Hírek, cikkek

Koronavírus - EMA: az ügynökség kivizsgálja a Johnson and Johnson vakcinájával összefüggésbe hozott, nagyon ritka vérrögképződéses eseteket

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a Johnson and Johnson gyógyszeripari vállalata, a Janssen által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaggal végzett oltásokat követően jelentett nagyon ritka vérrögképződéses estek kivizsgálását - közölte az uniós gyógyszerügynökség pénteken.

Megjelenés: 2021. 04. 09.
Tovább

Van-e értelme kis dózisú aspirint javasolni AstraZeneca vakcina esetén?

Szerdán az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) bejelentette, hogy valóban lehet összefüggés az AstraZeneca-vakcina és az alacsony vérlemezkeszámmal járó vérrögképződéses esetek között, és ezt mellékhatásként is fel kell tüntetni az oltóanyagnál.

Megjelenés: 2021. 04. 09.
Tovább

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: már látszik a járvány harmadik hullámának tetőzése

Úgy tűnik, talán elértük, illetve a napokban elérhetjük a járvány harmadik hullámának platófázisát - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján az adatok alakulására hivatkozva.

Megjelenés: 2021. 04. 08.
Tovább

Koronavírus - A párizsi Pasteur Intézet szerint a felnőttek 90 százalékának beoltása lenne szükséges

A felnőtt francia lakosság 90 százalékát be kellene oltani a koronavírus ellen szeptember 1-ig ahhoz, hogy az élet teljesen visszatérhessen a normál kerékvágásba az országban a párizsi Pasteur Intézet szerdán közzétett tanulmánya szerint.

Megjelenés: 2021. 04. 07.
Tovább

Európai Gyógyszerügynökség: lehetséges az összefüggés a vérrögképződéses esetek és az AstraZeneca vakcinája között

A vizsgálatok szerint lehetséges az összefüggés a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga között, a vakcina előnyei azonban továbbra is felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szerdán.

Megjelenés: 2021. 04. 07.
Tovább

Az első donoros légcsőátültetést végezték el az Egyesült Államokban

Elvégezték az első donoros légcsőátültetést az Egyesült Államokban, az orvosok szerint a szervátültetés reményt adhat azoknak a koronavírusos betegeknek, akiknek a lélegeztető gép súlyosan  károsította a légcsövét.

Megjelenés: 2021. 04. 07.
Tovább

A Covid-19-ből felgyógyultak harmadánál idegrendszeri vagy mentális zavar lépett fel

Egy 230 ezer, főként amerikai páciens eseteit feldolgozó tanulmány szerint minden harmadik Covid-19-en átesett betegnél diagnosztizáltak fél éven belül agyi vagy pszichés zavart.

Megjelenés: 2021. 04. 07.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában is felgyorsulhat az oltási kampány

A nagyobb vakcinaszállítmányok érkezésével Horvátországban és Szlovéniában is felgyorsulhat az oltási kampány áprilisban - derült ki a válságstábok keddi jelentéséből.

Megjelenés: 2021. 04. 06.
Tovább

Koronavírus: a brit gyógyszerfelügyelet vizsgálja az AstraZeneca-oltóanyag kockázatairól szóló jelentéseket

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) vizsgálja azokat a jelentéseket, amelyek az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari csoport által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag alkalmazásából eredő kockázatokról érkeznek, de az már most kijelenthető, hogy ez a vakcina több ezer ember életét megmentette - mondta kedden Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár.

Megjelenés: 2021. 04. 06.
Tovább

Koronavírus - Amerikai járványügyi szakember: a vírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb

A koronavírus brit változata a gyermekekre is veszélyesebb, mint a korábbiak - jelentette ki az amerikai NBC televíziónak adott vasárnapi interjújában Michael Osterholm, a Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségek Kutatási Központjának igazgatója.

Megjelenés: 2021. 04. 05.
Tovább