Hírek, cikkek

Koronavírus - Ukrajnában megint rekordot döntött az új betegek és az elhunytak száma

Változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, szerdára megdöntötte a korábbi rekordot az egy nap alatt regisztrált új betegek és az elhunytak száma is - derül ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) adataiból, amelyeket az egészségügyi miniszter ismertetett szerdán, szokásos napi tájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 09. 02.
Tovább

Koronavírus - Romániában megközelítette az 1300-at az napi fertőzésszám

Romániában újabb 1298 koronavírus-fertőzöttről számolt be szerdán a stratégiai kommunikációs törzs, ezzel megközelítette a 90 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 09. 02.
Tovább

Koronavírus - Megugrott a fertőzöttek száma Szlovéniában és Horvátországban

Szlovéniában és Horvátországban is megugrott kedden az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, utóbbi országban ismét meghaladta a háromszázat - derült ki a válságstábok szerdai jelentéséből.

Megjelenés: 2020. 09. 02.
Tovább

Koronavírus - Meghalt három beteg, 365-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt három idős, krónikus beteg, és újabb 365 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Megjelenés: 2020. 09. 02.
Tovább

Koronavírus - Rekordszinten a napi fertőzések száma Csehországban

Csehországban kedden 503 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány tavaszi kezdete óta a legnagyobb esetszám - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerdán reggel nyilvánosságra hozott adatokból.

Megjelenés: 2020. 09. 02.
Tovább

Koronavírus - Megkezdték a lakosság tömeges tesztelését Hongkongban

Megkezdték a lakosság önkéntes alapú tömeges tesztelését a koronavírusra kedden Hongkongban a kormányzat általános szűrőprogramja keretében, miközben aktivisták és egyes egészségügyi dolgozók bojkottra szólították fel az embereket - írta a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap hírportálja.

Megjelenés: 2020. 09. 01.
Tovább

Koronavírus - Rekordszámú új fertőzöttet azonosítottak Izraelben

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Izraelben az egészségügyi minisztérium keddi adatközlése szerint. A hétfőn elvégzett 29 586 teszt alapján 2180 új koronavírus-fertőzöttet találtak, az új fertőzöttek száma megdöntötte a járvány tavaszi kitörése óta mért eddigi 2100-as napi rekordot, amelyet július 28-án jegyeztek fel.

Megjelenés: 2020. 09. 01.
Tovább

NNK: újabb településeken emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége

Újabb településeken emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a koronavirus.gov.hu oldalon.

Megjelenés: 2020. 09. 01.
Tovább

Koronavírus - Megint kétezernél több új beteget regisztráltak Ukrajnában

Továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus Ukrajnában, keddre is csaknem 2100 új beteget regisztráltak, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 123 ezret, a halálos áldozatoké pedig már 2600 fölé emelkedett - derül ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Megjelenés: 2020. 09. 01.
Tovább

Koronavírus - A tanévkezdés napjára meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma Oroszországban

Rendkívüli járványügyi óvintézkedések mellett kezdődött meg a tanév kedden Oroszországban 17 millió diák és tanuló, köztük mintegy kétmillió iskolakezdő, valamint 1,2 millió pedagógus számára, miközben az igazoltan koronavírusos fertőzöttek száma meghaladta az egymilliót.

Megjelenés: 2020. 09. 01.
Tovább

Koronavírus - Meghalt egy beteg, 118-cal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt egy 74 éves idős beteg, és újabb 118 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

Megjelenés: 2020. 09. 01.
Tovább

Koronavírus - Romániában rekordot döntött a súlyos esetek száma

Romániában meghaladta a 7400-at hétfőn a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, és minden korábbinál több, 506 súlyos beteg szorult intenzív kórházi kezelésre.

Megjelenés: 2020. 08. 31.
Tovább

Koronavírus - Ötezerhez közelít az új fertőzöttek száma Oroszországban

Oroszországban az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt 4993-nal 995 319-ra emelkedett a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint.

Megjelenés: 2020. 08. 31.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta a tízezret a járvány kezdete óta megfertőzöttek száma Horvátországban

Horvátországban meghaladta a tízezret a járvány kezdete óta jegyzett koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstáb vasárnapi jelentéséből.

Megjelenés: 2020. 08. 30.
Tovább

Koronavírus - Virológus: veszélyes, hogy nő a vírus- és járványtagadók száma Magyarországon

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja víruslaborjának vezetője veszélyesnek tartja, hogy nőtt a vírus- és járványtagadók, valamint az oltásellenesek száma Magyarországon - olvasható a novekedes.hu vasárnapi cikkében.

Megjelenés: 2020. 08. 30.
Tovább

Koronavírus - Százötvennyolccal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt

Újabb 158 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az elhunytak száma nem változott - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

Megjelenés: 2020. 08. 29.
Tovább

Koronavírus - Újra gyorsan nő a fertőzések száma Csehországban

Csehországban pénteken 486 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány tavaszi kezdete óta a második legnagyobb esetszám - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szombaton reggel nyilvánosságra hozott adatokból.

