Hírek, cikkek

Törési kockázat alakulása felnőttkori növekedési hormonpótló kezelés mellett

Eddigi ismereteink szerint kontrollált vizsgálatok nem történtek hosszú távú növekedési hormon pótlása mellett. Felnőttkorú, növekedési hormonhiányban szenvedő betegek kezelésekor, nem vizsgálták e kezelés hatását a csonttörések arányának alakulására. A tanulmány szerzői e célkitűzés mentén végezték elemzésüket. Az analízis az International Hypopituitary Control and Complications Study (HypoCCS) surveillance adatbázisa alapján készült.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Testtömegindex és demencia-kockázat 2 millió emberen (két évtizednél hosszabb retrospektív vizsgálat)

Mind a demencia, mind az obesitas fontos népegészségügyi kérdés. A középkorúak obesitasa elvezethet az időskori demencia kialakulásához. A vizsgálat célkitűzése ennek hosszú távú elemzése volt.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Korszerű távdiagnosztikai rendszer a háziorvosoknál

Korszerű távdiagnosztikai rendszer segíti a jövőben a háziorvosokat: az úgynevezett transztelefonikus EKG (TTEKG) abban segít, hogy szívpanaszok esetén a lehető leggyorsabb és legpontosabb diagnózishoz juthassanak.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Gyógyszerbiztonsági figyelmeztetés: ambroxol és bromhexine alkalmazása kapcsán észlelt allergiás jelenségek

Az EMA, Európai Gyógyszerügynökség CMDh Bizottsága (Coordination Group for Mutual Recognition and Decentralised Procedures – Human) februári ülésén javasolta az ambroxol- és bromhexine tartalmú nyákoldó készítmények esetén az alkalmazási előírásokban a súlyos allergiás reakció, és súlyos bőrreakció feltüntetését. Ezek ritkán előforduló, de súlyos mellékhatások lehetnek.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Evolocumab hatása és biztonságossága a lipidcsökkentés, és a cardiovasculáris események gyakoriságának mérséklése terén

Az evolocumab, monoklonális antitest, gátolja az ún. proprotein-konvertáz subtilisin–kexin type 9 (PCSK9) enzimet, rövidtávú vizsgálatok szerint szignifikáns módon csökkenti az LDL-koleszterin szintet. E vizsgálat célkitűzése a hosszabb távú eredményesség elemzésére irányult.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Hatósági jogosítványokat szeretne az étrend- kiegészítők terén az újonnan felállt hatóság

Hatósági jogosítványokat szeretne az étrend-kiegészítők ellenőrzése területen az újonnan alakult Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) - erről az intézet főigazgatója, Pozsgay Csilla beszélt Budapesten, az átalakuló háttérintézmények sajtótájékoztatóján. A főigazgató elmondta, az intézet március 1-től feladatokat vett át a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettől (GYEMSZI), továbbá ide került a tisztigyógyszerészi hálózat és az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Rezidensszövetség: az egészségügyben dolgozók túlmunkája működteti az ágazatot

Elméletileg már nem lenne garantálható a betegbiztonság, a gyakorlatban is csak azért működik, mert az orvosok és szakdolgozók "a hátukon viszik" az ellátást - derült ki a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) és a Szinapszis közvélemény-kutató cég közös, betegbiztonságra irányuló reprezentatív felméréséből.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Ritka Betegségek Világnapja a Semmelweis Egyetemen

Érintettek, családtagok és szakemberek vettek részt a Ritka Betegségek Világnapján, melynek központi témája a betegséggel való mindennapi küzdelem volt. A Nagyvárad téri Elméleti Tömbben megrendezett esemény védnökének idén Dr. Szél Ágoston rektort és Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárt kérték fel.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Fókuszban a betegbiztonság

A betegek biztonsága fontos eleme az egészségügyi rendszereknek. Hazánkban is számos kezdeményezés indult az elmúlt időszakban ennek növelése érdekében, azonban még nagy a lemaradásunk a fejlett egészségügyi kultúrákhoz képest. Márciusban rendezik Budapesten az I. Betegbiztonsági Konferenciát, melynek célja, hogy nyílt eszmecserét kezdeményezzen a témában és felgyorsítsa a változás folyamatait. Az esemény rangját és jelentőségét mutatja, hogy dr. Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója az esemény fővédnöke.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Adalimumab: gyermekgyógyászati indikációbővítés

