Hírek, cikkek

Az Európai Bizottság szerződést írt alá a remdesivirt gyártó Gilead gyógyszercéggel

Az Európai Bizottság szerződést írt alá Gilead gyógyszeripari vállalattal az újfajta koronavírus elleni, remdesivir hatóanyagú, Veklury nevű gyógyszer terápiás kiszereléseinek biztosításáról - jelentette be szerdán Dana Spinant, a brüsszeli testület szóvivője.

Megjelenés: 2020. 07. 29.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta a 650 ezret a vírus halálos áldozatainak száma a világon

A világon 16 426 919 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 653 353, a gyógyultaké pedig 9 531 059 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

Megjelenés: 2020. 07. 28.
Tovább

Koronavírus - Az Egyesült Államokban 57 ezer új fertőzést diagnosztizáltak hétfőn

Több mint 57 ezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak hétfőn az Egyesült Államokban a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

Megjelenés: 2020. 07. 28.
Tovább

Koronavírus - Négy izraeli kórházban már beteltek a koronavírus-osztályok

Egyre nehezebben birkóznak meg a koronavírus-betegek növekvő számával az izraeli kórházak, négy kórházban már beteltek a koronavírus-osztályok - jelentette kedden a helyi média.

Megjelenés: 2020. 07. 28.
Tovább

Koronavírus - Belgiumban a vártnál gyorsabb ütemben terjed újra a járvány

Belgiumban a vártnál gyorsabb ütemben terjed újra a koronavírus-járvány - írta hétfőn a helyi sajtó.

Megjelenés: 2020. 07. 27.
Tovább

Koronavírus - Csehországban felülvizsgálták a járványadatokat

Csehországban felülvizsgálták a koronavírus-járvány statisztikai adatait, aminek következtében egyharmaddal csökkent a betegek, és jelentősen megugrott a gyógyultak száma - közölte a cseh egészségügyi minisztérium hétfőn honlapján.

Megjelenés: 2020. 07. 27.
Tovább

Koronavírus - Szerbiában rekordszámú új fertőzöttet regisztráltak

Rekordszámú, 467 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hétfő reggelig Szerbiában, ahol a járvány halálos áldozatainak száma egy nap alatt nyolccal, 534-re nőtt.

Megjelenés: 2020. 07. 27.
Tovább

Koronavírus - Továbbra is nő a fertőzöttek napi száma Ukrajnában

Továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedés Ukrajnában: egymást követően harmadik napja regisztráltak kilencszáznál több új beteget, vasárnapra az azonosított fertőzöttek száma már megközelítette a 65 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Megjelenés: 2020. 07. 26.
Tovább

Koronavírus - Romániában gyorsuló ütemben terjed a járvány, csaknem 1300 új esetet diagnosztizáltak

Romániában továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, a fertőzések száma naponta megdönti az előző nap feljegyzett csúcsot és rendre legalább másfélszerese az előző két hét napi átlagának.

Megjelenés: 2020. 07. 25.
Tovább

Koronavírus - Oroszországban meghaladta a 800 ezret az igazolt fertőzések száma

Oroszországban 800 ezer fölé emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma, az aktív eseteké pedig 200 ezer alá csökkent a csütörtökön közreadott hivatalos adatok szerint.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Koronavírus - Olaszországban fokozatosan emelkedik a regisztrált fertőzöttek napi száma

A halottak számát továbbra sem sikerült nullára csökkenteni, miközben a regisztrált fertőzöttek száma több mint tíz napja fokozatosan emelkedik az olasz egészségügyi minisztérium csütörtök esti adatai szerint. A diagnosztizált fertőzöttek életkor átlaga 43 évre süllyedt a korábbi hatvanról.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Koronavírus - Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a járvány Romániában

Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Romániában, csütörtökön ismét megdőlt az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek előző napi baljós rekordja.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Koronavírus - Ukrajnában ismét nyolcszáz fölötti új fertőzöttet regisztráltak

A héten egymást követően második napja regisztráltak ismét nyolcszáznál is több új koronavírus-fertőzöttet Ukrajnában, az eddig azonosítottak száma már megközelítette a 62 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által csütörtökön közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Koronavírus - Tizennyolccal emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Tizennyolccal, 4398-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Új koronavírus-kórházakat építenek Szerbiában

Decemberig két új kórházat építenek Szerbiában, amelyek feladata a koronavírus-fertőzöttek kezelése lesz - jelentette be a szerb elnök csütörtökön Belgrádban.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Koronavírus - Orosz akadémikus: két-három vakcinatípus önálló kifejlesztése várható

Oroszország várhatóan két-három vakcinatípust fog kifejleszteni - közölte Vlagyimir Csehonyin, az Orosz Tudományos Akadémia elnökhelyettese csütörtökön az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva.

Megjelenés: 2020. 07. 24.
Tovább

Koronavírus - Romániában több mint ezer fertőzöttet diagnosztizáltak egy nap alatt

Romániában meghaladta az ezret az egy nap alatt, illetve a 40 ezret a járvány kezdete óta diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 07. 22.
Tovább

Koronavírus - A világban már 15 millióhoz közelít a fertőzöttek száma

A világon 14 906 602 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 615 754, a gyógyultaké pedig 8 434 666 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint.

