Hírek, cikkek

Koronavírus - Spanyolországban a halálos áldozatok száma négyezer, a fertőzötteké 56 ezer fölött van

Spanyolországban a koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma meghaladta a négyezret, és összesen már több mint 56 ezer embernél igazolták az új típusú vírus (SARS-CoV-2) jelenlétét a vizsgálatok.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Románia: ezernél több fertőzött, Szlovákia: terjed a járvány, cseh felajánlás Rómának és Madridnak

Csaknem egy hónappal az első diagnosztizált eset után csütörtökön Romániában is meghaladta az ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a legfrissebb, csütörtök kora délutáni adatok szerint.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: az első vonalban az egészségügyi dolgozók állnak

A harctéren az első vonalban az egészségügyi dolgozók állnak, vigyáznunk kell rájuk - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Operatív törzs: sikerült lassítani a vírus terjedését

A környező országokhoz képest Magyarországon sikerült lassítani a járvány terjedését - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Csehországban és Lengyelországban is növekedett a fertőzöttek és halálesetek száma

Csehországban hatra emelkedett csütörtökön az új koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - A Heim Pál Gyermekkórháznál is katonai sátrat építettek

A koronavírus-járvány elleni védekezés keretében a budapesti Heim Pál Gyermekkórháznál is katonai sátrat építettek csütörtökön a kórházba érkező gyermekek előszűréséhez.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Csaknem félmillióan fertőződtek már meg világszerte

Elérte a 471 518-at az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma csütörtök reggelre. 21 306-an vesztették életüket a Covid-19-ben és 114 858-an gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Németországban átlépte a 35 ezret az azonosított fertőzöttek száma

Németországban átlépte a 35 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - A Nyugat-Balkánon és Romániában továbbterjed a járvány

Hirtelen megugrott, 303-ról 384-re növekedett az új típusú koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szerdán.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Számos tévhitet cáfol a WHO

Az új koronavírus terjedésével megjelentek a tévhitek is, ezeket cáfolja meg és a betegséggel kapcsolatban néhány alapvető kérdést is tisztáz a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) összeállítása, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiadványa alapján készítettek.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Ausztriában meghaladja az ötezret a fertőzöttek száma

Ausztriában az egészségügyi minisztérium jelentése szerint szerda délutánra 5.560-ra nőtt a koronavírussal fertőzött betegek száma; ez az előző napi adathoz képest csaknem 18 százalékos növekedést jelent. A halottak száma 31-re emelkedett.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban már többen haltak meg a fertőzés következtében mint Kínában

Spanyolországban már többen haltak meg koronavírus-fertőzés következtében mint Kínában - derült ki az egészségügyi minisztérium szerdán közölt adataiból.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Operatív törzs: jó ütemben halad a kiskunhalasi konténerkórház építése

Jó ütemben halad a konténerkórház építése Kiskunhalason, már a lélegeztetéshez szükséges eszközöket is beszerelték - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerdán online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Csehországban újabb halálos áldozat, Lengyelországban távoktatásra tértek át, Romániában életbe lépnek a kijárási korlátozások

Csehországban szerda reggelig háromra nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, Lengyelországban kötelezővé vált az alap- és középiskolai távoktatás, Romániában pedig életbe léptek a szigorított kijárási korlátozások.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Németországban és a Benelux-államokban is nő a fertőzöttek száma

Németországban átlépte a 30 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint szerda délelőtt 32 991 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 3935-tel - 13,5 százalékkal - több az egy nappal korábbi 29 056-nál.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Oroszországban és Ukrajnában is terjed a járvány, újabb szigorító intézkedések

Oroszországban egy nap alatt 163-mal, 658-ra nőtt az új koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma - jelentette be Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes szerdán Moszkvában.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - A nyugat-balkáni országokban nőtt a fertőzöttek száma, további intézkedéseket léptettek életbe

Bosznia-Hercegovina március 30-tól lezárja repülőtereit a személyforgalom előtt az új típusú koronavírus-járvány terjedésének lelassítása érdekében - közölte a miniszterelnök.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Tábori kórházat állítottak fel Budapesten

Egy nap alatt állítottak fel tábori kórházat, sátorrendszert a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán - írta a honvedelem.hu.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Meghalt egy brit beteg Magyarországon, tízre nőtt az elhunytak száma

Meghalt egy koronavírus-fertőzött brit beteg Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Ezzel tízre nőtt a koronavírusban meghaltak száma.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta a 422 ezret a fertőzöttek száma világszerte

Elérte a 422 989-et az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma szerda reggelre. A halálesetek száma 18 916, a gyógyultaké pedig 108 578 lett - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.   

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Kéz- és felületfertőtlenítő gyárrá állította át egyik üzemét a Mol Almásfüzitőn, hogy segítse a koronavírus elleni védekezést

A koronavírus elleni védekezés érdekében a Mol megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártását.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Német járványügyi vezető: Németország még mindig a járvány elején tart, a korlátozó intézkedések hatását még nem látni

Németország még mindig a koronavírus-járvány elején tart, és még nem lehet pontosan látni a vírus terjedésének lassítására tett intézkedések hatását - mondta a Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) vezetője szerdán Berlinben.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Gyógyszerészi kamara: biztosított a gyógyszerek utánpótlása

Biztosított a gyógyszerek folyamatos utánpótlása, ezért nem fontos, hogy azokat több hónapra előre kiváltsák - hívta fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerdán.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

A kormány megtiltotta egy, a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét

A kormány megtiltotta egy a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Mentőt küldhet házhoz mintavételre a háziorvos

Mintavétel céljából akár mentőt is küldhet a háziorvos a fertőzésgyanús ember otthonába, ha ennek szükségét látja - jelent meg szerdán a kormánynak a koronavírus-járvánnyal foglalkozó tájékoztató honlapján.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Uniós járványügyi központ: Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a vírus

