Hírek, cikkek

Koronavírus - Benkő: ötvenegy kórházban katonák lettek a kórházparancsnokok

Száznyolc kórházból 51-ben katonák lettek a kórházparancsnokok - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában, ahol azt is közölte: a héten további vállalatokat választhatnak ki, ahol megjelennek majd a honvédelmi irányító törzsek.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus: eddig több mint egymillió amerikain végeztek vírustesztet

Eddig több mint egymillió amerikain végeztek vírustesztet - közölte Donald Trump amerikai elnök szokásos napi sajtókonferencián hétfőn a Fehér Ház Rózsakertjében.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus - Változik a magyarországi adatok közlése

Keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatainak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is, a technikai átállás miatt néhány órára a www.koronavirus.gov.hu honlap nem lesz elérhető - közölte az MTI-vel a Koronavírus Sajtóközpont.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Ígéretesnek bizonyultak az őssejtkezelések a Covid-19-tüdőgyulladás kezelésében

Ígéretesnek bizonyultak az első kínai őssejtkezelések a Covid-19-betegek kezelésében a koronavírus-járvány idején Pekingben - közölték kínai kutatók.

Megjelenés: 2020. 03. 31.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban háromezer fölött a halottak száma

Franciaországban 24 óra alatt 418-cal 3024-re emelkedett hétfő estére a koronavírus-fertőzés kórházban meghalt áldozatainak száma, ami az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Jelentősen csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma, a halottaké még mindig magas Olaszországban

Több mint nyolcszázzal emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 11 591-re nőtt - közölte hétfő esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma

Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a koronavírus által  fertőzöttek és a járvány  halottainak a száma.  A Johns Hopkins egyetem és kórház hétfő déli adatai szerint eddig több mint 143 ezer amerikainál mutatták ki a fertőzést, a halottak száma pedig meghaladja a 2500-at.  

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban 85 ezer felett a fertőzöttek száma, de a terjedés üteme lassul

Spanyolországban meghaladta a 85 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma, de a járvány terjedésének üteme már napok óta lassul - közölte María José Sierra, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ epidemiológusa hétfői madridi online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Csehországban szorosabb teszteléssel próbálkoznak, újabb szigorítások Szlovéniában

Csehország dél-morvaországi területén hétfőn elkezdték az úgynevezett intelligens karantén rendszerének próbaüzemét, a rendszer alkalmazását országos szinten húsvéttól tervezik.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Romániában megközelítette a kétezret az igazolt fertőzöttek száma

Romániában hétfőn megközelítette a kétezret a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, az operatív törzs ezért a korábban felvázolt "negyedik forgatókönyv" alkalmazására készül, amikor már csak a súlyos eseteket szállítják kórházba, az enyhe tüneteket mutató betegeket pedig otthonukban kezelik.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Németországban 60 ezer, Hollandiában 10 ezer fertőzött van

Németországban átlépte a 60 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Infektológus: a halálos áldozatok nagy része az idős, beteg emberek közül kerül ki

A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfő reggel.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Fauci: fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban

Az új koronavírus által megfertőzöttek száma több millió is lehet, a halottaké pedig akár a 200 ezret is elérheti az Egyesült Államokban - figyelmeztetett Anthony Fauci, a koronavírus-járvány elleni küzdelem amerikai kormányzati munkacsoportjának egyik tagja vasárnap a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban 250 beteget szállítottak át túlterhelt kórházakból

A koronavírus-járvány kezdete óta vasárnap szállították át a legtöbb, mintegy 250 súlyos, de stabil állapotban lévő beteget a túlterhelt kelet-franciaországi kórházakból a déli országrészbe és Németországba - közölte vasárnap este Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Meghalt két idős beteg, 447-re nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma 447-re nőtt - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - A kórházparancsnokok feladata a védekezés segítése

A kórházparancsnokok feladata az, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságáról - mondta az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, országos kórházfőparancsnok az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - Kelet-Közép-Európában, Georgiában és Moldovában is terjed a járvány

Újabb 22 személynél diagnosztizálták a Covid-19 fertőzést Szlovákiában, és így 336-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma hétfő délig - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az egészségügyi minisztérium adataira hivatkozva.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA) engedélyezte hétfőn a malária ellen is alkalmazott hidroxiklorokin-szulfát és a klorokin-foszfát nevű szerek alkalmazását az új típusú koronavírus okozta Covid-19 kór kezelésére.