Megjelenés: 2020. 08. 29.
Tovább

Spanyolországban engedélyezték egy koronavírus-elleni védőoltás emberi tesztelését

A spanyol gyógyszerügynökség (AEMPS) engedélyezte egy koronavírus-elleni védőoltás emberi tesztelését - jelentette be Salvador Illa egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján Madridban.

Megjelenés: 2020. 08. 28.
Tovább

Koronavírus - Megint rekordot döntött az új betegek száma Ukrajnában

Változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, péntekre megint megdöntötte a korábbi rekordot az egy nap alatt regisztrált új betegek száma 2438 esettel, velük az eddig azonosított fertőzötteké megközelítette a 114 500-at.

Megjelenés: 2020. 08. 28.
Tovább

Koronavírus - Százharminckettővel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt

Újabb 132 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, az elhunytak száma nem változott - közölte a koronavirus.gov.hu péntek reggel.

Megjelenés: 2020. 08. 28.
Tovább

A súlyos, végzetes Covid-19 nagyon ritka a gyerekek körében

A gyerekek és a fiatalok körében sokkal kisebb a valószínűsége a súlyos koronavírus-megbetegedésnek, mint a felnőtteknél, a fertőzés okozta gyermekkori halálozás pedig rendkívül ritka - ezt állapították meg brit kutatók csütörtökön publikált tanulmányukban.

Megjelenés: 2020. 08. 28.
Tovább

Koronavírus - Világszerte már több mint 24,3 millió ember fertőződött meg, 15,9 millióan pedig felépültek a kórból

Már 24 373 497 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 830 518, a gyógyultaké pedig 15 937 019 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint.

Megjelenés: 2020. 08. 28.
Tovább

Koronavírus - Csaknem kétezer új beteget regisztráltak Ukrajnában

Változatlanul gyors ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában, csütörtökre ismét csaknem kétezer új beteget regisztráltak.

Megjelenés: 2020. 08. 27.
Tovább

Új kutatási eredmények a koronavírus-fertőzés gyógyszeres kezelésével kapcsolatban

A vakcináért folyó globális verseny mellett a vírusfertőzöttek gyógyszeres kezelésének lehetőségeit is kutatások ezrei próbálják feltérképezni. Eddig egyetlen bizonyítottan hatásos szer létezik, de több tucatnyi ígéretes hatóanyagról tudunk, klinikai vizsgálatok százai vannak folyamatban. Keserű György Miklós akadémikus összefoglalója az mta.hu számára az eddigi eredményekről, a vírus elleni támadás lehetséges célpontjairól és módszereiről, valamint a magyar kutatásokról.

Megjelenés: 2020. 08. 27.
Tovább

Koronavírus - Szeptember elején kezdődik meg az első orosz vakcina "posztregisztrációs" tesztelése

Szeptember 4-én vagy 5-én kezdődik meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni első orosz vakcina "posztregisztrációs" klinikai tesztelése - idézte a Rosszija 24 hírtelevízió szerdán Alekszandr Gincburgot, az oltóanyagot kifejlesztő Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet igazgatóját.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma

Horvátországban ismét rekordot döntött az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - derült ki a válságstáb szerdai sajtótájékoztatóján. Split-Dalmát megyében kötelezővé tették a maszk viselését minden zárt térben.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Felére csökkentik a nagydiagnosztikai várólistákat a daganatgyanús esetekben

A daganatgyanús megbetegedések esetében 14 napról 7 napra csökkentik a nagydiagnosztikai vizsgálatok elvégzéséhez szükséges várakozási időt Budapesten - jelentette be a főpolgármester szerdán sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Szakértők: az elhalasztott védőoltásokat érdemes még szeptember előtt beadatni

Az elhalasztott oltásokat érdemes még a szeptemberi közösségbe kerülés előtt beadatni; az oltási sorok elkezdése és befejezése a koronavírus-járvány alatt is ajánlott, így a fertőző agyhártyagyulladás (meningococcus fertőzés) elleni védőoltásoké is - hangsúlyozták gyermekgyógyász szakemberek egy szerdai online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Koronavírus - Nem lassul Ukrajnában a fertőzés terjedése

Továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, szerdára is 1670 új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már meghaladta a 110 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Koronavírus - Világszerte már több mint 23,9 milliónyian fertőződtek meg, egy nap alatt 6297-en haltak meg

Már 23 901 014 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 819 554, a gyógyultaké pedig 15 580 538 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli összesítése szerint.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Koronavírus - Újra gyorsan nő a napi fertőzések száma Csehországban

Csehországban kedden 367 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány kezdete óta a harmadik legmagasabb napi esetszám - közölte a cseh egészségügyi minisztérium szerda reggel honlapján.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Koronavírus - Hetvenhárommal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt

Hetvenhárom újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

Megjelenés: 2020. 08. 26.
Tovább

Koronavírus - Ismét meghaladta a kétszázat a napi új esetek száma Horvátországban

Horvátországban ismét meghaladta a kétszázat az újonnan azonosított koronavírus-fertőzések száma - derült ki a válságstáb keddi jelentéséből. Zágráb nem tervez új szigorításokat bevezetni.

