Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Koronavírus - Állatkísérletbe kezdtek vakcina-prototípusokkal Oroszországban

Állatkísérletbe kezdtek orosz tudósok több vakcina-prototípussal - jelentette be Ilnaz Imatgyinov, a novoszibirszki székhelyű állami virológiai és biotechnológiai Vektor Intézet vezetője a Vesztyi Novoszibirszk televíziónak.

hirdetés

Mint mondta, a Vektor júniusban fog bemutatni egy vagy két olyan készítményt, amely a tesztelés során a legjobb eredményeket mutatta.
Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az államfő részvételével megtartott keddi kormányülésen közölte, hogy az országban észlelt koronavírus-fertőzések száma 114-re nőtt. Ez 21 új esetet jelent az elmúlt egy nap alatt.

Kapcsolódó tartalmak

Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője felszólította a kormányzókat, hogy végeztessék el a COVID-19-szűrést mindenkin, aki az elmúlt 14 nap során tért vissza Oroszországba Európából. Meg kell vizsgáltatni továbbá mindenkit, aki az elmúlt egy hónap alatt tért vissza külföldről, és légúti panaszokkal fordult orvoshoz.
A Roszpotrebnadzor szerint eddig több mint 104 ezer vizsgálatot végeztek el.
Vlagyimir Putyin elnök, aki kedden felkereste a koronavírus-helyzetet felügyelő informatikai központot, felszólította az ország lakosságát, hogy hagyjon fel az élelmiszer-felvásárlással, mert az a termékek megromlásához vezet. Hangsúlyozta, hogy az üzletek stabil ellátása biztosítva van.
Mihail Misusztyin miniszterelnök elmondta Putyinnak, hogy hétfőtől az egyik nagybank támogatásával működni kezd egy ingyenes okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók orvosi tanácsért fordulhatnak. A kormányfő szerint a koronavírus-helyzet Oroszországban jelenleg sokkal kedvezőbb, mint sok más országban.

A koronavírus terjedése miatt kedden bezártak Moszkva jelentősebb múzeumai és kiállítótermei, valamint több színház is. A járványra hivatkozva a sportági szövetségek április 10-ig törölték az összes labdarúgó-, kosárlabda- és jégkorongmérkőzést. A sportminisztérium javaslatot tett az összes országos jelentőségű sportesemény elhalasztására. Az orosz ortodox egyház keddtől rendkívüli higiéniai előírásokat vezetett be szertartásrendjében.
Irina Tyurina, az Orosz Turizmusipari Szövetség sajtótitkára az Interfax hírügynökségnek elmondta, hogy a nemzetközi repülőjáratok váratlan törlése miatt számos orosz turista rekedt Európában. Mint mondta, különösen Csehországban súlyos a helyzet, ahol a határt már március 13-án lezárták.

Forrás: MTI

Ajánlott cikkek

hirdetés