Hírek, cikkek

Koronavírus - Meghaladta az 1,2 milliót a regisztrált fertőzöttek száma a világban

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma vasárnap reggelre több mint 100 ezerrel, 1 202 827-re nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 64 771-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 246 886 - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében. A fertőzés továbbra is 181 országban van jelen.

Megjelenés: 2020. 04. 05.
Tovább

Koronavírus - Egy nap alatt több mint hétszázzal emelkedett a brit halálos áldozatok száma

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt több mint hétszázzal emelkedett az új típusú koronavírus okozta betegség nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

A koronavírusos betegek ellátására intenzív terápiás e-learning képzés indult a Debreceni Egyetemen

Speciális szimulációs szobában gyakorolják a Debreceni Egyetem (DE) orvosai, rezidensei és szakdolgozói, hogyan kell ellátni a koronavírus-fertőzött betegeket - közölte az egyetem sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Koronavírus - Sok a fertőzött a szlovén idősotthonokban, Horvátországban nőtt a fertőzöttek száma

A szlovén idősotthonokban mintegy 177 ember fertőződött meg koronavírussal, közülük sokan más betegségekben is szenvednek - közölte szombaton a helyi sajtó.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Koronavírus - Szlovákiában nőtt a fertőzöttek száma, újabb lélegeztetőgépeket rendelt a kormány

Szlovákiában újabb 21 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, és így 471-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette be Igor Matovic miniszterelnök szombaton, miután 300 új lélegeztetőgép megrendeléséről írt alá szerződést a Chirana vállalattal.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban 12 ezerhez közelít a halálos áldozatok száma

Spanyolországban 12 ezerhez közelít az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 809-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szombaton.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Operatív törzs: szombaton hét repülővel érkeznek védőeszközök Magyarországra

Szombaton hét repülőgéppel, köztük a világ legnagyobb teherszállítójával érkeznek Magyarországra védőeszközök - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője az online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Koronavírus - 1,1 millió felett a fertőzöttek száma a világban, és több mint 58 ezren haltak meg

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szombat reggelre több mint 83 ezerrel, 1,1 millió fölé nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 58 901-en vesztették életüket, az utóbbi egy napon 5741-en.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Országos tisztifőorvos: a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető

A tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető Magyarországon, és noha napról napra nőt a fertőzöttek száma, még mindig a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk - közölte kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 04. 03. | Frissítve: 2020. 04. 04.
Tovább

Az EMA ajánlást tett közzé a remdesivir compassionate use alkalmazásával kapcsolatban

Az EMA humán gyógyszer bizottsága (CHMP) a 2020. április 2-án tartott soron kívüli virtuális ülésén ajánlást fogalmazott meg, hogyan alkalmazzák a remdesivirt coronavírus-fertőzés kezelésére az Európai Unióban a compassionate use alkalmazás programokban.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Koronavírus - Amerikai immunológus: megvan a vírus kezelésének lehetséges ellenszere

Megvan az új típusú koronavírus kezelésének lehetséges ellenszere - állította Jakob Glanville, egy kaliforniai immunológiai laboratórium alapítója és elnök-vezérigazgatója a Fox televíziónak adott interjújában.

Megjelenés: 2020. 04. 04.
Tovább

Operatív törzs: pénteken is érkeznek védőfelszerelések a kórházakba és az országba

Pénteken 31 kórházba szállítanak ki egyéni védőeszközöket, és a rendőrök is megkapják az ilyen felszerelésüket - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa pénteken, online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban ismét napi kilencszáz felett a halálos áldozatok száma

Spanyolországban második napja kilencszáz felett van az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium pénteken.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - A betegség kezelését segítő gyógyszereket kapott Ukrajna

Ukrajna "most kapott külföldről" háromezer doboz hidroxi-klorokin-szulfát hatóanyagú tablettát, az eredetileg malária kezelésére használt gyógyszer az eddigi külföldi tapasztalatok alapján segíthet a koronavírusos betegek kezelésében - mondta el Makszim Sztepanov ukrán egészségügyi miniszter egy péntek reggeli tévéműsorban.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - Németországban több igazolt fertőzött van, mint Kínában, Hollandiában túlhajszoltak az egészségügyi dolgozók

Németországban meghaladta az ezret a korornavírus-járvány halálos áldozatainak száma, a bizonyítottan fertőzöttek száma pedig továbbra is lassan növekszik, de már meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - Romániában száz fölé emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma

Romániában péntek reggelre újabb 22 halálesettel 116-ra ugrott az új koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma, a stratégiai kommunikációs törzs közlése szerint a csütörtök dél óta elhunytak többsége idős ember volt, aki más, krónikus betegségekben is szenvedett.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus: katonai vezénylési akcióterv készült a tömeges járvány időszakára