Megjelenés: 2020. 07. 22.
Tovább

Koronavírus - Csehországban megugrott a fertőzések száma

Hétfőn 153-mal emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzések száma Csehországban, ami az utóbbi hetek legmagasabb napi eredménye - közölte a cseh egészségügyi minisztérium kedden honlapján.

Megjelenés: 2020. 07. 21.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban az elmúlt három hétben megháromszorozódott a fertőzöttek száma

Az elmúlt három hétben megháromszorozódott az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - közölte María José Sierra, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ epidemiológusa hétfőn Madridban.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Újabb ápolói álláshelyekért sztrájkolnak az ápolók Izraelben

Újabb ápolói álláshelyekért kezdtek sztrájkolni az ápolók Izraelben, mert nem tudják ellátni a koronavírus második hulláma miatt megnövekedett munkát - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Szerbiában a gyerekeknek is kötelezővé tették a maszk viselését

A gyerekeknek is kötelezővé tették a maszk viselését Szerbiában, az utóbbi időszakban több gyereket is koronavírus-tünetekkel szállítottak kórházba - közölte a járvány kezelésével megbízott válságstáb hétfőn.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Oroszországban hatezer alá csökkent az újonnan megfertőződöttek száma

Az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 5940-nel 777 486-ra emelkedett Oroszországban a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Ukrajnában tovább mérséklődött a fertőzés terjedése

A korábbi napok magas, 800-nál is nagyobb növekménye után hétfőre második napja regisztráltak kevesebb új koronavírusos beteget Ukrajnában, ezúttal 651-et - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített napi tájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Másodszor is megfertőződhetett egy izraeli orvos

Másodszor is megfertőzhetett a koronavírus egy izraeli orvost - jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság hétfőn.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban több száz járványgóc van, de nem fenyeget második hullám

Franciaországban 400-500 koronavírusos járványgócot tartanak jelenleg nyilván és ellenőrzés alatt az egészségügyi hatóságok, de nem fenyeget második hullám - mondta hétfőn Olivier Véran egészségügyi miniszter, miközben a kormány az egész országban kötelezővé tette a maszkviselést a nyilvános zárt helyeken.

Megjelenés: 2020. 07. 20.
Tovább

Koronavírus - Romániában megközelítette a 800-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma

Romániában pénteken is megdőlt 24 óra alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek rekordja: az utóbbi napon 799 új esetet vettek nyilvántartásba.

Megjelenés: 2020. 07. 17.
Tovább

Koronavírus - Felülvizsgálják az angliai halálozási statisztikát

A koronavírus-járvány angliai halálozási statisztájának sürgős felülvizsgálatát rendelte el pénteken Matt Hancock brit egészségügyi miniszter, miután kiderült, hogy az angol egészségügyi hatóság olyan haláleseteket is koronavírus-fertőzésnek tulajdoníthatott, amelyek fő oka más betegség vagy egyéb tényező volt.

Megjelenés: 2020. 07. 17.
Tovább

BBC: Kirgíziában összeomlott az egészségügyi rendszer

A koronavírus-járvány hatására összeomló kirgiz egészségügyi rendszerről számolt be pénteken a BBC orosz nyelvű hírportálja.

Megjelenés: 2020. 07. 17.
Tovább

Koronavírus - Tizennéggyel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Tizennéggyel, 4293-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.

Megjelenés: 2020. 07. 17.
Tovább

Koronavírus - Már több mint 13,7 millióan megfertőződtek a világon

A világon 13 767 548 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 589 211, a gyógyultaké pedig 7 687 152 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint.

Megjelenés: 2020. 07. 17.
Tovább

Romlott a járványhelyzet Csehországban, Ukrajnában sem lassul a fertőzés terjedése

Romlott a járványhelyzet Csehországban, az egészségügyi minisztérium pénteki kimutatása szerint az elmúlt napon több mint 130 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ami az utóbbi időszak legmagasabb napi esetszáma.

Megjelenés: 2020. 07. 17.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta a 200 ezret az igazolt fertőzések száma Németországban

Meghaladta a 200 ezret az igazolt koronavírus-fertőzések száma Németországban a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) csütörtöki adatai szerint, az aktív esetek száma viszont csupán ötezer körül van a több mint 83 millió lakosú országban.

Megjelenés: 2020. 07. 16.
Tovább

Koronavírus - Nem találtak aktív fertőzöttet az SZTE dolgozói között

Egyetlen aktív koronavírus-fertőzöttet sem találtak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáinak egészségügyi dolgozói, valamint a Szeged-Csanád Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények munkatársai és ellátottjait között végzett teszteken

Megjelenés: 2020. 07. 16.
Tovább

Koronavírus - Közelít a húszezerhez a szerbiai fertőzöttek száma

Szerbiában egy nap alatt 351 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, az azonosított fertőzöttek száma ezzel már megközelíti a húszezret.