Nem valószínű, hogy nyáron eltűnik a SARS-Cov2 új koronavírus - olvasható az Európai Unió járványügyi és betegségmegelőzési központja szerdán kiadott jelentésében.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Ötödik napja csökken a fertőzöttek száma, a halottaké továbbra is magas Olaszországban

Hatszáznyolcvanhárommal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 7503-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte szerda esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 03. 25.
Tovább

Koronavírus - Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány

Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó munka segítésére, és Londonban új, átmeneti járványkórház nyílik - jelentette be kedden a brit egészségügyi miniszter.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - New York kormányzója: gyorsul a vírusfertőzések üteme

Gyorsul az új típusú koronavírusos fertőzések üteme - jelentette be Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden délelőtt tartott  sajtótájékoztatóján.  

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Országszerte folyamatosak az egészségügyi beszerzések

Folyamatosak az egészségügyi beszerzések a vidéki városokban a koronavírus-járvány miatt, az önkormányzatok fertőtlenítőszereket, szájmaszkokat vásárolnak.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban több mint ötszázan haltak meg egy nap alatt

Spanyolországban több mint ötszázan veszítették életüket az elmúlt egy nap során koronavírus-fertőzés következtében - tájékoztatott Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója madridi sajtótájékoztatóján kedden.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Szlovákiában és Lengyelországban is emelkedett a fertőzések száma

Szlovákiában hétfőn újabb 19 embernél mutatták ki a Covid-19 fertőzés kórokozóját, és így 204-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség kedden.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Németország más országokból is vesz át betegeket, Hollandiában szigorúbb intézkedéseket hirdettek

Németországban továbbra is emelkedik az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma, de a vírus okozta betegség (Covid-19) súlyos eseteinek kezelésére szolgáló kórházi kapacitást egyelőre nem feszítette túl a járvány, így Szászország tartomány a római vezetés felkérésére igyekszik közreműködni az olasz ellátórendszer terheinek csökkentésében.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

ITM: lélegeztetőgépeket is hozott a Kínából érkezett újabb repülőgép

Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a kedden, a kora reggeli órákban megérkezett járat.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta a 380 ezret a fertőzöttek száma világszerte

Elérte a 381 499-et az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma kedd reggelre, miközben a halálesetek száma 16 557, a gyógyultaké pedig 101 794 lett - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Magyarországon 187-re nőtt a fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 187-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra kedden feltett közleményben.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Ismét megugrott a napi új esetek száma Kínában a beutazó fertőzöttek miatt

Ismét megugrott a napi új koronavírusos esetek száma Kínában hétfőn, az új fertőzöttek többsége külföldről érkezett az országba.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban újabb orvosok haltak meg

Két újabb orvos halt meg Franciaországban a Covid-19 fertőzésben, miközben a kormány a lakosság kijárási korlátozásainak meghosszabbítását tervezi - közölték hétfőn hivatalos források.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Kilencre nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma

Újabb itthoni áldozata van a koronavírusnak, olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati információs honlapon. A halottak száma így összesen 9 Magyarországon. 

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Országos tisztifőorvos: külön egységeket alakítanak ki az akut légúti betegeknek az alapellátásban

A háziorvosi alapellátásban külön ellátó egységeket alakítanak ki az akut légúti megbetegedésekben szenvedőknek - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

Koronavírus - Emelkedett a halottak, tovább csökkent az új betegek száma

A korábbi csökkenés után ismét 743-mal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 6820-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 03. 24.
Tovább

A második egymást követő napon csökkent a halottak és az új betegek száma Olaszországban

Ismét kevesebben, de így is hatszázketten haltak meg Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban az elmúlt 24 órában, és ezzel 6078-ra emelkedett a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte hétfő esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Ausztriában meghaladja a négyezret a koronavírussal fertőzöttek száma

Meghaladja a négyezret a koronavírussal fertőzöttek száma Ausztriában, az előző naphoz képest ez 19,3 százalékos növekedés. A halottak száma 21-re nőtt.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban két újabb orvos meghalt

Két újabb orvos halt meg Franciaországban a Covid-19 fertőzésben, miközben a kormány a lakosság kijárási korlátozásainak meghosszabbítását tervezi - közölték hétfőn hivatalos források.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

ITM: Koronavírus-kérdőív segítheti a járvány terjedésének modellezését

Egy országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával - közölte az az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban meghaladta a kétezret a halálos áldozatok száma

Spanyolországban meghaladta a kétezret a koronavírus halálos áldozatainak száma - ismertette az adatokat Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Koronavírus - Romániában követhetetlenné vált a fertőzések útvonala

Románia is bekerült a "sárga zónába" a koronavírus-fertőzések térképén, miután a fertőzöttek száma hétfőn meghaladta az ötszázat. Az ilyen országokból érkezőket házi elkülönítőbe küldik.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Világszerte 218 magyar állampolgár van karanténban

Európában 188, a kontinensen kívül pedig további 30 magyar állampolgár van karanténban - közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője hétfőn online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Koronavírus - Zsilipes beléptetési rendszer a Semmelweis Egyetem klinikáin

Hétfőtől zsilipes beléptetőrendszer működik a Semmelweis Egyetem belső és külső klinikai tömbjében a betegeknek és a dolgozóknak egyaránt.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább

Koronavírus - Németországban és a Benelux-államokban továbbra is terjed a kór

Németországban hétfő délelőtt 24 873 volt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma a Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint. Ez 2509 esettel - 11,2 százalékkal - több az egy nappal korábbi 22 364-nál.

Megjelenés: 2020. 03. 23.
Tovább