Az ország legfontosabb dokumentumának nevezte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában az úgynevezett egészségügyi átcsoportosítási tervet, amely arról szól, hogyan kell majd az erőket átcsoportosítani, amikor tömegessé válik a koronavírus-fertőzés.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - Meghalt öt beteg, 623-ra nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt újabb öt krónikus betegséggel küzdő, idős beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; a fertőzöttek száma pedig 623-ra nőtt - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra pénteken feltett közleményben.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma a világban, és több mint 53 ezren haltak meg

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre közel 79 ezerrel 1 016 401-re nőtt a világban.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - A hatósági karantén adatait is közlik csütörtöktől a hivatalos honlapon

Ezentúl a koronavírus miatt elrendelt hatósági karanténra vonatkozó adatokat is közlik a koronavirus.gov.hu honlapon - derül ki a hivatalos honlapon csütörtök este megjelent közleményből.

Megjelenés: 2020. 04. 03.
Tovább

Koronavírus - Továbbra is stabil a járványgörbe Olaszországban

Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban Olaszországban naponta elhunytak száma, amely az elmúlt 24 órában elérte a 13 915-t - közölte az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Országszerte fertőtlenítenek és védőmaszkokat osztanak az önkormányzatok

Országszerte folyamatosan fertőtlenítik a közterületeket - emberre és állatra veszélytelen oldattal - az önkormányzatok a koronavírus-járvány miatt.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Szlovákiában nőtt a fertőzöttek száma

Újabb 26 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját Szlovákiában, és így csütörtök délig elérte a 426-ot a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette be Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban meghaladta a tízezret a halálos áldozatok száma

Spanyolországban meghaladta a tízezret az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszert vezet be a forgalmazók szövetsége

Ügyeletes gyógyászati szaküzleti rendszer kezdi meg működését annak érdekében, hogy a krónikus betegek és a fogyatékkal élők hozzájussanak a megfelelő gyógyszerekhez, eszközökhöz - tájékoztatta a kereskedőket, gyártókat tömörítő Forgalmazók az Egészségért Szövetség csütörtökön az MTI-t.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Romániában az igazolt fertőzöttek 13 százaléka egészségügyi alkalmazott

Romániában a regisztrált koronavírus-fertőzöttek több mint 13 százaléka egészségügyi alkalmazott, a körükben tapasztalt fertőzések miatt pedig sorra kerülnek karanténba kórházi részlegek, megnehezítve az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszer működését.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Tovább csökkent a napi esetek száma Kínában, de sokan a járvány második hullámától tartanak

Tovább csökkent a napi koronavírusos fertőzések száma Kínában, de sokan a járvány második hullámától tartanak, ezért több helyen újabb korlátozásokat léptettek életbe, míg máshol az óvintézkedések folytatólagos betartására szólították fel a lakosságot.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Több mint 937 ezer a fertőzöttek száma a világban, és több mint 47 ezren haltak meg

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma csütörtök reggelre közel 78 ezerrel 937 567-re nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 47 256-an vesztették életüket, az utóbbi egy napban 4915-en.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Merkely Béla: még nem alakult ki immunitás a vírus ellen

Még nem alakult ki immunitás a koronavírus ellen, ezért van ilyen sok fertőzött a világon - közölte a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Németországban megközelítette az ezret a halálos áldozatok száma, Hollandiában fogynak a kórházi férőhelyek

Németországban megközelítette az ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, és a regisztrált fertőzöttek száma is emelkedik, de viszonylag lassú ütemben.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Az EMA tájékoztatása a fejlesztés alatt álló COVID-19 elleni vakcinákról és a betegség kezelésére szolgáló gyógyszerekről

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) elsődleges célja a COVID-19 ellen hatékony és biztonságos vakcinák és gyógyszerek kifejlesztésének és gyorsított engedélyezésének támogatása, ezzel segítve elő minél több élet megmentését a mostani világjárványban.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az egész ország területén növekszik a fertőzöttek száma

Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Az EMA szerint folytatható a magas vérnyomás, a vese- és a szívbetegség eddigi gyógyszeres terápiája a COVID-19 világjárvány ideje alatt

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is értesült a médiában nemrég megjelent beszámolókról és közleményekről, melyek felvetik, hogy egyes gyógyszerek, például az angiotenzin konvertáló enzim (ACE) gátlók és az angiotenzin receptor blokkolók (ARB-k vagy szartánok) esetleg rontanak a koronavírus megbetegedésen (COVID-19).

