Címke: hepatitisz

Idén 200 millió forinttal több jut a vírusos hepatitis szűrésére

Idén 200 millió forinttal több jut a vírusos hepatitis szűrésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden, a hepatitis világnapján az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 07. 28.
Tovább

Világszerte nő a májrák előfordulási aránya

A májrák világszerte növekvő előfordulási arányára hívja fel a figyelmet az Amerikai Rák Társaság (ACS) Cancer című folyóiratának internetes oldalán megjelent új tanulmány.

Megjelenés: 2020. 06. 10.
Tovább

Korszerű gyógyszeres terápiával 2-3 hónap alatt gyógyítható a hepatitis C

Mintegy 70 ezren szenvednek idehaza Hepatitis C-ben, ám az érintettek csaknem fele nem is tudja, hogy fertőzött, miközben másoknak is tovább tudja adni a kórt – ismertette Dr. Werling Klára.

Megjelenés: 2019. 02. 08.
Tovább

A májdaganatok jelentős része ma már megelőzhető lenne

A májrák a hatodik leggyakoribb daganatos megbetegedés a világon, halálozásban pedig a harmadik helyen áll, ami jól mutatja lefolyásának súlyosságát. A ráktípus jellemzője, hogy kialakulásának hátterében jobbára krónikus vírusfertőzés áll, melyet a hepatitis B-, illetve a hepatitis C-vírus okoz.

Megjelenés: 2018. 12. 18.
Tovább

Új stratégiával a hepatitis B fertőzés gyógyításáért

A Karolinska Intézet és a hannoveri orvostudományi egyetem kutatói két tanulmányt tettek közzé, amelyek azt foglalják össze, hogy az immunrendszer hogyan reagál és aktivizálódik a HBV-vel szemben a terápia megszakítása után.

Megjelenés: 2018. 05. 23.
Tovább

Májgyulladás-járvány terjed Dél-Kaliforniában, többen meghaltak

Fertőző májgyulladás-járvány terjed Dél-Kaliforniában, az egészségügyi hatóságok szerint eddig hatan haltak meg a ragályos betegségben.

Megjelenés: 2017. 09. 18.
Tovább

Új, a hepatitisz C összes formája ellen hatékony gyógyszert hagyott jóvá az FDA

Az amerikai hatóság által engedélyezett készítmény nyolc hét alatt kifejti a hatását, összehasonlítva a korábbi 12 hetes terápiával.

Megjelenés: 2017. 08. 09.
Tovább

Új hepatitisz elleni kombinációs szert engedélyezett az EMA

Sikeres fázis 3 klinikai vizsgálatokat követően az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Zepatier (MSD) forgalomba hozatalát. A gyógyszer, amelynek hatóanyagai az elbasvir és a grazoprevir, krónikus hepatitisz C fertőzés kezelésére javallott felnőtteknél 1-es és 4-es genotípusú infekció esetén.

Megjelenés: 2016. 08. 09.
Tovább

Azonnali lépéseket sürget a WHO a vírusos hepatitisz visszaszorítása érdekében

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2016. július 28., a közelgő Hepatitis-világnap alkalmából felszólítja az országokat, hogy tegyenek sürgős lépéseket a betegséggel kapcsolatos ismeretterjesztés, valamint a szűrővizsgálatokhoz és terápiás kezelésekhez való hozzáférés javítása érdekében.

Megjelenés: 2016. 07. 26.
Tovább