Címke: WHO

Egészségügyi katasztrófát is jelent a háború

Az ENSZ négymillió ukrán menekültre számít. Az egész világ kell majd, hogy viselje a továbbgyűrűző egészségügyi terheket.

Megjelenés: 2022. 03. 12.
Tovább

Az AstraZeneca és a Johnson and Johnson oltásának beadását is javasolja a WHO

Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinával való oltás folytatását javasolta jelenleg a Genfben kiadott közleményében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint az immunizálás előnyei "nagyobbak, mint a kockázatok", írja az Infostart.

Megjelenés: 2021. 03. 18.
Tovább

A WHO azt üzeni: Teszteljetek!

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint minden gyanús esetet ki kell vizsgálni.

Megjelenés: 2020. 03. 17.
Tovább

A WHO szerint már Európa a vírus epicentruma

Európa vált a járvány epicentrumává: innen már több új fertőzöttet és halottat jelentenek, mint a világ többi részéről együttvéve.

Megjelenés: 2020. 03. 14.
Tovább

Elegendő koronavírus-tesztet végeznek Magyarországon?

Elegendő tesztet végeznek-e hazánkban, amivel megállapítják a koronavírus jelenlétét? Hogyan zajlik az ilyen vizsgálat? Tart-e a járvány továbbterjedésétől? – kérdezte az Infovilag dr. Ledia Lazeritől, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) budapesti irodavezetőjétől.

Megjelenés: 2020. 03. 14.
Tovább

Magyarországon a tbc ritka betegségnek számít

Évről évre csökken Magyarországon a tuberkulózisos (tbc-s) betegek száma - mondta az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főigazgatója a tbc elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Megjelenés: 2018. 03. 22.
Tovább

WHO: növekedni fog az elhízás mértéke a következő években

Az európai országokban az elkövetkezendő időszakban növekedni fog az elhízás mértéke és ez alól csak kevés ország kivétel - mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője hétfőn, sajtótájékoztatón Budapesten.

Megjelenés: 2017. 11. 27.
Tovább

WHO-igazgató: jobb, méltányosabb és fenntartható egészségügyre kell törekedni

Az európai emberek egészségi állapota folyamatosan javul, azonban arra kell összpontosítani, hogy jobb, méltányosabb és fenntartható egészséget és jólétet biztosítsunk mindenki számára - mondta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy szeptember 11-14-én a magyar fővárosban tartják a WHO európai regionális bizottságának 67. ülését.

Megjelenés: 2017. 09. 08.
Tovább

Új gyorsteszt a tuberkulózis diagnosztizálására

Amerikai kutatók kifejlesztették az első tuberkulózis gyorstesztet, amely alkalmas az aktív tbc-fertőzés diagnosztizálására és a betegség súlyosságának meghatározására is.

Megjelenés: 2017. 07. 21.
Tovább

Berlin nemzetközi összefogást sürget a járványokkal és a rezisztens kórokozókkal szemben

A világméretű járványok és az antibiotikumoknak ellenálló kórokozók megfékezését szolgáló nemzetközi együttműködés erősítését sürgette Angela Merkel német kancellár és kormányának egészségügyi minisztere pénteken Berlinben a G20 csoport soros német elnökségének keretében rendezett egészségügyi miniszteri találkozón.

Megjelenés: 2017. 05. 21.
Tovább

A depresszióban szenvedő betegek nagy része nem kap megfelelő ellátást

A WHO szerint a súlyos depresszióban szenvedő európai betegek 75 százaléka nem részesül megfelelő kezelésben annak ellenére, hogy a depresszió a második legjelentősebb oka a munkaképtelenségnek, illetve egészségkárosodásnak és öngyilkosságoknak a régióban.

Megjelenés: 2017. 04. 03.
Tovább

Új irányelvet adott ki a WHO a gyógyszerrezisztens tuberkulózis kezeléséről

Az új nemzetközi irányelvek célja az, hogy felére csökkentse a gyógyszerrezisztens (MDR) tbc kezelésének időtartamát és költségeit. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása alapján a jelenleg csaknem két évig tartó kezelés időtartama lecsökkenthető kilenc hónapra.

Megjelenés: 2016. 12. 27.
Tovább

„Jobb egészség és erősebb WHO” – A Semmelweis Szalonban is bemutatta programját Dr. Szócska Miklós

Első számú prioritássá kell tenni az egészségügyet globális szinten – egyebek mellett ezt hangsúlyozza „Jobb egészség és erősebb WHO” című programjában Dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Közszolgálat Kar dékánhelyettese, az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója, akit a közelmúltban jelölt a magyar kormány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatói posztjára.

Megjelenés: 2016. 10. 25.
Tovább

Azonnali lépéseket sürget a WHO a vírusos hepatitisz visszaszorítása érdekében

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2016. július 28., a közelgő Hepatitis-világnap alkalmából felszólítja az országokat, hogy tegyenek sürgős lépéseket a betegséggel kapcsolatos ismeretterjesztés, valamint a szűrővizsgálatokhoz és terápiás kezelésekhez való hozzáférés javítása érdekében.

Megjelenés: 2016. 07. 26.
Tovább

Tovább terjed a zika-vírus, formálódik a WHO akcióterve

Oroszországban is megjelent a Zika-vírus, a beteg nyaralni volt a Dominikai Köztársaságban, hazatérése után lázra és bőrkiütésekre panaszkodott. Az egészségügyi hatóságok a nő családját is kivizsgálták, további megbetegedést azonban nem mutattak ki a tesztek. Kínában három Zika-vírusfertőzést diagnosztizáltak.

Megjelenés: 2016. 02. 19.
Tovább