Címke: EESZT

Újabb terhet kaptak nyakukba március elsejétől a háziorvosok

A járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató nem tagadhatja meg az ellátást, ha az EESZT útján történik az időpontfoglalás.

Megjelenés: 2024. 03. 10.
Tovább

Komplex lakossági szolgáltatást nyújt az Egészségvonal

Az Egészségvonal komplex szolgáltatást nyújt az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban a lakosság részére; a call center az év minden napján, a nap 24 órájában fogadja a hívásokat, mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Megjelenés: 2024. 02. 07.
Tovább

Applikáció teszi tervezhetőbbé és követhetőbbé a betegutakat

Újabb kórházak bevonásával folytatódik a digitális betegútmenedzsment rendszer továbbfejlesztése.

Megjelenés: 2024. 01. 23.
Tovább

Így léphet be a mesterséges intelligencia a hazai betegellátásba

A MI akár személyre szabottan meg tudja határozni, hogy kinek milyen gyógyszerhatóanyagot hogyan bont le a szervezete.

Megjelenés: 2023. 12. 06.
Tovább

Már 2,5 millióan töltötték le az Egészségablak applikációt

Döntő fontosságú integrált betegközpontú modellben gondolkodni és a laboratóriumok finanszírozási megoldásainak fejlesztése.

Megjelenés: 2023. 11. 30.
Tovább

Az egészségügy minden területén fontos a digitalizáció

Többek között akkor lesz működőképes az ellátórendszer, ha rendelkezésre állnak a döntés-előkészítéshez szükséges adatok.

Megjelenés: 2023. 11. 29.
Tovább

Időpontfoglaló menüponttal bővült az EESZT Lakossági Portál és az EgészségAblak mobilapplikáció

Az EESZT Lakossági Portálon és az EgészségAblak mobilapplikációban az ”Időpontok” menüpontban is nyomon követhető, hogy az EESZT rendszerében milyen aktuális időpontokat rögzítettek.

Megjelenés: 2023. 11. 06.
Tovább

Hatvanban debütál élesben a járóbeteg-időpontfoglalási rendszer

A rendszert a betegek az Egészségablak alkalmazáson keresztül tudják követni, amelyet eddig több mint 2,3 millióan töltöttek le.

Megjelenés: 2023. 08. 29.
Tovább

Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás a 2,3 millió felhasználó számára

Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás a 2,3 millió felhasználó számára.

Megjelenés: 2023. 07. 03.
Tovább

Egységes járóbeteg-irányítási rendszert tesztelnek országszerte

Országszerte harminc intézményben kezdték meg az új elektronikus járóbeteg-irányítási rendszer tesztelését, jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2023. 06. 14.
Tovább

Velkey György szerint a munkaerőhiány a legkritikusabb kérdés

A legfontosabb az ápolók és a szakdolgozók kérdése az egészségügyben – mondta Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Megjelenés: 2022. 06. 10.
Tovább

EESZT: Hol tart jelenleg a magánellátók kötelező csatlakozása?

Az EESZT-t használó egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő. Az ország teljes lefedettsége - a közfinanszírozott szolgáltatók után - a magánellátók bevonásával valósul meg. Számukra 2020. január 1-jéig volt kötelező a csatlakozás dokumentációjának előkészítése és beadása, 2020. június 1-jétől pedig rájuk is vonatkozik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT-be) való adatszolgáltatási kötelezettség. 

Megjelenés: 2020. 02. 18.
Tovább

Bővülnek az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér adatbázisai

A kormány fontosnak tartja, hogy az egészségügyben fellelhető betegadatokat "egy csatornába" terelje, ezért a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) adatbázisai tovább bővülnek - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten.

Megjelenés: 2019. 03. 19.
Tovább

Év végéig még kötelező kiadni a felírási igazolást

Egy miniszteri rendelet értelmében az e-receptet felíró orvosoknak 2019. december 31-ig kötelező kiállítaniuk az úgynevezett felírási igazolást, és azt külön kérés nélkül is át kell adniuk a betegeknek, közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Megjelenés: 2019. 01. 14.
Tovább

Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez

Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez, vagyis az EESZT-hez - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) csütörtökön az MTI-vel.

Megjelenés: 2018. 09. 14.
Tovább

Lassan terjed az EESZT a hazai ellátásban

Egy éve ért finisébe az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér pilot programja, amelynek zárásával szeptembertől megkezdődött a közfinanszírozott szakellátók és a gyógyszertárak csatlakozása a november elsejei kötelező határidőig. 

Megjelenés: 2018. 07. 23.
Tovább

MGYK: sok megoldandó feladat vár a kormányra

A gyógyszertári ügyelet és a finanszírozás részletes szabályozását minél hamarabb ki kellene dolgoznia az új kormánynak – hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Megjelenés: 2018. 06. 08.
Tovább

Alig használják a szakorvosok az EESZT-t

Alig használják a szakorvosok a 20 milliárd forintért kiépített elektronikus adatbázist. Van, aki arra panaszkodik: a fejlesztés miatt csak feleannyi betegre jutna ideje.

Megjelenés: 2018. 05. 27. | Frissítve: 2018. 05. 28.
Tovább

Az e-egészségügy gyermekbetegségei Szlovákiában

Az új rendszer lényege röviden az, hogy a beteg kórlapjához és leleteihez elektronikus formában azonnal hozzá tud férni bármelyik orvos, akit felkeres. Az elektronikus egészségügyi nyilvántartó rendszer tényleges beindítása még hónapokig eltarthat, de az orvosok szerint a betegellátás folyamatos lesz.

Megjelenés: 2018. 01. 15.
Tovább

Szakmai kérdőjelek az EESZT kapcsán

A jelen problémái mellett az egyelőre inkább a jövőt jelentő megoldásokról is beszéltek az eHealth Konferencia „Kórházi informatika új kihívásai” című szekciójának résztvevői. Az előadásokból többek között kiderült az is, mitől lesz okos egy kórház, illetve hogyan járulhat ehhez hozzá az EESZT.

Megjelenés: 2018. 01. 15.
Tovább

Sikeresen befejeződött a strukturális rendszerváltás a gyógyszerellátásban

A patikai ügyeleti rendszer szabályozása idén várható, a gyógyszertári hitelprogram mostanra az utánpótlásnak is kedvez, az e-recepttel kapcsolatban pedig további könnyítő újítások várhatók - egyebek mellett ezekről is beszélt Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Közölte, a 2018-as év egyik fontos feladata lesz a patikákban a betegorientáltabb működés kialakítása.

Megjelenés: 2018. 01. 14.
Tovább

December 15. után csak e-recept tartalmát lehet elszámolni

December 15. után csak e-recept számolható el a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK) - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) működésével kapcsolatos keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2017. 11. 28.
Tovább