Címke: gyulladásgátló

Hatékony lehet az ibuprofen az Alzheimer-kór prevenciójában

Kanadai kutatók által végzett vizsgálatok szerint a naponta alkalmazott ibuprofen hatékonyan képes megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását, feltéve, hogy a kezelést időben elkezdik.

Megjelenés: 2018. 11. 03.
Tovább

Egy új kutatás feltárja a szteroidok hosszú távú mellékhatásai mögött álló mechanizmust

Mélyebb betekintést nyújtanak egy új kutatás eredményei a széles körben alkalmazott hormonok hatásmechanizmusába és mellékhatásaiba.

Megjelenés: 2018. 01. 17.
Tovább

Kutatók új gyulladásgátló vegyületeket fedeztek fel

Sikerrel járt az a kutatási program, amit angliai kutatók indítottak el 10 évvel ezelőtt, hogy a gyulladásos betegségeket kiváltó egyik fő komponens elleni gátlószert fedezzenek fel.

Megjelenés: 2017. 09. 27.
Tovább

Csökkentheti a szívinfarktus kockázatát egy gyulladásgátló szer

Egy új kutatás eredményei szerint a kanakinumab forradalmi áttörést hozhat a szívinfarktus kockázatának csökkentésében, akár 15 százalékkal is mérsékelve az ismételt infarktus kockázatát.

Megjelenés: 2017. 08. 30.
Tovább

Új elmélet az aszpirin daganatellenes hatásának magyarázatára

Egyre több kutatási eredmény támasztja alá, hogy az aszpirin rendelkezik tumorellenes hatással. Bár az acetilszalicilsav még nem elfogadott eleme a daganatellenes terápiának, az amerikai Preventive Services Task Force már javasolja az alkalmazását egyes esetekben felnőttek számára kolorektális daganatok megelőzése céljából.

Megjelenés: 2017. 05. 09.
Tovább