További cikkek a Infektológia rovatból

Már nem csak a budapesti Szent László kórház fogadja a gyanús eseteket

Már nem csak a budapesti Szent László kórház fogadja a gyanús eseteket, hanem szinte minden ellátó. Ha viszont az elkülönített beteg mintája koronavírusra pozitív lesz, akkor mentővel azonnal a Szent László kórházba kell szállítani.

hirdetés

Müller Cecília országos tisztifőorvos előírása nyomán a jövő hét elejéig valamennyi erre alkalmas egészségügyi intézménynek elkülönítőt kell kialakítania a fertőzésgyanús betegek ellátására. Ezen a részlegen folyamatosan biztosítani kell elegendő orvost és ápolót, ha másként nem megy, akkor más osztályokról átcsoportosítva. Minden esetleges fertőzöttet azonnal jelenteni kell a megyei kormányhivatal népegészségügyi osztályának.

A Népszava forrásai szerint a főigazgatók külön utasításban rendelték el, hogy miként tegyenek eleget a járványügyi hatóság elvárásainak.

A végrehajtásért felelős teameket hoztak létre, melyekek a nap 24 órájában elérhetőnek kell lenniük. A csoport vezetőjét különleges jogokkal ruházták fel, így például bárkinek adhat utasítást. Rendelkeztek arról is, hogy szerezzenek be megfelelő mennyiségű védőruházatot, különösen a sürgősségi és a fertőző osztályon dolgozóknak.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Népszava

Ajánlott cikkek