Az Európai Gyógyszerügynökség február havi soros ülésén bővítésre került a Humira terápiás indikációja.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Új antibakteriális gyógyszer a szövődményes intraabdominális és húgyúti fertőzések kezelésére

Az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) február végén hagyta jóvá az Avycaz (ceftazidim + avibactam), forgalomba hozatalának engedélykérelmét, mely metronidazollal kombinációban a szövődményes intraabdomniális és húgyúti fertőzések kezelésére alkalmazható (ez utóbbiak között pl. pyelonephritis esetén is), amennyiben kevés, vagy nincsen egyéb terápiás alternatíva.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Közösségben szerzett pneumonia és a hospitalizáció aránya gyermek-populációkon

A fenti kérdéskörrel kapcsolatban prospektív amerikai (USA) adatok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. Képalkotó vizsgálatokkal és laboratóriumi adatokkal megerősített diagnózisok szükségesek a becslések pontosítására.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Non-myeloablativ hematopoietikus őssejt-transzplantáció relapszáló-remittáló SM esetén

A sclerosis multiplex terápiájában jelenleg nem rendelkezünk olyan gyógyszerrel, amely a betegséggel járó fogyatékosságot szignifikáns módon vissza tudná "fordítani". A vizsgálat célja a címben idézett: sclerosis multiplex relapszáló-remittáló és más klinikai formájában elemezték az őssejt-transzplantáció lehetséges terápiás hatását.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Mentális betegségek és az antitestek: az immunpszichiátria visszatér?

Tudjuk, hogy a mentális betegségek etiológiájában számos tényező játszik szerepet többek között a traumák, környezettel kapcsolatos inzultusok, vagy akár e kettő interakciója. A 20. század első felében szinte csodának számított, hogy a mentális beteg teljes testre kiterjedő paresise (mely szifiliszes eredetűnek bizonyult) penicillinnel gyógyítható volt. Az eredmény azt a reményt keltette, hogy esetleg egyéb mentális betegségeknek is lehet organikus oka. A remény nem igazolódott a későbbiekben, az immunológia és a pszichiátria útjai nem találkoztak egymással. Újabb evidenciák szerint a neuroinflammatio folyamata számos betegségben szerepet játszik, többek között a schizophreniában is. Ezzel kapcsolatos Golam Khandaker és munktársainak cikke a Lancet Psychiatry hasábjain.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Uniós forrásból fejlesztik a kaposvári onkológiai centrum eszközparkját

Uniós forrásból, összesen 845 millió forintból fejlesztik a kaposvári onkológiai centrum sugárterápiás és patológiai eszközparkját - tájékoztatta a konzorciumi formában megvalósuló beruházásról a Kaposvári Egyetem és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház az MTI-t.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Az ABB és a Richter nyerte el az Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat

Az ABB Magyarország Kft. nyerte az Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat (1st CEE Pharmaceutical Manufacturing Excellence Award) megoldásszállító kategóriában.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Egyesül a debreceni Kenézy Kórház és a Klinikák

A korábban már tervezett integrációval az ország legnagyobb betegellátó intézménye jön létre Debrecenben. Régóta dédelgetett álom Debrecenben a Klinikák és a Kenézy Gyula Kórház összevonása. A város már 1998 óta próbálkozik folyamatosan az integrációval, de különböző politikai és szervezeti okok miatt eddig nem kerülhetett sor erre.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Ritka betegségek és hatékony terápiák: hol tartunk most?

A ritka betegségek - ritkaságuk ellenére is - több millió embert érintenek világszerte, számos életet követelnek, emellett igen nagymérvű betegségterhet jelentenek fizikális, pszichológiai és szocioökonómiai vonatkozásban egyaránt. Az EU-ban mintegy 7000 ritka betegséget tartanak nyilván, (definíciószerűen 5:10 000 fő alatti gyakorisággal, a betegek kb. 80%-ában). (1, 2) A legtöbb ritka kórkép tekintetében nem rendelkezünk hatékony terápiás fegyverrel.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Súlyos a brit helyzet a májbetegségeket illetően

A Lancet infografikai sorozat segítségével mutatja be a nagy-britanniai helyzetet (1970 és 2010-es adatok alapján), hogy milyen mértékben változott kilenc főbb betegségcsoport előfordulása. Drámai, hogy kiemelkedően vezető helyet foglal el a májbetegségek csoportja. Az infografikák ennek hátterét elemzik.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Alisertib: aurora-kináz-A gátló vegyület alkalmazása ötféle tumoros betegségben (Fázis II vizsgálat)