Megjelenés: 2020. 03. 30.
Tovább

Koronavírus - A brit miniszterelnök szigorúbb intézkedéseket ígért, Németországban közel 60 ezer fertőzött

Boris Johnson brit kormányfő szigorúbb intézkedéseket helyezett kilátásba a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedés elleni küzdelemben vasárnap. Németországban a hét utolsó napjára megközelítette a 60 ezret a fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 29.
Tovább

Koronavírus - Operatív törzs: délután megkapják megbízóleveleiket a kórházparancsnokok

Délután két órakor Halmosi Zsolt országos főparancsnok átadja a megbízóleveleket a kórházparancsnokoknak - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 03. 29.
Tovább

Koronavírus - Csehországban tizenegyre nőtt az áldozatok száma

Csehországban vasárnap reggelig tizenegyen haltak meg az új koronavírus-járvány következtében, a halálos áldozatok száma kettővel nőtt szombat reggelhez képest - közölte az egészségügyi minisztérium honlapján.

Megjelenés: 2020. 03. 29.
Tovább

Koronavírus - Az Egyesült Államokban meghaladta a kétezret a halálos áldozatok száma

Az Egyesült Államokban szombat estére meghaladta a kétezret az új típusú koronavírusos megbetegedés halálos áldozatainak száma - közölte a Baltimore-ban lévő Johns Hopkins egyetem és kórház.

Megjelenés: 2020. 03. 29.
Tovább

Koronavírus - További betegek haltak meg Magyarországon, a fertőzöttek száma 408

Két koronavírus-fertőzött halt meg vasárnapra Magyarországon. Az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma pedig egy nap alatt 65-tel emelkedett, így számuk 408-ra nőtt.

Megjelenés: 2020. 03. 29.
Tovább

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: sok új fertőzött várható Magyarországon

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 29.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta az ezret a halálos áldozatok száma Nagy-Britanniában

A szombaton ismertetett adatok szerint egy nap alatt 260-nal emelkedett és átlépte az ezret az új típusú koronavírus okozta járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Csehországban, Lengyelországban és Ukrajnában is terjed a járvány

Csehországban szombat reggel 2422 koronavírussal fertőzött személyt tartottak nyilván a péntek esti 2279-el szemben - közölte az egészségügyi tárca honlapján.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban több mint nyolcszázan haltak meg egy nap alatt

Spanyolországban 832-en hunytak el egy nap alatt az új típusú koronavírus-fertőzés következtében, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 5690-re nőtt - derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium által szombaton közzétett hivatalos napi tájékoztatóból.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Németországban nőtt a fertőzöttek száma, de csökkent a fertőzés üteme

Németországban átlépte az 50 ezres határt az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Az Egyesült Államokban több mint 100 ezer a fertőzöttek száma

Az Egyesült Államokban a Johns Hopkins egyetem és kórház péntek délutáni adatai szerint már több mint 100 ezer az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Csaknem hatszázezer a fertőzöttek száma a világban

Világszerte 597 335-en fertőződtek meg az új koronavírussal, a halottak száma 27 365, a gyógyultaké pedig 131 712 - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - A Benelux államokban nőtt a vírusfertőzöttek és a betegségben elhunytak száma

A Benelux országok közül legjelentősebben, 1850-nel Belgiumban emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma szombatra, ezzel összesen 9134 esetet tartanak számon az országban.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Elkülönítették a sürgősségi ellátást igénylő betegeket Debrecenben

Az új koronavírus-fertőzés terjedésének megelőzése érdekében szombattól előszűrik és elkülönítik a betegeket a sürgősségi ellátásban a Debreceni Egyetem (DE) betegellátó helyein - közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Emmi: az új kézikönyv hatékony segítséget nyújt a kórházaknak

Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter irányításával elkészült a kórházak számára az új koronavírus okozta fertőzések diagnózisának és terápiájának kézikönyve, ami több ország jó gyakorlatait veszi alapul a magyarországi viszonyokra adaptálva - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 03. 28.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban egy nap alatt 299-cel csaknem 2 ezerre emelkedett a halottak száma

