Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: asztma

Az asztma és a COPD kezelésével kapcsolatos új kutatási eredmények

Új kutatások eredményei szerint a véralvadásgátlásra régóta alkalmazott heparin szignifikánsan javíthatja a krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedők légzésfunkcióját, egy új hatóanyag segítségével pedig radikálisan csökkenthető a szteroidok adagja súlyos asztmában.

Megjelenés: 2019.02.14

Inhalációs szteroidok állhatnak az NTM-fertőzések növekvő kockázatának hátterében

A nem-tuberkulotikus mikobaktériumok (NTM) által okozott fertőzések növekvő száma az inhalációs szteroidok széleskörű alkalmazásával lehet összefüggésben. Az Annals of the American Thoracic Socitey c. online folyóiratban nemrég megjelent eset-kontroll vizsgálat már a harmadik, mely összefüggésbe hozza az asztma vagy COPD kezelésében gyakran alkalmazott gyógyszereket a magasabb megbetegedési kockázattal.

Megjelenés: 2019.02.12

Új asztmaellenes gyógyszert engedélyezett az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta a benralizumab hatóanyagú új, asztma elleni készítményt, amely kiegészítő fenntartó kezelésként javallott felnőtt, súlyos eosinophíliás asztmában szenvedő betegeknél.

Megjelenés: 2018.10.16

Összefoglaló a 2017-es Magyar Orvostudományi Napokról

November 8-9-én, immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Magyar Orvostudományi Napok, amelynek a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kodály terme adott helyet. A program jelentős részét három szimpóziumban a magyar orvosi diszciplínák helyzetének és jövőjének bemutatása képezte, ugyanakkor főszimpóziumként fontos szerepet kapott a prevenció és a felvilágosítás téma- és problémaköre is.

Megjelenés: 2017.11.14

Egy új kutatás szerint az imatinib javítja a súlyos asztma tüneteit

A hízósejtek még agresszív kezelés ellenére is jelen vannak a súlyos asztmában szenvedő betegek légutaiban, és a jelenlétük összefügg a súlyos asztmás tünetekkel. A kutatók már régóta feltételezik, hogy a hízósejtek hozzájárulnak a betegség kialakulásához, és hogy befolyásolásuk által a súlyos asztma tünetei javíthatóak lehetnek.

Megjelenés: 2017.05.24

Benralizumab hatásossága és biztonságossága súlyos asztma kezelésében

Az eosionophilia összefügg az asztma súlyosbodásával és a tüdőfunkció romlásával, ami az exacerbációk gyakoriságának növekedéséhez vezet. Kutatók a benralizumab biztonságosságát és hatásosságát értékelték súlyos, kontrollálatlan eosinophil asztmában szenvedő betegeknél.

Megjelenés: 2017.03.03 | Frissítve: 2017.03.04

Dupilumab hatása perzisztens, felnőttkori asztmában

Kutatók a humán interleukin-4 receptor monoklonális antitest dupilumab hatását vizsgálták perzisztens asztmában szenvedő felnőtt betegeknél, akik állapotát a magas dózisú inhalált kortikoszteroid kezeléssel nem sikerült javítani.

Megjelenés: 2017.02.19

Új asztmaellenes gyógyszert engedélyezett az EMA

Jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség a reszlizumab hatóanyagú Cinqaero forgalomba hozatalát. A Cinqaero felnőttkori súlyos eosinophiliás asthma kiegészítő kezelésére javallott olyan betegeknél, akiknél nagy dózisú inhalációs kortikoszteroidok és egy másik, fenntartó kezelésként alkalmazott gyógyszer alkalmazása ellenére sem biztosított az asthma megfelelő tünetmentessége.

Megjelenés: 2016.09.06

hirdetés