Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: arthritis

Meglepő szerepe van a vérlemezkéknek az immunválaszban

Kanadai kutatók szerint a vérlemezkék sokkal fontosabb szerepet játszanak az immunrendszer működésében, mint ahogyan azt eddig gondolták. A véralvadásban és sebgyógyulásban betöltött szerepük mellett a vérlemezkék részt vesznek a különböző patogénekre adott immunválaszban is.

Megjelenés: 2018.05.04

Új kutatási eredmények az arthritis terápiájában

Számos új kutatási eredmény született az arthritis okainak, kialakulásának feltárásával és kezelési lehetőségeivel kapcsolatban, többek között a monoklonális antitestek és fúziós fehérjék alkalmazását és az immunmarkerek működésének vonatkozásában.

Megjelenés: 2018.01.09

Új gyógyszerek, amelyeket 2017-ben engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség az idei évben is számos új gyógyszerkészítmény forgalomba hozatalát engedélyezte, amelyek közül néhány már Magyarországon is kapható. Az új gyógyszerek javallatai között szerepel a rheumatoid arthritis, a COPD, a tüdőrák, a diabétesz, a psoriasis és a sclerosis multiplex.

Megjelenés: 2018.01.02

A depresszió jelentősen növeli az artritisz kockázatát a pszoriázisos betegeknél

A pszoriázis egy élethosszig tartó betegség, amely súlyos bőrgyógyászati és általános panaszokkal jár, és számos betegség kockázatát növeli. A kanadai Calgary egyetemének egy multidiszciplináris kutatócsoportja azt találta, hogy azoknál a pszoriázisos betegeknél, akiknél depresszió lpépett fel, 37 százalékkal magasabb volt az arthritis psoriatica kialakulásának kockázata.

Megjelenés: 2017.05.22

Új, szájon át alkalmazható metotrexát készítményt engedélyezett az EMA

Engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség a Jylamvo belsőleges oldat forgalomba hozatalát. A Jylamvo milliliterenként 2 mg metotrexátot tartalmaz, javallott aktív rheumatoid arthritis felnőtt betegeknél, súlyos, juvenilis idiopathiás arthritisben, súlyos psoriasisban és akut lymphoblastos leukaemia fenntartó kezelésében.

Megjelenés: 2017.04.26

Új rheumatoid arthritis elleni gyógyszert engedélyezett az EMA

A tofacitinib hatóanyagú XELJANZ metotrexáttal (MTX) kombinálva a közepesen súlyos vagy súlyos aktív rheumatoid arthritis (RA) kezelésére javallott olyan felnőtt betegeknél, akik nem megfelelően reagáltak, vagy akik intoleránsak egy vagy több betegségmódosító antireumatikus gyógyszerre.

Megjelenés: 2017.04.07

Új rheumatoid artritisz elleni szert engedélyezett az EMA

Az Olumiant a közepesen súlyos, illetve súlyos, aktív rheumatoid arthritis kezelésére szolgál azoknál a felnőtt betegeknél, akik nem reagáltak megfelelően, vagy intoleránsak egy vagy több betegségmódosító rheumaellenes gyógyszerre. Az Olumiant alkalmazható monoterápiában vagy metotrexáttal kombinációban.

Megjelenés: 2017.03.20

hirdetés