További cikkek a Diabetológia rovatból

Korszerű endokrinológiai terápiákról tanácskoztak

A cukorbetegség, a pajzsmirigy és a hasnyálmirigy betegségeinek legújabb terápiáiról, diagnosztikai lehetőségeiről tanácskoztak az endokrinológusok Hajdúszoboszlón. A háromnapos kongresszuson több mint 300 hazai és külföldi szakember vett rész.

hirdetés

A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság kongresszusát kétévente rendezik meg. A tudományos programot idén a Debreceni Egyetem Endokrinológia Tanszéke szervezte, rekordszámú, több mint 300 hazai és külföldi szakember részvételével.

- A diagnosztika jelentősen fejlődött az utóbbi években. A genetikai vizsgálatokból egyre több információt kapunk a betegségek, a daganatos elváltozások hátteréről. A részletesebb adatok segítségével pedig korábbi és biztosabb diagnózist tudunk felállítani, ami befolyásolja a személyre szabott terápiát, a kezelés eredményességét – hangsúlyozta Bodor Miklós belgyógyász, endokrinológus, a Debreceni Egyetem docense, a konferencia főszervezője.

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyekkel és azokkal a hormonális eltérésekkel foglalkozik, amelyekkel a szervezet a saját működését szabályozza. A legújabb tudományos eredményekről, terápiás és diagnosztikai lehetőségről számoltak be ismert hazai és külföldi előadók a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság kongresszusán.

- A kongresszus programja a belgyógyászati, a gyermekgyógyászati és a nőgyógyászati endokrinológia területeiből merített. A tudományos rendezvény kiemelt témái a neuroendokrinológia, a pajzsmirigybetegségek, a cukorbetegség, a csontanyagcsere-elváltozások és a mellékvese betegségei voltak – sorolta Bodor Miklós.

A fő témákhoz kapcsolódó előadások mellett, poszterbemutatókat és tudományos szimpóziumokat is rendeztek a tanácskozáson. A háromnapos szakmai programot május 31-e és június 2-a között tartották Hajdúszoboszlón.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

DOTE

Ajánlott cikkek