Címke: nosocomialis fertőzés

Bizonyos fájdalomcsillapítók elősegíthetik a Clostridium difficile fertőzések kialakulását

A Clostridium difficile felelős a leggyakoribb és legveszélyesebb kórházi fertőzésekért, amelyek kockázata az antibiotikummal kezelt betegeknél magasabb, mivel az antibiotikumterápia felborítja a bélflóra egyensúlyát. Újabb kutatások ugyanakkor összefüggést tártak fel a nem szteroid gyulladásgátlók alkalmazása és a súlyos C. difficile fertőzés között.

Megjelenés: 2019. 04. 08.
Tovább

Az ÁNTSZ közzétette a kórházi fertőzésekről szóló 2017. évi jelentést

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján jelent meg az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója a nemzeti nosocomialis surveillance rendszer 2017. évi eredményeiről.

Megjelenés: 2018. 10. 29.
Tovább

Továbbra sem javult a kórházi fertőzések aránya

November 15-én publikálják a kórházi fertőzések és azok megelőzése érdekében bevezetett intézkedések eredményeit felmérni hivatott úgynevezett pontprevalencia (PPV) vizsgálat eredményeit.

Megjelenés: 2018. 10. 19.
Tovább

Elkészült a kormány terve a kórházi fertőzések számának csökkentésére

Már rövid idő alatt a kórházi fertőzések 20-30 százalékos csökkenését várja az egészségügyi kormányzat a kabinet honlapjára pénteken kikerült jogszabály-tervezettől – tudta meg a Népszava.

Megjelenés: 2018. 07. 06.
Tovább

Ombudsman: ki kell vizsgálni a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos panaszokat

A kórházi fertőzésekkel kapcsolatos közérdekű bejelentésekkel kapcsolatban Székely László alapjogi biztos felkérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy fordítson kiemelt figyelmet a tárca szerveinek panasz- és közérdekű bejelentéseket kezelő gyakorlatára - tájékoztatta az ombudsmani hivatal kedden az MTI-t.

Megjelenés: 2018. 05. 15.
Tovább

Továbbra is magas a kórházi fertőzések gyakorisága

2008 óta javuló tendencia figyelhető meg, ám még mindig magas a kórházi fertőzésekben szenvedő betegek aránya: a páciensek 8,4%-a érintett – derül ki az ECDC legfrissebb jelentéséből.

Megjelenés: 2018. 05. 09.
Tovább