Franciaországban 24 óra alatt 299-cel 1995-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban elhunyt áldozatainak a száma - közölte péntek este Jérome Salomon, az egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Németországban a hadsereget is mozgósítják, a kormány a tesztelés tömeges kiterjesztésére készül

Németországban a hadsereget (Bundeswehr) is mozgósítják, a kormány pedig a tesztelés tömeges kiterjesztésére készül a koronavírus-járvány lassítására indított küzdelemben pénteki bejelentések szerint.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Egy nap alatt 185-en haltak meg Nagy-Britanniában

Egy nap alatt 185-tel emelkedett az új típusú koronavírus okozta járvány nagy-britanniai halálos áldozatainak száma.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Romániában ismét megduplázódott az újonnan igazolt fertőzések száma

Romániában ismét megduplázódott, 260 fölé emelkedett pénteken a 24 óra alatt igazolt új koronavírus-fertőzések száma, és az elhalálozások ritmusa is gyorsult: csütörtök óta hét újabb esetet jelentettek.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Oroszországban és Ukrajnában is nőtt a fertőzöttek száma

Oroszországban egy nap alatt 196-tal, összesen 1036-ra nőtt a SARS-Cov-2 koronavírussal igazoltan fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Orbán: "kórházparancsnokokat" vezényelnek ki

Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztráltakét

Az Egyesült Államokban a vírusfertőzöttek száma meghaladta a Kínában regisztrált fertőzöttek számát - jelentette csütörtökön délután a Johns Hopkins egyetem és kórház.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Háromszázra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, több a gyógyult is

Háromszázra nőtt az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, de ismét több a gyógyult is - írta a koronavirus.gov.hu péntek reggel.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Félmillió fölé emelkedett a fertőzöttek száma világszerte

Elérte az 532 692-t az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma péntek reggelre. 24 075-en vesztették életüket a Covid-19-ben és 122 672-en gyógyultak meg - tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - OGYÉI: csillapodott a gyógyszervásárlási láz

Csillapodott a gyógyszervásárlási láz az elmúlt pár hét óriási fogyasztásbővülése után - mondta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója pénteken.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Németországban 50 ezerhez közelít a fertőzöttek száma, a Benelux-államokban is tovább terjed a kór

Németországban átlépte a 45 ezres határt az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) bizonyítottan fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Szakértők: a hidroxi-klorokin-szulfát hatékonynak tűnik a betegség kezelésében

A kezdeti eredmények szerint a hidroxi-klorokin-szulfát más gyógyszerekkel együtt alkalmazva hatékonynak mutatkozik a koronavírusos betegek kezelésében.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Spanyolországban más országokhoz képest magas a fertőzött egészségügyi dolgozók száma

Spanyolországban más országokhoz képest magas a koronavírussal diagnosztizált egészségügyi dolgozók száma, akik közül eddig több mint 9400-en fertőződtek meg - közölte Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi online sajtótájékoztatóján pénteken.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Tüneteik megszűnése után is jelen van a vírus egyes Covid-19-betegekben egy kínai tanulmány szerint

Az enyhe Covid-19 fertőzéssel kezelt betegek felében tüneteik megszűnése után még legalább nyolc nappal jelen volt az új koronavírus - hívták fel a figyelmet tanulmányukban kínai kutatók.

Megjelenés: 2020. 03. 27.
Tovább

Koronavírus - Ezernél több a járvány következtében elhunytak száma az Egyesült Államokban

Csütörtöki adatok szerint ezernél több a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma az Egyesült Államokban.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Koronavírus - Újra megugrott a diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban

Hatszázhatvankettővel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 8165-re nőtt a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma - közölte csütörtök esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább

Tovább csökkent influenzások száma

Az új koronavírus-járvánnyal összefüggő, március 16-tól életbe lépett intézkedések hatására az elmúlt időszakban még tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel rendelkező betegek orvoshoz fordulási gyakorisága, ezért a héten rögzített adatok vélhetően nem mutatják reálisan az influenza járványügyi helyzetét - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett jelentésében.

Megjelenés: 2020. 03. 26.
Tovább