Hírek, cikkek

Forgalmazói szövetség: nem létezik otthoni gyorsteszt a koronavírus kimutatására

Nem létezik otthon elvégezhető gyorsteszt a koronavírus-fertőzés kimutatására, így ilyen a gyógyászati segédeszközöket árusító boltokban és a gyógyszertárakban nem kapható - közölte a Forgalmazók az Egészségért Szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Megjelenés: 2020. 03. 12.
Tovább

Újabb három embernél diagnosztizálták a fertőzést

Újabb három embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést, ezzel 16-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu honlapon csütörtök délelőtt.

Megjelenés: 2020. 03. 12.
Tovább

Koronavírus - Egyes felületeken akár két-három napig is megél a kórokozó

Az új típusú koronavírus a levegőben néhány órán át, egyes felületeken akár két-három napig is megél - állapította meg az amerikai országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének (NIAID) kutatóiból és más tudósokból álló csoport.

Megjelenés: 2020. 03. 12.
Tovább

Koronavírus - Meghalt az első beteg Lengyelországban, a cseh kormány szükségállapotot hirdetett ki

Meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Lengyelországban, egy 57 éves nő a Nagy-lengyelországi vajdaság székhelyén, Poznanban - jelentette be csütörtöki sajtóértekezletén a poznani főpolgármester-helyettes.

Megjelenés: 2020. 03. 12.
Tovább

Koronavírus - Meghalt az első beteg Ausztriában

Már Ausztriában is van halálos áldozata az új típusú koronavírusnak, egy 69 éves férfi halt bele a fertőzésbe - jelentette csütörtökön az osztrák sajtó.

Megjelenés: 2020. 03. 12.
Tovább

Koronavírus - Merkel: időt kell nyerni, mert az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet

Az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet, ezért időt kell nyerni, hogy ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a koronavírus-járványról tartott rendkívüli nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

MOK: a kormány biztosítsa az egészségügyi dolgozóknak a védőfelszerelést!

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra kéri a kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni fertőzésvédelmét biztosító eszközök beszerzése érdekében - jelentette ki a MOK elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Koronavírus - Meghaladta az ezret az Egyesült Államokban a diagnosztizált betegek száma

Meghaladta az ezret az azonosított fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - közölte a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem, amely az országos járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) mellett rendszeresen közli az új típusú koronavírus-járványra (Covid-19) vonatkozó adatokat és fejleményeket.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Amerikai tisztifőorvos: az Egyesült Államokban a járvány még nem érte el a csúcspontját

Az Egyesült Államokban még nem érte el a csúcspontját az új koronavírus okozta járvány - jelentette ki Jerome Adams altengernagy, tisztifőorvos kedden a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban az eddigi legnagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek száma

Franciaországban az elmúlt 24 órában az eddigi legnagyobb mértékben, 372-vel nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma, de egyelőre nem várhatók olyan drasztikus intézkedések, mint Olaszországban vagy Kínában.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Van több mint félévnyi tartalék a gyógyszergyártásban

Számos kínai gyógyszergyárnak le kellett állnia a koronavírus-járvány miatt. Feller Antal, a vezető magyar gyógyszernagykereskedő vállalat, a Hungaropharma vezérigazgatója szerint a gyógyszerellátási láncban összességében legalább 6 hónapos tartalék van.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Vírusvariánsok – ugyanaz terjed Magyarországon, mint Olaszországban?

Olaszországban a többi között azért lehet súlyosabb a járvány, mint Németországban, mert nem ugyanaz a vírus terjed.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Karanténkórház kialakítása zajlik a Kútvölgyiben

A belgyógyászat kiköltözését is felgyorsítják, bár eredetileg júliusra jelölték ki ennek határidejét.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Tizenháromra nőtt Magyarországon a fertőzöttek száma

Tizenháromra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontaktjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon szerda reggel.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

WHO: világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés

Világjárvány szintjére lépett a Covid-19 vírusfertőzés - jelentette be Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdán Genfben.

