Címke: hiperkoleszterinémia

Alacsonyabb LDL-koleszterin szintre lenne szükség?

A magas kockázatú betegek LDL-koleszterin szintjét tovább kellene csökkenteni. Ennek tudományos bizonyítékait az Európai Belgyógyászok Nemzetközi Kongresszusán Wiesbadenben foglalták össze egy előadásban.

Megjelenés: 2019. 03. 03.
Tovább

Hosszú távú mortalitás értékelése vérnyomás- és lipidszint-csökkentő terápiát követően

Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél nincsenek megfelelően dokumentálva a különböző vérnyomás-csökkentő és lipidcsökkentő kombinációs terápiák hosszú távú kardiovaszkuláris és mortalitási kimenetelei, amit egy új, 16 éves utánkövetést értékelő elemzés igyekszik pótolni.

Megjelenés: 2019. 02. 26.
Tovább

A koleszterin egyik metabolitja elősegíti az emlőrák terjedését

A magas koleszterinszint és az emlőrák metasztázisképzése között már korábban feltárták az összefüggést, de a pontos mechanizmus nem volt ismert. Amerikai kutatók most igazolták, hogy az összefüggésért a koleszterin egyik metabolitja a felelős, ami bizonyos immunsejteken keresztül fejti ki a hatását, és ennek következtében ezek az immunsejtek nem gátolják a tumorsejtek terjedését, hanem fokozzák azt.

Megjelenés: 2017. 10. 18.
Tovább

A sztatinok hatására javul a szív struktúrája és működése

Az EuroCMR 2017 keretében prezentált kutatás eredményei szerint a sztatinok alkalmazása javítja a szív struktúráját és működését, ami túlmutat a koleszterincsökkentő hatáson.

Megjelenés: 2017. 05. 31.
Tovább

A hiperkoleszterinémia veszélyei és kezelési lehetőségei

A kardiovaszkuláris megbetegedések világszerte a vezető halálokok közé tartoznak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az Európai Unióban 1,9 millió feletti halálozásért felelnek évente, pedig az egyik legjelentősebb kockázati tényező könnyen kezelhető lenne.

Megjelenés: 2017. 03. 18.
Tovább