Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség a Darzalex forgalomba hozatalát. Az új készítmény hatóanyaga a daratumumab, és olyan, relapszáló és refrakter myeloma multiplex kezelésére javallott felnőtt betegeknél, akik korábbi kezelése tartalmazott egy proteaszóma-inhibitort és egy immunmodulátor szert, és akik az utolsó kezelés alatt a betegség progresszióját mutatták.

Megjelenés: 2016.06.07

hirdetés