Címke: influenza

NNK: tovább terjed az influenza az országban

Tovább terjed az influenza Magyarországon, a 9. héten az előző hetinél 8,8 százalékkal több beteg kereste fel orvosát influenzás panaszokkal, közölte a NNK.

Megjelenés: 2022. 03. 11.
Tovább

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: már a háziorvosoknál van az influenza elleni védőoltás

Megérkezett a háziorvosi praxisokba és az üzemorvosokhoz az influenza elleni védőoltás - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Megjelenés: 2020. 10. 15.
Tovább

A mikrobiom károsodása rontja az influenzavakcina hatékonyságát

A Stanford egyetem kutatói azt vizsgálták, hogy az orális antibiotikumok által a bélflórára gyakorolt negatív hatás hogyan befolyásolja az influenza elleni oltás által kiváltott immunválaszt.

Megjelenés: 2019. 12. 17.
Tovább

Az influenzaoltás nagymértékben csökkenti a hipertóniás betegek mortalitását

Az ESC kongresszuson prezentált kutatás eredménye szerint a magas vérnyomásban szenvedő betegeknek adott influenza elleni oltás 18 százalékkal csökkentette a mortalitást.

Megjelenés: 2019. 12. 03.
Tovább

Fázis 2b vizsgálat értékeli egy új influenza-A vakcina hatásosságát

Az első betegek megkapták azt az új influenza-A elleni vakcinát, amelynek hatásosságát egy fázis 2b, randomizált, kettős vak, placebo kontrollos vizsgálat értékeli.

Megjelenés: 2019. 09. 03.
Tovább

A magas kockázatú betegeknél azonnal el kell kezdeni az influenza kezelését

Az influenzafertőzés szövődményei leginkább a terhes nőket és a nagyon elhízott betegeket fenyegetik – esetükben a fertőzés akár halálos kimenetelű is lehet, ezért az Amerikai Fertőző Betegségek Társasága (IDSA) által kiadott irányelvek szerint ezeknél a betegeknél azonnal el kell végezni a szükséges vizsgálatokat és el kell kezdeni az antivirális kezelést, szükség esetén kórházi körülmények között.

Megjelenés: 2018. 12. 27.
Tovább

Kedvezőek az új influenza elleni szerrel végzett kutatás eredményei

A baloxavir-marboxil hatóanyagú készítményt fejlesztő gyógyszercég bejelentette, hogy az új hatóanyag szignifikáns mértékben csökkentette az influenza tünetek javulásáig eltelt időtartam hosszát.

Megjelenés: 2018. 10. 17.
Tovább

Szájon keresztül alkalmazható lehet az új, szintetikus influenzavakcina

Ausztrál és angol kutatók újabb jelentős lépést tettek a vakcinák alkalmazásának két fő hátrányának leküzdésére: megoldódhat az állandó hűtés iránti igény, és elhagyható lehet az injekciós tű.

Megjelenés: 2018. 07. 14.
Tovább

Új influenza elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség olyan új influenza elleni készítmény forgalomba hozatalát engedélyezte, amely 2 éves kor felett szövődménymentes influenza kezelésére javallott.

Megjelenés: 2018. 05. 02.
Tovább

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint a 2018. március 19-25. között az országban 16 400 fő, azelőző hetinél 28%-kal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Megjelenés: 2018. 03. 29.
Tovább

Új gyógyszereket engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség

2018 februárjában és március első felében az EMA több új gyógyszerkészítmény forgalomba hozatalát engedélyezte.

Megjelenés: 2018. 03. 14.
Tovább