Megjelenés: 2020. 07. 16.
Tovább

Koronavírus - Ismét megugrott a fertőzöttek száma Ukrajnában

A korábbi napok enyhébb növekedése után szerdára ismét nagy számban, nyolcszáz fölött regisztráltak új koronavírusos fertőzötteket egy nap alatt Ukrajnában, és az eddig azonosítottak száma velük együtt már meghaladta az 55 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Megjelenés: 2020. 07. 15.
Tovább

Koronavírus - Romániában meghaladta a tízezret az ismert aktív esetek száma

Romániában az elmúlt 24 órában ismét több mint 600 új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak, így szerdán meghaladta a tízezret az azonosított aktív esetek száma.

Megjelenés: 2020. 07. 15.
Tovább

NNK: a tisztifőorvos folyamatosan figyeli a külföldi járványügyi helyzetet is

Életbe léptek szerdán a beutazással kapcsolatos korlátozó intézkedések, a különböző színnel jelölt országok járványügyi helyzetét az országos tisztifőorvos folyamatosan figyelemmel kíséri és ha kell, a besorolást felülvizsgálja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 07. 15.
Tovább

Koronavírus - Orosz hadsereg: veszélytelen a letesztelt vakcina

Veszélytelennek és a szervezet által könnyen elviselhetőnek minősítette a Covid-19 elleni első orosz vakcinát szerdai közleményében az orosz védelmi minisztérium.

Megjelenés: 2020. 07. 15.
Tovább

Uniós biztos: a járvány megelőzésére kell koncentrálni

Az általános karantén és leállások elkerülése végett a koronavírus-járvány újabb kitörésének megelőzésre kell koncentrálni - jelentette ki az Európai Bizottság egészségügyéért felelős biztosa.

Megjelenés: 2020. 07. 15.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában ismét nőtt az új fertőzöttek száma

Közel a kétszeresével nőtt kedden az előző naphoz képest Horvátországban és Szlovéniában a napi új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok szerdai sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 07. 15.
Tovább

Koronavírus - Oroszország 200 millió dózis vakcinát tervez gyártatni az év végéig

Oroszország 200 millió dózis vakcinát tervez gyártatni az év végéig - jelentette be Kirill Dmitrijev, az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezetője a Newsweek amerikai magazinnak.

Megjelenés: 2020. 07. 14.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában is stagnál az új fertőzöttek száma

A múlt heti meredek növekedés után Horvátországban és Szlovéniában stagnál az új fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok keddi sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 07. 14.
Tovább

Koronavírus - Több mint hatszázzal nőtt Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma

Enyhe mértékű lassulást mutat Ukrajnában a koronavírus-fertőzés terjedése, az elmúlt napban újabb 638 új beteget regisztráltak - derült ki Makszim Sztepanov egészségügy-miniszter keddi tájékoztatójából.

Megjelenés: 2020. 07. 14.
Tovább

Koronavírus - Orosz szakorvos: befejeződött az első orosz vakcina tesztelése

Sikeresen befejezte az Ivan Szecsenov Orvostudományi Egyetem a Covid-19 vakcinájának önkénteseken való tesztelését - jelentette ki Vagyim Taraszov, a moszkvai felsőoktatási szakintézmény Transzlációs Medicina és Biotechnológiai Intézetének igazgatója vasárnap a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva, miközben Oroszországban a meggyógyult fertőzöttek száma meghaladta a félmilliót.

Megjelenés: 2020. 07. 14.
Tovább

Koronavírus - Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés

Romániában továbbra is gyorsuló, napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a koronavírus-járvány, kedden a kórházban kezelt fertőzöttek száma is meghaladta az áprilisi első csúcsot.

Megjelenés: 2020. 07. 14.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában mérséklődött a hétvégén az új fertőzöttek száma

Mérséklődött a hétvégén az új koronavírussal fertőzöttek napi száma Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok hétfői sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 07. 13.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta az 54 ezret Ukrajnában az azonosított fertőzöttek száma

A múlt hetihez képest tovább mérséklődött Ukrajnában a koronavírus-fertőzés terjedése, az eddig azonosított fertőzöttek számra meghaladja az 54 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Megjelenés: 2020. 07. 13.
Tovább

Koronavírus - Orosz hadsereg: a tesztelt vakcina immunitást alakított ki

Immunitást alakított ki a kísérletben részt vevő önkéntesekben az első klinikailag tesztelt orosz Covid-19-vakcina - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium, miközben a járvány halálos áldozatainak száma az országban meghaladta a 11 ezret.

Megjelenés: 2020. 07. 10.
Tovább

Koronavírus - WHO Magyarország: összehangoltan keresik az oltóanyagot, de bizonytalan, mikorra lesz eredmény

Összehangolt erőfeszítések folynak a világon a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor lesz kész a vakcina - mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője pénteken Budapesten, egy angol nyelvű sajtóbeszélgetésen.

Megjelenés: 2020. 07. 10.
Tovább