Címke: kemoterápia

A losartan fokozhatja a petefészekrák elleni kezelés hatékonyságát

A vérnyomáscsökkentő hatású losartan új kutatási eredmények szerint javíthatja a petefészekrák ellen alkalmazott kemoterápiás szerek hatásosságát.

Megjelenés: 2019. 06. 22.
Tovább

A gyakoribb kemoterápiás kezelés javítja az emlőrák elleni terápia hatásosságát

Egy új metaanalízis eredményei szerint az emlőrák elleni citotoxikus terápia dózisintenzitás növelésével növelhető a kezelés hatásossága, ami elérhető a kemoterápiás ciklusok közötti időtartam lerövidítésével vagy az egyes gyógyszerek egymás utáni, teljes dózisban történő alkalmazásával.

Megjelenés: 2019. 05. 07.
Tovább

Új kezelés hosszabbíthatja meg az előrehaladott mellrákban szenvedők életét

Egy új gyógyszer és a hormonterápia kombinációja meghosszabbíthatja az előrehaladott mellrákban szenvedő nők életét - állapította meg egy új kutatás.

Megjelenés: 2019. 04. 03.
Tovább

Új hatóanyaggal legyőzhető lehet a metasztatikus vastagbélrák

A kolorektális daganat az egyik leggyakoribb rákos elváltozás, amely világszerte évente több mint 1,8 millió új megbetegedést okoz. Új terápiás lehetőségek hiányában a magas mortalitási arány miatt a vastagbélrák azok közé a betegségek közé tartozik, amelyek sürgősen új és hatékony terápiás lehetőségek kifejlesztését igénylik.

Megjelenés: 2019. 03. 20.
Tovább

Az MKOT új kemoterápiás protokollok bevezetését javasolja

Több mint harminc új kemoterápiás protokoll hivatalos bevezetését javasolja a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT).

Megjelenés: 2019. 03. 18.
Tovább

Vénába ültetett szivaccsal enyhíthetőek a kemoterápia mellékhatásai

Vénába ültetett kicsi, 3D nyomtatású szivacskával csökkentenék a kemoterápia  mellékhatásait, többek között a hajhullást és a hányingert. Az eddig állatokon tesztelt eszköz klinikai próbáit tervezik amerikai tudósok - írta a BBC hírportálja.

Megjelenés: 2019. 01. 11.
Tovább

Új kutatási eredmények a kolorektális daganatok terápiájában

A közelmúltban számos új kutatási eredmény látott napvilágot a kolorektális daganatok kezelésével, kemoprevenciójával és gyógyszeres terápiájával kapcsolatban.

Megjelenés: 2018. 12. 02.
Tovább

A bélbaktériumok fokozzák a kemoterápia hatékonyságát

Francia és amerikai kutatások alátámasztják, hogy a bélrendszerben élő baktériumok befolyásolják a tumorok méretének csökkenését a daganatellenes terápia során.

Megjelenés: 2017. 11. 07.
Tovább

A hagyományos és új gyógyszerek kombinációja fokozza a tumorsejtek pusztulását

Világszerte a daganatos betegségek okozzák a legtöbb halálesetet, évente 8,2 millió ember halálát okozva és az Egyesült Államokban az új esetek száma 2017-ben eléri az 1,6 milliót. A betegség globális hatása többmilliárd dolláros költséggel jár, ezért az új hatóanyagok és terápiák kifejlesztése kritikus fontosságú.

Megjelenés: 2017. 08. 30.
Tovább

Új vesefunkció értékelési módszerrel javítható a kemoterápiás szerek adagolása

A cambridge-i egyetem kutatói kifejlesztettek egy új statisztikai modellt a daganatos betegek vesefunkciójának értékelésére. Ez az eddig kidolgozott módszerek közül a legpontosabb, és jelentős segítséget nyújthat az onkológusoknak a betegek biztonságosabb kezelésében.

Megjelenés: 2017. 07. 12.
Tovább

Javíthatja a túlélést az adjuváns kemoterápia korai vastagbélrákban

A kutatók és kezelőorvosok már régóta küzdenek az adjuváns (műtét utáni) kemoterápia szerepével a korai vastagbélrák kezelésében, még magas kockázatú betegek esetén is. A chicago-i egyetem kutatói most összefüggést találtak az adjuváns kemoterápia és a 2-es fázisú vastagbélrák túlélésének javulása között.

Megjelenés: 2016. 07. 22.
Tovább