Címke: allergia

2022.07.01-től TB-támogatást kapnak az adrenalin hatóanyagot tartalmazó, autoinjektoros gyógyszerkészítmények

A két gyógyszerkészítmény az EpiPen 300 µg oldatos injekció előre töltött tollban 1x autoinjektor és az EpiPen Junior 150 µg oldatos injekció előre töltött tollban 1x autoinjektor.

Megjelenés: 2022. 06. 24.
Tovább

Jóváhagyták a világ első gyógyszert átadó kontaktlencséjét

A kontaktlencse viselők allergiás szemviszketése hamarosan a múlté lesz, ha beválik az újítás.

Megjelenés: 2022. 03. 05.
Tovább

Modern terápiák az allergia ellen

Magyarországon mintegy 2 millió ember allergiás. A betegség gyerekkorban is igen gyakori, a gyerekek 15-20 százalékát érinti. A gyermekkori allergia sajátosságairól és a legújabb terápiás lehetőségekről tanácskoztak a Debreceni Egyetem szakemberei pénteken, a DAB Székházban.

Megjelenés: 2020. 02. 25.
Tovább

Az ekcéma új gyógymódját keresik a Debreceni Egyetem kutatói

Az atópiás ekcéma új terápiás lehetőségeit keresik a Debreceni Egyetem Bőrgyógyászati Allergológiai Tanszékén. A gyakori bőrbetegség kezelésében hatásos lehet a szénanáthára kifejlesztett immunterápia – derült ki az egyik kutatásból.

Megjelenés: 2018. 07. 27.
Tovább

Az antihisztaminok és a férfiak meddősége összefügghet

Meddőséget okozhatnak az allergia kezelésére szedett antihisztaminok a férfiaknál - állapították meg argentin tudósok állatkísérletek alapján.

Megjelenés: 2018. 03. 09.
Tovább

Új kezeléssel sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat

Sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat egy nagy létszámú kutatás során, amelyben a beteg gyerekek napi egy mogyoróliszt-kapszulát szedtek fél éven át, hogy kialakuljon bennük a tolerancia.

Megjelenés: 2018. 02. 21.
Tovább

Kifejlesztették az első fűpollen-allergia elleni vakcinát

Világszerte körülbelül 400 millió ember szenved a pollenallergia különböző formáitól, ami a rhinitis mellett köhögéssel és súlyos légzési nehézséggel is járhat. A bécsi MedUni patifiziológiai intézetének kutatói egy új, fázis 2b vizsgálatban igazolták, hogy a szintetikusan előállított BM32 vakcina négy adagja legalább 25 százalékkal mérsékli az allergiás panaszokat az oltás utáni évben.

Megjelenés: 2018. 01. 24.
Tovább

Allergiás vészhelyzetre tartalékolt gyógyszert hív vissza az OGYÉI

Kivonja a forgalomból és a betegektől is visszahívja az EpiPen Junior 150 mikrogramm oldatos injekció 6ED117G számú gyártási tételét valamint az EpiPen 300 mikrogramm oldatos injekció 6FA292G számú gyártási tételét az Országos Gyógyszerészeti-és Élelmezés-egészségügyi Intézet. 

Megjelenés: 2017. 04. 07.
Tovább

Új elméleti modell a vérben keringő ellenanyagok jellemzésére

Az immunológiai folyamatok pontosabb megértéséhez járulhatnak hozzá az MTA-ELTE Immunológiai Kutatócsoport részvételével immár egy évtizede folyó vizsgálatok, amelyek legfontosabb eredményeit a Nature Publishing Group Clinical and Translational Immunology folyóiratában megjelent két közleményben összegezték a kutatók.

Megjelenés: 2017. 03. 03.
Tovább