Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címke: hipertónia

Magas vérnyomás: Európában nem változik a határérték

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) müncheni kongresszusán mutatták be a magas vérnyomás kezeléséről szóló új irányelveket. A Társaság a magas vérnyomást továbbra is 140/90 Hgmm felett definiálja, ebben nem követik az amerikai ajánlásokban rögzített 130/80 Hgmm-es értéket.

Megjelenés: 2018.08.29

Hiány van egyes valsartan helyettesítő készítményekből

Az orvosok megkezdték a betegek átállítását azon 27 valsartan tartalmú vérnyomáscsökkentőről, amit a hatóságok július negyedikén szennyezés miatt vontak vissza a forgalomból. Azonos hatóanyaggal 24 szer kapható a patikákban, de van ahol már ezeket sem kapni.

Megjelenés: 2018.07.17 | Frissítve: 2018.07.18

Megoszlik a szakértők véleménye az új vérnyomás célértékekről

Az új kutatási eredmények által szolgáltatott adatok alapján az Egyesült Államokban nemrég új szisztolés vérnyomás célértékeket rögzítő irányelvek léptek életbe, de ennek kapcsán számos kérdés is felmerült a vérnyomás-csökkentés klinikai gyakorlatával kapcsolatban.

Megjelenés: 2018.05.09

Magyarországon továbbra is 140/90 Hgmm a hypertonia határértéke

A közelmúltban kiadott amerikai ajánlások ellenére Európában és hazánkban jelenleg változatlan a magasvérnyomás-betegség határértéke. A 140/90 Hgmm-es es adatot legutóbb 2013-ban vizsgálta felül és erősítette meg az Európai Hipertónia és az Európai Kardiológus Társaság.

Megjelenés: 2017.12.10

Május a vérnyomásmérés hónapja

Prof. dr. Kiss István, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke a Vándorgyűlés szombati programjában elhangzott előadásában a 2017. májusában lebonyolítandó nemzetközi szervezésű programban való részvételre hívta a gyógyszerészeket, amelynek célja, hogy a magas vérnyomás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Megjelenés: 2017.04.13

Aktualitások a magasvérnyomás-betegség diagnosztikájában és kezelésében

Évről évre felmerül a kérdés, van-e létjogosultságuk az újabb és újabb ajánlásoknak, irányelv-módosulásoknak. Ha csak arra gondolunk, hogy a magasvérnyomás-betegséggel lazábban-szorosabban kapcsolódó cikkek, összefoglalók száma végtelen (üssük csak be a Google-ba a hypertension címszót, és a másodperc töredéke alatt több mint 19 millió találat érkezik), akkor különös jelentőségű a szakértők ajánlása.

Megjelenés: 2016.10.10

hirdetés