A Fázis II, ötkarú klinikai vizsgálatban az alisertib hatását és biztonságosságát vizsgálták a következő daganatos betegségekben: emlőrák, kissejtes (SCLC) és nem kissejtes (NSCLC) tüdőrák, fej-nyaki laphámrák és gastroesophagealis adenocarcinoma.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

A rezidensszövetség feltételekkel támogatja a szakorvosok bérrendezésére tett államtitkársági javaslatot

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) összességében megfontolandónak tartja az államtitkárság szakorvosi minimálbérre vonatkozó javaslatait, de csak feltételekkel tudja azokat elfogadni. Dénes Tamás elnök szerint a szakorvosok "röghöz kötése" elfogadhatatlan.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Három felújított műtőt adtak át az I. Sz. Sebészeti Klinikán

Kamerarendszerrel ellátott műtőlámpákkal és korszerű altatógépekkel is felszerelték azt a három műtőt, amit Dr. Szél Ágoston rektor adott át az SE I. Sz. Sebészeti Klinikán. A felújított műtők és az új posztoperatív szeptikus intenzív osztály amellett, hogy növeli a betegbiztonságot és az oktatás színvonalát, elérhetővé teszi azt is, hogy az eddiginél több laparoszkópos beavatkozást végezhessünk – mondta az átadást megelőző tájékoztatón Dr. Harsányi László igazgató a klinika könyvtárában.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Orvoskamarai állásfoglalás az egészségügyi dolgozók béréről

A kórházak adósságkonszolidációjára, az orvosok és szakdolgozók mozgóbérére, a bérfelzárkóztatásra és a hálapénzrendszer megszüntetésére vonatkozóan fogalmazott meg többpontos állásfoglalást a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Területi Szervezetének Tanácsa.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Új gyógyszer a myeloma multiplex kezelésében

Az amerikai gyógyszerhatóság (FDA) a napokban fogadta el a Farydak (panobinostat) forgalomba hozatali engedélykérelmét a myeloma multiplex kezelésére.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Bemutatták a mentőszolgálat korszerű távdiagnosztikai rendszerét

A gyakorlatban mutatták be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közelmúltban bevezetett távdiagnosztikai rendszerét, amelynek segítségével a sürgős kardiológiai ellátásra szoruló betegeken tudnak hatékonyabban, gyorsabban segíteni.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

FAKOOSZ: rendezni kell a körzettel nem rendelkező háziorvosok helyzetét

A készülő alapellátási törvényben mindenképpen rendezni kell a területi ellátási kötelezettséggel (körzettel) nem rendelkező háziorvosok helyzetét. Erről a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke beszélt az MTI-nek.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Zombor: kiterjesztik a népegészségügyi szűrőprogramokat, átalakulnak az egészségügy háttérintézmények

A kormány határozott célja, hogy kiterjeszti és fejleszti a különböző népegészségügyi szűrőprogramokat és az azokhoz való hozzáférést - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt a kormányszóvivői tájékoztatón Budapesten.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

D-vitamin: újabb kutatási eredmények, válaszúthoz érkeztünk?

A csontrendszer egészsége szempontjából közismerten fontos D-vitaminnal kapcsolatosan az újabb kutatások felkeltették az érdeklődést számos egyéb terápiás irányban. Melyek ezek? Daganatos betegségek, kardiovaszkuláris kórképek, diabetes, szellemi hanyatlás. Az utóbbi években a célzott szűrés – de a D-vitamin forgalom is jelentősen emelkedett ezen okok miatt.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Kortikoszteroidok alkalmazása közösségben szerzett pneumonia súlyos eseteiben

Közösségben akvirált pneumonia súlyos eseteiben a terápia eredménytelensége nagy valószínűséggel a jelentős mértékű gyulladásos válaszreakcióval (és a rosszabb klinikai kimenetellel) függ össze. A kortikoszteroidok e betegekben modulálhatják a citokin-elválasztást, de az adjuváns szteroid-alkalmazás eredményei ellentmondásosak.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Kanadában legalizálják az orvos által asszisztált, aktív eutanáziát?

