Címke: alapellátás

Minden tizedik körzetben helyettesítő háziorvos dolgozik

A háziorvosok esetében 589 üresen álló körzet van jelenleg, ezek közül 13 praxis június 1-jével vált tartósan betöltetlenné, írja az OKFŐ adatai alapján a VG.

Megjelenés: 2022. 06. 22.
Tovább

Koronavírus - Első vonalbeli ellátó orvosok teendői (EMMI)

Teendők új koronavírus fertőzés (COVID-19) gyanújának felmerülésekor háziorvosok, házi gyermekorvosok, alapellátási ügyeletek számára.

Használható minden – nem COVID-19 speciális ellátásra kijelölt - egészségügyi szolgáltató orvosa számára.

Megjelenés: 2020. 03. 13.
Tovább

Alig használják a szakorvosok az EESZT-t

Alig használják a szakorvosok a 20 milliárd forintért kiépített elektronikus adatbázist. Van, aki arra panaszkodik: a fejlesztés miatt csak feleannyi betegre jutna ideje.

Megjelenés: 2018. 05. 27. | Frissítve: 2018. 05. 28.
Tovább

Az e-egészségügy gyermekbetegségei Szlovákiában

Az új rendszer lényege röviden az, hogy a beteg kórlapjához és leleteihez elektronikus formában azonnal hozzá tud férni bármelyik orvos, akit felkeres. Az elektronikus egészségügyi nyilvántartó rendszer tényleges beindítása még hónapokig eltarthat, de az orvosok szerint a betegellátás folyamatos lesz.

Megjelenés: 2018. 01. 15.
Tovább

Egészségügyi vezetők az alapellátás megerősítését szorgalmazzák

Az alapellátás megerősítésének fontosságát, a háziorvosok kompetenciájának bővítését, praxisközösségek kialakítását szorgalmazta több korábbi egészségügyi miniszter, illetve a területért jelenleg felelős államtitkár a Medicina Konferencián rendezett kerekasztal beszélgetésen, pénteken Budapesten.

Megjelenés: 2017. 11. 25.
Tovább

Éhségsztrájkot folytatnak a lengyel rezidens orvosok

Az egészségügyre fordított kiadások és saját fizetésük emelését is követelő lengyel rezidens orvosok bejelentették: folytatják a múlt héten meghirdetett, szerda reggel felfüggesztett éhségsztrájkjukat, miután eredménytelennek találták a Beata Szydlo kormányfővel folytatott megbeszélést.

Megjelenés: 2017. 10. 12.
Tovább

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik meg

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik - hangoztatta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti választmányának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Megjelenés: 2017. 09. 22.
Tovább

Javítani kell a lakosság egészségügyi állapotán

Javítani kell a lakosság egészségügyi állapotán, ezzel csökkenthető az ellátórendszer szolgáltatásai iránti igény - jelentette ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerdán Szegeden.

Megjelenés: 2017. 08. 31.
Tovább

A diplomás ápolók mesterfokú képzésével javulhat a betegellátás

A diplomás ápolók mesterfokú képzésével javulhat a betegellátás - mondta a népegészségügyi és egészségügy rendszer hatékonyságának növelése érdekében kiterjesztett hatáskörű szakdolgozói ellátási modell fejlesztésének koordinációjáért felelős miniszteri biztos az MTI-nek.

Megjelenés: 2017. 05. 07.
Tovább

A jövő egészségügyének új szempontjait tárja fel az Akadémia

A Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztályának kezdeményezésére 2017. április 18-án megalakult a 21. századi egészségügy helyzetét vizsgáló, a hazai kihívásokra is választ kereső és megoldási javaslatokat kidolgozó Elnöki Bizottság az Egészségért.

Megjelenés: 2017. 04. 20.
Tovább

Ónodi-Szűcs: ki kell terjeszteni az alapellátás svájci modellprogramját

Az egészségügyi államtitkár bízik abban, hogy elterjed az országban az alapellátás praxisközösségeken alapuló svájci modellje.

Megjelenés: 2017. 04. 12.
Tovább