Megjelenés: 2020. 03. 11.
Tovább

Koronavírus - Emmi: részletes tájékoztatást kaptak a kórházigazgatók

A magyarországi koronavírus-helyzetről tartott tájékoztatót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kórházak vezetőinek - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-t.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

Romániában nyolc új fertőzést regisztráltak, valamennyit a fővárosban

Felgyorsult a koronavírus terjedése Romániában: kedden nyolc új fertőzésről számoltak be a román hatóságok, miután az előző napokban egy-két, legfeljebb négy új esetet regisztráltak.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

Koronavírus - Újabb három fertőzött van Magyarországon

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, mindhárman iráni állampolgárok - közölte a kormányzati koronavirus.gov.hu kedd délelőtt.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

Több mint ötven új fertőzött Hollandiában, több ezer gyermek nem mehetett iskolába

Ötvenhat új esettel 322-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Hollandiában - olvasható a holland közegészségügyi hivatal hétfői közleményében.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

Koronavírus - Angol helyettes tisztifőorvos: két héten belül tetőzhet a járvány Nagy-Britanniában

Az angliai tisztifőorvos-helyettes szerint Nagy-Britanniában két héten belül kezdődhet az új típusú koronavírus okozta járvány tetőzése.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

EU-biztos: az egészségügyi rendszereknek időt kell nyerniük a felkészüléshez a következő időszakra

Az egészségügyi rendszereknek időt kell nyerniük a felkészüléshez a következő időszakra, éppen ezért most a koronavírus terjedésének megfékezése a legfontosabb - jelentette ki Sztella Kiriakidész, az Európai Bizottság egészségügyért felelős tagja kedden az Európai Parlament Brüsszelbe áthelyezett plenáris ülésén.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

Koronavírus - Németország összes tartományát elérte a járvány

Németország valamennyi tartományában megjelent az új típusú koronavírus, a járvány utolsóként Szász-Anhaltot érte el, ahol 5 fertőzést regisztráltak a keddi hivatalos adatok szerint.

Megjelenés: 2020. 03. 10.
Tovább

Koronavírus - Németországban is vannak már halálos áldozatok

Nem csupán néhány hétig, hanem hónapokig tartó korlátozásokkal kell számolni az új koronavírus miatt, a járvány lefékezéséhez pedig minden egyes ember segítsége szükséges - mondta Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter hétfőn Berlinben.

Megjelenés: 2020. 03. 09.
Tovább

Koronavírus - Kilencre nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Kilencre nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, miután egy újabb iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra hétfőn feltett közleményben.

Megjelenés: 2020. 03. 09.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma

Franciaországban nyolc újabb áldozattal az új koronavírus okozta megbetegedés halálos áldozatainak száma 19-re emelkedett, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig vasárnap meghaladta az ezret.

Megjelenés: 2020. 03. 09.
Tovább

Koronavírus: minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az OMSZ

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat - mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Megjelenés: 2020. 03. 09.
Tovább

Melyik fertőtlenítőszer pusztítja el a koronavírusokat?

Az alkohol- és klórtartalmú fertőtlenítőszerek hatékonyak.

Megjelenés: 2020. 03. 09.
Tovább

Koronavírus - Belgiumban újabb 31 esetet azonosítottak, Hollandiában meghalt két fertőzött

Belgiumban újabb 31 megbetegedést azonosítottak, így kereken 200-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban - olvasható a belga közegészségügyi hivatal vasárnapi közleményében.

Megjelenés: 2020. 03. 08.
Tovább

Koronavírus - Németországban 800 fölé emelkedett a fertőzöttek száma

Meghaladta a 800-at az új koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma vasárnap Németországban.

Megjelenés: 2020. 03. 08.
Tovább

Koronavírus - Hétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a szombat esti eredmények szerint

Hétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a szombat esti eredmények szerint - derült ki a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel frissített adataiból.

Megjelenés: 2020. 03. 08.
Tovább

Koronavírus - A fertőzöttek számának eddigi legnagyobb napi emelkedését mérték Nagy-Britanniában

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek számának eddigi legnagyobb napi emelkedéséről számoltak be vasárnap a brit hatóságok.

Megjelenés: 2020. 03. 08.
Tovább

Egy nap alatt majdnem megduplázódott az új fertőzöttek száma Olaszországban

Egy nap alatt csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma, a halálozásoké viszont csökkent Olaszországban a polgári védelmi hatóság vezetőjének adatai szerint.

Megjelenés: 2020. 03. 07.
Tovább

Szlovéniában és Horvátországban is tizenkettőre nőtt a fertőzöttek száma, két újabb fertőzöttet diagnosztizálták Szlovákiában

Szlovéniában és Horvátországban is tizenkettőre nőtt az új koronavírussal megfertőződöttek száma, a kórokozó terjedése miatt a szlovén kormány betiltja a nagyobb rendezvényeket és összehívja a nemzetbiztonsági tanácsot - közölte a helyi sajtó szombaton.

Megjelenés: 2020. 03. 07.
Tovább

Koronavírus - Csehországban már 19 beteget tartanak nyilván

Csehországban már 19 új koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván. A betegség minden esetben enyhe lefolyású - közölte szombat reggel az egészségügyi tárca.