A napokban ülésező Kanadai Legfelső Bíróság egyöntetűen úgy határozott, hogy az ország eutanáziával kapcsolatos fennálló törvényén változtatni kell. A döntés hangsúlyozza, hogy a belgiumi, kolumbiai, luxemburgi, holland, svájci jog, valamint az USA három állama már elfogadta ezt a gyakorlatot.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Az orvosi kamara áttekintette a sürgősségi ellátás helyzetét

Hibás lépés volt a betegszállítás kiszervezése az Országos Mentőszolgálattól, mert ez kapacitásokat vont el a mentőktől, továbbá nélkülözhetetlen fenntartani az alapellátási ügyeleteket, illetve be kell vezetni az iskolákban az egészségtan-oktatást. Ezeket a megállapításokat tette a Magyar Orvosi Kamara (MOK).

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Megnyitásának 50. évfordulóját ünnepli a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

A 2015-ös nemzetközi Semmelweis-emlékévben ünnepli megnyitásának 50. évfordulóját a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum (SOM), amely idén többek között saját történetét feldolgozó, rendhagyó kiállítással is készül. Semmelweis Ignác életművét – a SOM felterjesztése alapján – az UNESCO 2013 júniusában a Világemlékezet részévé nyilvánította, az idei esztendőt pedig Semmelweis-emlékévvé, így hívva fel a figyelmet a híres magyar orvos halálának 150. évfordulójára - idézte fel az MTI-nek a múzeum főigazgatója.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Modern medicina: hazai orvosegyetemek és a kutatási innováció

Bár az idei év még elsősorban a jogi adminisztrációs folyamaté, már elkezdődik annak előkészítése, hogy mely kutatási programok kaphatnak támogatást az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Hivatal) pályázatnak köszönhetően létrejött konzorcium keretein belül – mondta Fürjes Balázs, a Semmelweis Egyetemet is képviselő, EIT-n belül működő InnoStars csoport elnöke, aki Dr. Molnár Mária Judit rektorhelyettes meghívására tartott tájékoztatót a februári Kutatói Szalon keretein belül. Fürjes Balázs hangsúlyozta: ténylegesen 2016-tól lehet pályázni, azonban a projektötletek összegyűjtése már most fontos, hiszen a jó ötleteteket megpróbálják beépíteni az üzleti tervbe.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

A migrén kialakulását vizsgálja a Semmelweis Egyetem új kutatócsoportja

A migrén kialakulásához vezető genetikai tényezőket, valamint a migrén és a stressz összefüggéseit vizsgálja a Nemzeti Agykutatási Program keretében alakult új kutatócsoport a Semmelweis Egyetemen.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

„A betegségek hagyományos fogalma meg fog szűnni” – Miniszimpózium a génkutatás jelenéről és jövőjéről

Miniszimpóziumon mutatták be, milyen lehetőségeket teremt az a Magyarországon egyedülálló, teljes emberi génkészlet gyors szekvenálására képes műszer, amit a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében adtak át.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Ebola - Magyarország egészségügyi önkénteseket küld Nyugat-Afrikába

Az ebolajárvány által sújtott nyugat-afrikai országokba küldendő egészségügyi önkéntesekről döntött a kormány - olvasható a Magyar Közlöny kedden megjelent számában.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

A kormány elfogadta az "Egészséges Magyarország 2014–2020” egészségügyi ágazati stratégiát

A kormány elfogadta az "Egészséges Magyarország 2014–2020" egészségügyi ágazati stratégiát - olvasható a Magyar Közlöny kedden megjelent számában. Ezzel összefüggésben a kormány arra kéri az emberi erőforrások miniszterét és a megvalósításban érintett többi minisztert, hogy a stratégiában meghatározott célok elérését szolgáló eszközöket építsék be szakpolitikai tevékenységeikbe és tegyék meg az e célok eléréséhez szükséges intézkedéseket.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Változnak a gyógyszerismertetői tevékenység szabályai

A 3/2009. (II. 25.) EüM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2015. február 1-jétől módosul, a módosítások az ismertetési tevékenység (és a mintaadás) egyes szabályait érintik, de ez nem okoz drasztikus változást a korábban megszokott gyakorlathoz képest.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Új gyógyszer az előrehaladott emlőrák kezelésére

Az amerikai gyógyszerhatóság gyorsított eljárás keretében jóváhagyta az oralisan adható Ibrance (palbociclib) forgalomba hozatalának engedélykérelmét az előrehaladott, metasztatizáló emlőrák kezelésére.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

