Címke: pszoriázis

Új pszoriázis elleni készítményt engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a tildrakizumab hatóanyagú injekciós készítmény forgalomba hozatalát, amely közepesen súlyos vagy súlyos plakkos pszoriázis kezelésére javallott szisztémás kezelésre szoruló felnőtteknél.

Megjelenés: 2018. 11. 13.
Tovább

Fehérjekutatásokért hárman kapják a kémiai Nobel-díjat

A fehérjék kutatásában elért eredményeiért két amerikai és egy brit tudós, Frances H. Arnold, George P. Smith és Gregory P. Winter kapja az idei kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerdai stockholmi bejelentése szerint.

Megjelenés: 2018. 10. 03.
Tovább

Hat új gyógyszer engedélyezését hagyta jóvá az EMA márciusban

Az Európai Gyógyszerügynökség CHMP bizottsága hat gyógyszerkészítmény forgalomba hozatalát javasolta márciusi ülésén.

Megjelenés: 2018. 03. 28.
Tovább

A pszoriázis súlyossága összefügg a diabétesz-kockázattal

A pszoriázisban szenvedő betegeknél magasabb a 2-es típusú diabétesz kockázata, és a cukorbetegség kialakulásának kockázata jelentős mértékben emelkedik a pszoriázis súlyosságával arányosan.

Megjelenés: 2017. 11. 21.
Tovább

Új pszoriázis elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

Jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a brodalumab hatóanyagú Kyntheum forgalomba hozatalát. A Kyntheum közepesen súlyos vagy súlyos plakkos psoriasis kezelésére javallott szisztémás kezelésre szoruló felnőtteknél.

Megjelenés: 2017. 08. 16.
Tovább

A depresszió jelentősen növeli az artritisz kockázatát a pszoriázisos betegeknél

A pszoriázis egy élethosszig tartó betegség, amely súlyos bőrgyógyászati és általános panaszokkal jár, és számos betegség kockázatát növeli. A kanadai Calgary egyetemének egy multidiszciplináris kutatócsoportja azt találta, hogy azoknál a pszoriázisos betegeknél, akiknél depresszió lpépett fel, 37 százalékkal magasabb volt az arthritis psoriatica kialakulásának kockázata.

Megjelenés: 2017. 05. 22.
Tovább