Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: sclerosis multiplex

Felfedezhették a sclerosis multiplex autoantigénjét

Svájci kutatók megtalálhatták a régóta keresett, sclerosis multiplex betegséget kiváltó autoantigént. A Science Translational Medicine-ben közzétett jelentés szerint a GDP-L-fukóz-szintáz enzim olyan részletei jöhetnek szóba, melyeket bélbaktériumok is előállítanak.

Megjelenés: 2018.10.25

Tízezer embert érint hazánkban a sclerosis multiplex

A sclerosis multiplex (SM) a központi idegrendszer gyulladásos, autoimmun megbetegedése, amely jellemzően 20 és 40 éves kor között jelentkezik, igen szerteágazó tünetekkel, beleértve a homályos vagy kettős látást, a bénulást vagy a vegetatív funkcióromlást – mondta el a Sclerosis Multiplex Világnapja alkalmából Dr. Tegze Nárcisz.

Megjelenés: 2018.05.29

Sclerosis multiplex kezelésében vizsgálják a szimvasztatint

Angliai kutatók elindítottak egy új vizsgálatot, hogy a szimvasztatin hatását értékeljék sclerosis multiplex kezelésében. A 6 millió font költségű fázis 3 MS-STAT2 vizsgálatot az angliai SM Szövetség, az NHS, az amerikai SM Szövetség és több angliai egyetem finanszírozza, és több mint 1000 beteg fog benne részt venni, akik másodlagos progresszív sclerosis multiplexben szenvednek.

Megjelenés: 2017.12.26

Pozitívak az új szklerózis multiplex elleni hatóanyag klinikai vizsgálati eredményei

Jó eredményekkel zárult az ozanimod hatásosságát és biztonságosságát értékelő fázis 3 vizsgálat. Az ozanimod egy új típusú orális, szelektív szfingozin-1-foszfát-1 és -5 receptor modulátor, amelyet a vizsgálatban az első vonalbeli kezelésként alkalmazott interferonnal hasonlítottak össze relapszáló szklerózis multiplexben szenvedő betegeknél.

Megjelenés: 2017.11.15

Engedélyezte az EMA a Zinbryta forgalomba hozatalát

Jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a Zinbryta forgalomba hozatalát. A Zinbryta a sclerosis multiplex relapszáló formáiban (RSM) szenvedő felnőtt betegek kezelésére javallott, 150 mg daklizumabot tartalmaz 1 ml oldatos injekcióban.

Megjelenés: 2016.07.27

hirdetés