A rektorok elkötelezettek az orvosképzés minőségének további javítása mellett

A pécsi, a debreceni, a szegedi és a budapesti Semmelweis Egyetem rektora elkötelezett minden olyan megoldás mellett, amellyel az orvosképzés a jelenleginél is jobb szintet érhet el, stratégiai terveiktől azonban jelentősen eltér az orvosképző karok „kimetszésének” gondolata, illetve egy „összeerőszakolt intézményi konstrukció” létrehozása.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Zombor: Visszamenőlegesen utalják a többletforrást a háziorvosoknak

Február 2-től, azaz hétfőtől utalja az alapellátásban dolgozóknak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azt a többlettámogatást, amely praxisonként 130 ezer forintot jelent havonta - mondta az egészségügyért felelős államtitkár Budapesten.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Új gyógyszer a Cushing-szindróma kezelésére: Ketoconazole HRA

A Ketoconazole HRA a Cushing-szindróma kezelésére javasolt 12 éves kor feletti betegeken. A készítmény hatóanyaga a dermatológiából jól ismert ketoconazole. Mivel a Cushing-szindróma ritka betegségnek számít, a készítmény árva gyógyszer minősítéssel kerül forgalomba.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Semmelweis Egyetem, Korányi-projekt: befejező munkálatok

A Semmelweis Egyetem elmúlt száz évének legjelentősebb egészségügyi fejlesztése, a Korányi projekt az utolsó szakaszához érkezett. A tetőtéri helikopter-leszállóhellyel rendelkező új Központi Betegellátó Épület homlokzatai elkészültek, így egyes belső részein már a burkolási, festési munkálatokat végzik, illetve megkezdték az orvostechnikai eszközök telepítését is.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Új orvostudományi online folyóirat: EBioMedicine

A biomedikális kutatás klinikai eredményekre fordítása globális prioritás. Ezért határozták el, hogy egy új, átfogó, kizárólag online elérhető szaklap induljon EBioMedicine néven.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Először adták át a Semmelweis Egyetem Innovációs Díjait

Az először megrendezett egyetemi innovációs napon adták át első alkalommal a Semmelweis Egyetem Innovációs Díjait, melyekkel az adott év leginnovatívabb, hasznosítási szempontból is kiemelkedő PhD, TDK, kutatói és klinikai kutatói munkáit ismeri el az intézmény. A leginnovatívabb TDK munkáért Kiss Fanni Júlia és Székely Anna Krisztina, a leginnovatívabb PhD munkáért Szalay Kristóf Zsolt, a leginnovatívabb kutató munkáért Dr. Sinkó Bálint, a leginnovatívabb klinikai kutatásért Dr. Domos Gyula vehetett át díjat.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Lázár: a következő évek feladata lesz az egészségügyi ellátás minőségének javítása

Az uniós támogatásból megvalósult fejlesztések után a következő évek fontos feladata lesz az egészségügyi ellátás minőségének javítása – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Az egyetemi közbeszerzéseket egyszerűsítő javaslatcsomagot készített Dr. Szász Károly kancellár

Javaslatcsomagot terjesztett be a Miniszterelnökségre Dr. Szász Károly az egyetemet érintő közbeszerzési szabályok egyszerűsítése, egyetemi sajátosságokhoz igazítása érdekében. A Semmelweis Egyetem kancellárja elmondta: az elmúlt hetekben munkatársai segítségével összegyűjtötte a sok esetben az oktató, kutató és gyógyító munkát is nehezítő, egyetemi közbeszerzésekkel összefüggő problémákat, anomáliákat, és ez alapján állította össze a négy pontos javaslatcsomagot

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

Emmi: ismét lehet pályázni a rezidens ösztöndíjakra

Újra lehet rezidens ösztöndíjakra pályázni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel. A közlemény szerint az szakorvosjelöltek - mint a korábbi években - a Markusovszky ösztöndíjra pályázhatnak, míg a kórházi-klinikai területen dolgozó szakgyógyszerész-jelöltek számára a Than Károly ösztöndíj biztosít lehetőséget.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább

A kormány rövidesen felforgatja a kórházrendszert

A kormány rövidesen felforgatja a kórházrendszertÁprilis 1-től Budapesten hat, amúgy megyénként egy fő kórház marad, az ezzel járó összevonásokról és elbocsátásokról február végéig meg kell egyezniük a kórházigazgatóknak – írta az Index.hu.

Megjelenés: 2015. 10. 20.
Tovább