Címke: SGLT2

Az antidiabetikumokkal kapcsolatos legújabb kutatási eredmények

Egy kutatás szerint a dipeptidil-peptidáz-4 inhibitor csoportba tartozó antidiabetikumok fokozzák a gyulladásos bélbetegség kockázatát, egy új vizsgálatban pedig a másodvonalbeli antidiabetikumok és a kardiovaszkuláris események közötti összefüggést értékelték.

Megjelenés: 2019. 05. 05.
Tovább

Kutatók a másodvonalbeli antidiabetikumok és a kardiovaszkuláris események közötti összefüggést értékelték

2-es típusú diabéteszben a morbiditás és mortalitás vezető okai a kardiovaszkuláris betegségek, és ezek gyakoriságának csökkentése az antidiabetikus terápia egyik fő célja. Elsővonalbeli kezelésként a metformin a legelterjedtebb hatóanyag, de a másodvonalbeli kezelés kiválasztásával kapcsolatban már nagyobb a bizonytalanság.

Megjelenés: 2019. 03. 11.
Tovább

Új kutatási eredmények a diabétesz másodvonalbeli terápiájával kapcsolatban

A 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek kezelése során gyakran szükség van a metformin monoterápia hatásának kiegészítésére egyéb vércukorszint-csökkentő szerekkel. Egy angliai kutatás a HbA1c szint és a testtömeg változását, valamint a terápiaperzisztenciát értékelte különböző másodvonalbeli kezelések klinikai gyakorlatában.

Megjelenés: 2018. 07. 18.
Tovább

Új antidiabetikumokat engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség három új antidiabetikum forgalomba hozatalát hagyta jóvá március elején. Mindhárom készítmény tartalmaz ertugliflozint, kettő pedig kombinációs készítmény, amelyben a második hatóanyag metformin, illetve szitagliptin.

Megjelenés: 2018. 04. 10.
Tovább

Az antidiabetikumok egy csoportja fokozza a diabéteszes ketoacidózis kockázatát

A New England Journal of Medicine folyóiratban megjelent kutatás eredményei szerint a diabétesz kezelésére szolgáló gyógyszerek egy új csoportja fokozhatja a ritka, de súlyos szövődmény, a diabéteszes ketoacidózis kockázatát.

Megjelenés: 2017. 06. 14. | Frissítve: 2017. 06. 14.
Tovább

Új diabétesz elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

Az empagliflozin és linagliptin fix dózisú kombinációját tartalmazó Glyxambi 18 éves és idősebb, 2-es típusú diabetes mellitusban szenvedő felnőttek számára javallott a glikémiás kontroll javítására, ha a metformin és/vagy a szulfanilurea (SU), illetve a Glyxambi külön, monokomponensű szerként alkalmazott egyik hatóanyaga sem biztosít megfelelő glikémiás kontrollt.

Megjelenés: 2016. 11. 28.
Tovább