Megjelenés: 2020. 08. 25.
Tovább

Koronavírus - Harminchattal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt

Harminchat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu hétfő reggel.

Megjelenés: 2020. 08. 24.
Tovább

Koronavírus - Rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai FDA a plazmakezelésekre

Rendkívüli felhatalmazást adott az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelet (FDA) a koronavírusos betegek vérplazmakezelésére - jelentette be Donald Trump amerikai elnök vasárnap este a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén.

Megjelenés: 2020. 08. 24.
Tovább

Koronavírus - Harmincöttel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Harmincöttel, 5133-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, nincs újabb elhunyt - közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel.

Megjelenés: 2020. 08. 22.
Tovább

Koronavírus - Romániában ötszáz fölé emelkedett az intenzív osztályon kezeltek száma

Romániában először emelkedett 500 fölé a koronavírusos megbetegedés miatt intenzív osztályon kezelt súlyos betegek száma - közölték hivatalosan.

Megjelenés: 2020. 08. 22.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta a háromszázat a napi új esetek száma Horvátországban

Horvátországban a negyedik egymást követő napon döntött rekordot az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, meghaladva a háromszázat - derült ki a válságstáb szombati jelentéséből. Szlovéniában is nőtt a napi új esetek száma.

Megjelenés: 2020. 08. 22.
Tovább

Koronavírus - Törökországban rövid idő alatt 1400 fölé ugrott az új fertőzöttek napi száma

Törökországban csütörtökön az előző napi 1303-ról 1412-re ugrott a koronavírus-járvány újonnan igazolt fertőzöttjeinek napi száma - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter a Twitteren. Ezzel a regisztrált esetek száma 254 520-ra nőtt.

Megjelenés: 2020. 08. 21.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban új rekordot döntött a fertőzöttek száma

Horvátországban ismét rekordot döntött az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstáb szerdai közleményéből. Szlovéniában is nőtt az új esetek száma, Ljubljana már biztos, hogy "vörös listára" helyezi szomszédját.

Megjelenés: 2020. 08. 19.
Tovább

Koronavírus - Háromhavi csúcsra emelkedett az új fertőzések száma Németországban

Háromhavi csúcsra, május eleje óta a legmagasabbra emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzések napi száma Németországban szerdán közölt hivatalos adatok szerint.

Megjelenés: 2020. 08. 19.
Tovább

Hat vakcina a célegyenesben – Poór Gyula akadémikus összefoglalója a koronavírus elleni védőoltások helyzetéről az mta.hu-n

A már sok emberen tesztelés alatt álló, előrehaladott III. klinikai fázisban jelenleg hat vakcinával folynak vizsgálatok a SARS-CoV-2 ellen. Ebből hármat amerikai, kettőt kínai, egyet brit gyógyszercégek végeznek. Az elérhető, megbízható adatok a vakcinák tömeges gyártását és hozzáférését a jövő év közepére teszik.

Megjelenés: 2020. 08. 19.
Tovább

Merkel: nem lehet tovább lazítani a járványügyi korlátozásokat Németországban

A regisztrált fertőzések számának emelkedése miatt egyelőre nem lehet tovább lazítani a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat Németországban - mondta Angela Merkel kancellár kedden Düsseldorfban az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi kormánynál tett látogatása után.

Megjelenés: 2020. 08. 18.
Tovább

Koronavírus - Ismét megugrott a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Ismét megugrott a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában, a halottak száma ugyanakkor egyik országban sem növekedett - közölték a válságstábok kedden.

Megjelenés: 2020. 08. 18.
Tovább

Koronavírus - Horvátországban és Szlovéniában is csökkent az új fertőzöttek száma

Horvátországban és Szlovéniában is csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma, de kevesebb tesztelést is végeztek a hétvégén mindkét országban - derült ki a válságstábok közleményéből hétfőn.

Megjelenés: 2020. 08. 17.
Tovább

Koronavírus - Romániában meghaladta a háromezret a halálos áldozatok száma

Romániában hétfőre meghaladta a háromezret az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Megjelenés: 2020. 08. 17.
Tovább

Koronavírus - A világban több mint 21,6 millió a fertőzöttek száma, a gyógyultaké 13,6 millió

Már 21 613 706 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 774 296, a gyógyultaké pedig 13 616 495 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli összesítése szerint.

Megjelenés: 2020. 08. 17.
Tovább

Koronavírus - Az Egyesült Államokban meghaladta a 170 ezret a járvány halálos áldozatainak száma

Meghaladta a 170 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban vasárnap estére a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

Megjelenés: 2020. 08. 17.
Tovább

Koronavírus - Publikálják az orosz vakcinatesztelés eredményeit

Az első orosz Covid-19-vakcina klinikai tesztelésének eredményeit hétfőn nyújtják be publikálásra egy tudományos folyóirathoz - mondta Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kifejlesztő Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet igazgatója az Interfax hírügynökségnek.

Megjelenés: 2020. 08. 17.
Tovább

Koronavírus - Nem lassul Ukrajnában a fertőzés terjedése

Továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, vasárnapra is több mint 1600 új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már meghaladta a 91 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Megjelenés: 2020. 08. 16.
Tovább