Címke: háziorvos

Minden tizedik körzetben helyettesítő háziorvos dolgozik

A háziorvosok esetében 589 üresen álló körzet van jelenleg, ezek közül 13 praxis június 1-jével vált tartósan betöltetlenné, írja az OKFŐ adatai alapján a VG.

Megjelenés: 2022. 06. 22.
Tovább

Doktorokat ösztönző programot indítanak Békéscsabán

Doktorokat, felnőtt és gyermek háziorvosokat, fogorvosokat támogató rendszert, helyi munkavállalásra ösztönző programot indítanak el Békéscsabán.

Megjelenés: 2020. 03. 13.
Tovább

Koronavírus - Első vonalbeli ellátó orvosok teendői (EMMI)

Teendők új koronavírus fertőzés (COVID-19) gyanújának felmerülésekor háziorvosok, házi gyermekorvosok, alapellátási ügyeletek számára.

Használható minden – nem COVID-19 speciális ellátásra kijelölt - egészségügyi szolgáltató orvosa számára.

Megjelenés: 2020. 03. 13.
Tovább

KSH adatok a hazai egészségügy működéséről

 A háziorvosi rendszerben 2018-ra 10%-os volt a dolgozói létszámcsökkenés.

Megjelenés: 2020. 03. 09.
Tovább

Egészségügyi vezetők az alapellátás megerősítését szorgalmazzák

Az alapellátás megerősítésének fontosságát, a háziorvosok kompetenciájának bővítését, praxisközösségek kialakítását szorgalmazta több korábbi egészségügyi miniszter, illetve a területért jelenleg felelős államtitkár a Medicina Konferencián rendezett kerekasztal beszélgetésen, pénteken Budapesten.

Megjelenés: 2017. 11. 25.
Tovább

Jelentős az eltérés a várható élettartamban a különböző társadalmi csoportok között

Az utóbbi 15 évben tapasztalható javulás ellenére továbbra is jelentősen elmarad a születéskor várható élettartam Magyarországon az Európai Unió legtöbb tagállamához képest. A magyar egészségügyi rendszer alulfinanszírozott, az egy főre eső egészségügyi kiadások mindössze az uniós átlag felét teszik ki - derült ki az Európai Bizottság (EB) csütörtökön közzétett jelentéséből.

Megjelenés: 2017. 11. 23.
Tovább

Idén és jövőre is 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok támogatása

Idén és jövőre is átlagosan 130 ezer forinttal nő a háziorvosi praxisok havi támogatása - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felelős államtitkára csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2017. 06. 02.
Tovább

Több mint 300 háziorvosi és fogorvosi praxis betöltésére lehet pályázni

A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist - mondta Kőrösi László, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap főosztályvezető-helyettese az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Megjelenés: 2017. 03. 10.
Tovább

Sikeres a debreceni klinikai központ SZEBB-programja

Rekordszámban csatlakoztak a Hajdú-Bihar megyében dolgozó családorvosok a Debreceni Egyetem (DE) klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos kezdeményezéséhez - közölte az egyetemi sajtóiroda hétfőn az MTI-vel.

Megjelenés: 2016. 08. 08.
Tovább