Címke: fájdalomcsillapító

Új kutatási eredmények a fájdalomcsillapításban

Egy elemzés szerint az opioid szerek változatlanul a leghatékonyabb fájdalomcsillapítók, továbbra sem sikerült megoldást találni a potenciális visszaélések megelőzésére, ami korlátozza ezeknek a gyógyszereknek a hatékonyságát és az alkalmazásuk időtartamát.

Megjelenés: 2018. 08. 19.
Tovább

A terhesség alatti paracetamolszedés károsíthatja a lánygyermekek fertilitását

Egy új kutatás eredményei szerint a terhesség alatti paracetamolszedés hatására károsodhat a lánygyermekek fertilitása.

Megjelenés: 2018. 01. 10.
Tovább

Szignifikánsan mérsékli a migrénes fejfájást az új hatóanyag

Új eredményeket tett közzé a gyártó cég a lasmiditan klinikai vizsgálatának elsődleges és másodlagos végpontjaival kapcsolatban. A vizsgálati készítmény migrén akut kezelésére szolgáló orális hatóanyag, amely jelentős javulást eredményezett placebóval összehasonlítva a fázis 3 Spartan vizsgálatban.

Megjelenés: 2017. 09. 20.
Tovább

Új alternatívák a krónikus fájdalom kezelésében

Bár az opioidok továbbra is dominálják a krónikus fájdalom kezelésére szolgáló szerek piacát, a nemkívánatos mellékhatások és abúzuspotenciál miatt nagy szükség van új típusú gyógyszerekre, és ezek kifejlesztésén számos vállalat dolgozik biztató eredményekkel.

Megjelenés: 2017. 09. 13.
Tovább

Új potenciális fájdalomcsillapítót fedeztek fel kutatók

A texasi egyetem kutatócsoportja egy olyan erős hatású fájdalomcsillapító molekulát fedezett fel, ami egy eddig nem ismert jelátviteli mechanizmuson keresztül fejti ki a hatását.

Megjelenés: 2017. 08. 23.
Tovább

A széles körben alkalmazott analgetikumok fokozhatják a szívmegállás kockázatát

Az European Heart Journal - Cardiovascular Pharmacotherapy márciusi számában megjelent közlemény szerint az általánosan biztonságosnak tartott fájdalomcsillapító szerek a szívmegállás magasabb kockázatával járhatnak.

Megjelenés: 2017. 06. 06.
Tovább

Megszületett az első fotoaktív fájdalomcsillapító szer

A barcelonai egyetem neurológiai intézete vett részt abban a kutatásban, amelynek eredményeként megszületett az első fény által aktivált gyógyszer, a JF-NP-26, ami fájdalomcsillapító hatású szer. Az állatkísérletek eredményét az eLife folyóiratban tették közzé.

Megjelenés: 2017. 04. 26.
Tovább