Megjelenés: 2020. 03. 07.
Tovább

Koronavírus - Újabb brit beteg halt meg

Meghalt Nagy-Britanniában egy beteg, akit az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegséggel kezeltek.

Megjelenés: 2020. 03. 07.
Tovább

Koronavírus - Az elmúlt huszonnégy órában csaknem ötvennel nőtt a halottak száma Olaszországban

Az elmúlt huszonnégy órában csaknem ötvennel, 148-ról 197-re nőtt a halottak száma Olaszországban a koronavírus-járvány következtében.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Franciaországban kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma, közel hatszáz fertőzött van

Franciaországban két újabb áldozattal pénteken kilencre emelkedett az új típusú koronavírus okozta megbetegedés halálos áldozatainak, és közel hatszázra a regisztrált fertőzöttek száma.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Jól van a Debrecenben kezelt beteg, további két gyanús esetet vizsgálnak

Stabil, jó általános állapotban van a koronavírus-fertőzéssel Debrecenben kezelt beteg - közölte a Debreceni Egyetem Kenézy kórháza infektológiai intézetének igazgató főorvosa pénteken, az egyetemi operatív törzs ülését megelőző rögtönzött sajtótájékoztatóján.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Szerbiában is regisztrálták az első fertőzöttet

Szerbiában is megjelent az új típusú koronavírus, pénteken az egészségügyi miniszter jelentette be, hogy Magyarországról hazatért szabadkai férfinál mutatták ki a vírus jelenlétét.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Diagnosztizálták a negyedik fertőzöttet Magyarországon

Diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet Magyarországon - jelentették be a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön késő este.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Egy nap alatt hatra nőtt Szlovéniában a fertőzöttek száma

Egy nap alatt hatra nőtt Szlovéniában a fertőzöttek száma: az első beteg két útitársa, egy pár, valamint egy fiatal férfi esetében is megerősítették a fertőzöttséget - közölte a helyi média pénteken.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Tízre emelkedett a fertőzött román állampolgárok száma, fertőzöttet jelentettek Vatikánvárosból is

Tízre emelkedett pénteken a koronavírussal fertőzött román állampolgárok száma, miután egy újabb temesvári diáknál és egy olaszországi nőnél is kimutatták a kórokozó jelenlétét.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Magyarországon eddig négy külföldit diagnosztizáltak fertőzéssel

Magyarországon eddig négy külföldi állampolgárt diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel, egyedi esetekről van szó, a cél a csoportos megbetegedések kialakulásának megakadályozása - jelentette be a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón a törzs vezetője.

Megjelenés: 2020. 03. 06.
Tovább

Koronavírus - Ismét nőtt a járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban és Franciaországban

Ismét jelentősen nőtt a Covid-19 járvány halálos áldozatainak száma Olaszországban: a polgári védelem csütörtök esti adatai szerint az elmúlt 24 órában 107-ről 148-ra.

Megjelenés: 2020. 03. 05.
Tovább

Koronavírus - Meghalt egy brit beteg, száz felett a nagy-britanniai fertőzöttek száma

Meghalt csütörtökön Nagy-Britanniában egy beteg, akit az új típusú koronavírus okozta Covid-19 fertőzéssel kezeltek.

Megjelenés: 2020. 03. 05.
Tovább

Koronavírus - Csehországban 12-re emelkedett a koronavírusos betegek száma

Csehországban csütörtökön 12-re emelkedett az új koronavírussal fertőzött betegek száma - közölte az egészségügyi minisztérium.

Megjelenés: 2020. 03. 05.
Tovább

Koronavírus - Meghalt egy korábban gyógyultnak nyilvánított fertőzött a közép-kínai Vuhanban

Belehalt az új típusú koronavírus okozta betegségbe egy öt nappal korábban gyógyultnak nyilvánított páciens a közép-kínai Vuhanban - jelentette helyi sajtóforrásokra hivatkozva a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap csütörtökön.

Megjelenés: 2020. 03. 05.
Tovább

Koronavírus - próbára teszi az egészségügyi rendszert

A kevésbé hatékonyan működő egészségügyi rendszerekben a gyógyulásra kisebb az esély.

Megjelenés: 2020. 03. 05.
Tovább

Koronavírus : két koronavírusos beteg van Magyarországon - frissítve

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

Megjelenés: 2020. 03. 04. | Frissítve: 2020. 03. 05.
Tovább

Beszállítók nélkül leáll az egészségügyi ellátás

A kórházak mintegy 80 milliárd forinttal tartoznak a beszállítóknak. A kintlévőség a kisebb gyártókat tönkre teszi, de már a nagyobbaknak is gondot okoz.

Megjelenés: 2020. 03. 05.
Tovább