Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: gyógyszertár

MGYK: fontos a gyógyszerhasználati együttműködés erősítése

A gyógyszerhasználati szokások fejlesztése lesz a következő időszak legfontosabb szakmai programja a gyógyszerészek számára - mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke a XVI. országos patikanap központi megnyitóján szerdán a kecskeméti Pajzs Patikában.

Megjelenés: 2019.06.12

Megnyitották az országos patikanapot Tapolcán

A racionális gyógyszerhasználat és a népegészségügyi mozgósítás fontosságára hívta fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a 15. országos patikanap megnyitóján szerdán Tapolcán.

Megjelenés: 2018.06.06

A gyógyszerellátás közfeladat, ami kiemelt védelmet érdemel

A gyógyszerellátás az egészségügy egyik nélkülözhetetlen eleme, ezért kiemelten fontos a gyógyszertári dolgozók testi épségének védelme. Ezzel nem csak a gyógyszerellátásban dolgozóknak érdemes tisztában lenniük, hanem a gyógyszertári szolgáltatásokat igénybe vevő betegeknek és vásárlóknak is.

Megjelenés: 2018.03.29

Összefoglaló a XXIII. Gyógyszertár-működtetés konferenciáról

A hajdúszoboszlói Béke Hotel adott otthont a 2018. március 2–4. között megrendezett XXIII. Gyógyszertár-működtetés Konferenciának. A résztvevők festői havas környezetben tekintették át a gyógyszerészet legfontosabb kérdéseit. A “párbeszéd rendezvénye” programjait élénk szakmai érdeklődés kísérte.

Megjelenés: 2018.03.13

Februártól csak ellenőrzött étrend-kiegészítőket árulnak a gyógyszertárakban

Az étrend-kiegészítők forgalmazásában érintett szervezetek 2016. május 6-án együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek célja egy olyan rendszer működtetése, amely a piaci szereplők számára egyrészt lehetővé teszi a biztonságos termékek akadálymentes piacra juttatását, másrészt csökkenti az egészségügyi szempontból kockázatot jelentő és megtévesztő jelöléssel ellátott termékek forgalomba kerülését.

Megjelenés: 2018.01.28 | Frissítve: 2018.01.30

Sikeresen befejeződött a strukturális rendszerváltás a gyógyszerellátásban

A patikai ügyeleti rendszer szabályozása idén várható, a gyógyszertári hitelprogram mostanra az utánpótlásnak is kedvez, az e-recepttel kapcsolatban pedig további könnyítő újítások várhatók - egyebek mellett ezekről is beszélt Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Közölte, a 2018-as év egyik fontos feladata lesz a patikákban a betegorientáltabb működés kialakítása.

Megjelenés: 2018.01.14

Újabb két gyógyszertárat zárt be az OGYÉI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenleg is vizsgálódik annak a két gyógyszertárnak az ügyében, melyek gyógyszerforgalmazási tevékenység folytatására vonatkozó engedélyét az OGYÉI 2017. február 16-án visszavonta. Az illegális gyógyszerforgalmazás felderítését célzó vizsgálatok újabb állomása a budapesti Bercsényi Gyógyszertár és a Pázmány Péter Patika volt.

Megjelenés: 2017.02.20

hirdetés