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

ITM: az eredményes egészségipari kutatás-fejlesztés haszna emberéletekben mérhető

Több mint 2,3 milliárd forintos támogatással egy tucatnyi, a koronavírussal szembeni egészségügyi védekezést hazai szaktudásra és kapacitásokra alapozva megerősítő kutatás-fejlesztési projekt zajlik Magyarországon.

Megjelenés: 2020. 04. 02.
Tovább

Koronavírus - Csökken a kórházban kezeltek száma, továbbra is magas a halottaké Olaszországban

Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma, amely az elmúlt 24 órában elérte a 13 155-t - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Egy nap alatt 563-mal emelkedett a brit halálos áldozatok száma

A legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 563-mal emelkedett az új típusú koronavírus okozta betegség nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Több mint 700 ezer Covid-19-esetet akadályozhattak meg Kínában a korlátozásokkal

Több mint 700 ezer Covid-19-esetet akadályozhattak meg Kínában a korlátozásokkal egy új nemzetközi tanulmány szerint, amely a Science tudományos folyóiratban jelent meg.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Csehországban újra gyorsult a fertőzöttek számának növekedése

Csehországban ismét közel tíz százalékkal nőtt az új koronavírusos esetek száma az előző napok alacsonyabb adatai után, szerda reggelig 3330 fertőzöttet mutattak ki, ami 329-cel több a kedd reggeli adatnál - olvasható a cseh egészségügyi minisztérium kimutatásban.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Németországban továbbra is viszonylag lassú a terjedés, Luxemburgban egyre több a fertőzött

Németországban továbbra is viszonylag lassú ütemben emelkedik az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma, a vírus okozta betegség (Covid-19) halálos áldozatainak száma viszont egyre nagyobb mértékben emelkedik.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Meghalt négy beteg, 525-re nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt újabb négy krónikus betegséggel küzdő, idős beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; a fertőzöttek száma pedig 525-re nőtt - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szerdán feltett közleményben.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Majdnem 860 ezer a fertőzöttek száma a világban

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szerda reggelre mintegy 74 ezerrel 859 796-ra nőtt a világban. A Covid-19 betegségben eddig 42 341-en vesztették életüket, az utóbbi egy napban körülbelül 4500-an.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - A tünetmentes fertőzések száma többszöröse a tünetekkel járó esetek számának Kínában

A napi tünetmentes fertőzések száma több mint háromszorosa volt a panaszokkal járó új esetek számának kedden Kínában, ahol a korábban érvényben lévő nyilvántartási irányelvek alapján az új koronavírus által megfertőződött, de szimptóma nélküli esetek számát nem tették nyilvánossá.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Operatív törzs: folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását

Folyamatosan ellenőrzi a rendőrség a rendkívüli intézkedések betartását - közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 04. 01.
Tovább

Koronavírus - Több mint nyolcszázzal nőtt a járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban

Több mint nyolcszázzal nőtt az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban. A járvány halottainak a száma így elérte a 12 428-t - közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban már negyedik napja napi nyolcszáz felett van a halálos áldozatok napi száma

Spanyolországban már negyedik napja napi nyolcszáz felett van az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak napi száma - derült ki az spanyol egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatásából.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus - Kína a továbbiakban beleszámolja a tünetmentes fertőzötteket az összesített esetszámba

Kína szerdától kezdve beleszámolja a tünetmentes fertőzötteket az összesített esetszámba, hogy enyhítse a "néma vírushordozókkal" kapcsolatos aggodalmakat - közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság kedden.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus - Romániában egy korrekció miatt másfélszeresére nőtt a halálos áldozatok száma a statisztikában

Romániában egy nap alatt több mint másfélszeresére nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a statisztikában, kedden vesztegzár alá vonták a kór gócpontjának számító bukovinai Suceavát, az országban pedig további 36 kórházat szabadítanak fel a Covid-19 betegségben szenvedők fogadására.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Országos tisztifőorvos: minden elhunytnak krónikus alapbetegsége volt

A koronavírus-járvány magyarországi halálos áldozatai valamennyien krónikus alapbetegségben szenvedtek - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.  

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus - A Közel-Keleten továbbra is Iránban és Törökországban terjed gyorsan a járvány

A Közel-Keleten Iránban, Törökországban és Izraelben nőtt jelentősen az új koronavírustól megbetegedett, illetve elhunyt emberek száma. Az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes főtitkár-helyettese a szíriai helyzetről tájékoztatta a Biztonsági Tanácsot.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Operatív törzs: 82 kórházba szállították a Kínából érkezett védőeszközöket

Nyolcvankét kijelölt kórházba szállították a Kínából érkezett egyéni védőeszközöket - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa kedden online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább