Címke: hormon

Új kezelés hosszabbíthatja meg az előrehaladott mellrákban szenvedők életét

Egy új gyógyszer és a hormonterápia kombinációja meghosszabbíthatja az előrehaladott mellrákban szenvedő nők életét - állapította meg egy új kutatás.

Megjelenés: 2019. 04. 03.
Tovább

A posztmenopauzális hormonterápia nem növeli a stroke kockázatát

A Karolinska Intézet által végzett új kutatás szerint a posztmenopauzális hormonterápia nincs összefüggésben a fokozott stroke-kockázattal abban az esetben, ha a hormonterápiát korán elkezdik. A kutatás eredményei a PLOS Medicine folyóiratban jelentek meg.

Megjelenés: 2019. 03. 18.
Tovább

Sikeresek a férfi fogamzásgátlóval végzett kutatások

A kutatások szerint biztonságos és hatékony a férfiak számára kifejlesztett, dimetandrolon-undekanoát hatóanyagú fogamzásgátló tabletta egy hónapon keresztül minden nap alkalmazva.

Megjelenés: 2018. 03. 21.
Tovább

Új eredmények a nemi hormonok és a veserák közötti összefüggéssel kapcsolatban

Egy új kutatás lehet az első, amely leírja az androgének szerepét a veserák kialakulásában, és az eredmények alátámasztják, hogy indokolt lehet a terápia új, az androgén receptort befolyásoló megközelítésének vizsgálata.

Megjelenés: 2017. 10. 18.
Tovább

Szoros együttműködés az európai endokrinológiai betegellátásban

A hormonrendszer betegségeinek túlnyomó többsége az ún. ritka betegségek  közé tartozik, felismerésük és kezelésük különleges szaktudást, speciális diagnosztikai és terápiás eszközöket kíván. A betegellátás minőségének a további javítását is szolgálja a közelmúltban létrejött európai szintű endokrinológiai együttműködés, melynek Magyarországról egyedül a Semmelweis Egyetem a tagja.

Megjelenés: 2017. 05. 08.
Tovább